Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На някой да му се намира читав двигател за Feroza F300 1.6 16v?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• На някой да му се намира читав двигател за Feroza F300 1.6 16v?

??
    Децата се възпитават 20 години преди да се родят.

От: На някой да му се намира читав двигател за Feroza F300 1.6 16v?

Колега. кажи по-подробно за какво иде реч.
    Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Охладителната система напълнена с прясна чешмяна вода в ранна есен, возилото затворено в някаква барака и така цяла зима.Резултата е повече от ясен - спукан блок! Но къде точно е щетата не знам. Блока не е при мен.Заедно с него са заминали радиатора и този на парното.Това е!

Коментар

Лоша работа! И аз преминах през спукан блок, въпреки че не беше пълен с вода.
        Накратко: Търси двигател от Аплаус. Същия е като на Ферозата. Имам тема по този въпрос. Отчети и проблема с регистрацията в КАТ. Блокове и мотори по моргите може и да се намерят, но обикновено не дават документ за продажба с номера на мотора. В КАТ обаче го искат и затова ме посъветваха да купя мотор от чужбина. От един германски сервиз ми продадоха мотор от Аплаус на 50 000 км със съответния документ и номера в него. Виж споменатата тема за подробности.

Коментар

Делчо,благодаря за споделения практически опит и препоръките.Ще опитам по този алгоритъм при мой приятел в Германия и дано Бог е с мен.А колко излязоха ориентировъчно разходите в lv/eu ?

Коментар

Това е цялата сметка. Годината е 2008. Основното е мотора за 500 евро, а от местото поръчах на превозвача Rhenos BG да го докара до София и това ми струваше още 290 евро. Съответно труд в сервиз - 200 лв за комплектоване на новия мотор и поставянето му в джипа.

лева
            1 Купен мотор от Германия 500 е 982,00 купен от сервиз с 1г гаранция
            2 Превоз на мотора от Германия 290 е 569,85 Rhenos BG
            3 антифриз 5л 36 град 14,99
            4 маслен ф-р 6,00
            5 масло 10W40 5л наливно 26,70
            6 Ф300 гарнитури вх и изх колектори 25,00
            7 съединител - феродов диск корейски 45,00 DHC Valeo
            8 съединител - притискателен диск корейски 80,00 DHC-11 на DHC Valeo - изкара само 38 000 км
            9 съединител - аксиален лагер японски 35,00 44 ТК 82805
            10 демонтаж/монтаж на двигател в сервиз 182,40
            11 комплектоване на новия мотор 200,00
            12 см лагер в маховика 11,40 SKF 6001-2RSH
            13 центровка на запалването 15,00
            14 измерване компресията на цилиндрите 20,00 и 4-те цилиндъра са на 12
            15 превод на фактурата 12,00
            2 225 лв е цената на подмяната без регистрация

Коментар

горе долу колкото фероза вьв движение у бг.

Коментар

Сметката ти Делчо е много подробна ,но убйствено изтрезняваща.Прибирам кошницата/голямата/ на тавана и чакам по добри времена за по малко пари,че то както пише Uraldisel за тези пари и тук може да се намери някоя Склероза.Благодаря ви колеги!Сменям посоката твърдо!

Коментар

Ако си от София може да провериш при Наско в Daihatsu зад театъра,ако не си мога да намеря телефонния номер.
                  Последно редактирано от piri75; 29-03-13, 16:30. Причина: правопис
                  Любовта е сляпа,но женитбата и връща зрението.

Коментар

Благодаря колега! От Плевен съм. Ще бъда благодарен на някакви кординати.

Коментар

Първоначално публикуван от Delcho Преглед на мнение
                      Лоша работа! И аз преминах през спукан блок, въпреки че не беше пълен с вода.
                      Накратко: Търси двигател от Аплаус. Същия е като на Ферозата. Имам тема по този въпрос. Отчети и проблема с регистрацията в КАТ. Блокове и мотори по моргите може и да се намерят, но обикновено не дават документ за продажба с номера на мотора. В КАТ обаче го искат и затова ме посъветваха да купя мотор от чужбина. От един германски сервиз ми продадоха мотор от Аплаус на 50 000 км със съответния документ и номера в него. Виж споменатата тема за подробности.
                      Здравей колега.
                      намерил съм двигател от аплаус за ферозата, но не мога да открия темата ти във форума.
                      моля -помагай.

Коментар

Ето това е темата:
                        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=32098
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от uraldiesel Преглед на мнение
                          горе долу колкото фероза вьв движение у бг.
                          Знаем ги ферозите за по 2 бона. В движение са, ама за малко.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

След като се начетох на съветите и препоръките на компетентни и препатили колеги и ги съпоставих със статуса на моя феро, взех елката и телефона.И започнах да сравнявам предлаганите цени за необходимите ми авточасти от различните магазини.Теглих чертата и след дълго умуване хвърлих заровете.Поверих целия ремонт на моите племеници , двамата сина на моя брат.и се започна......За това,как протече и какви са изводите ще отделя повече писане и снимки в нов пост.В аванс:разходите ме удовлетворяват като пари,качеството също, тичка със 170, не пипа масло,чисто и бистро е като момина сълза,не загрява! благодаря на всички,откликнали на моя проблем!

Коментар

Ферозата ти вдигна 170???? Колега, ти да нямаш скандал със физиката? С огромен интерес чакам този "нов пост".
                              Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                              Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X