??
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
На някой да му се намира читав двигател за Feroza F300 1.6 16v?
Свий
X
-
От: На някой да му се намира читав двигател за Feroza F300 1.6 16v?
Охладителната система напълнена с прясна чешмяна вода в ранна есен, возилото затворено в някаква барака и така цяла зима.Резултата е повече от ясен - спукан блок! Но къде точно е щетата не знам. Блока не е при мен.Заедно с него са заминали радиатора и този на парното.Това е!Децата се възпитават 20 години преди да се родят.
Коментар
-
Лоша работа! И аз преминах през спукан блок, въпреки че не беше пълен с вода.
Накратко: Търси двигател от Аплаус. Същия е като на Ферозата. Имам тема по този въпрос. Отчети и проблема с регистрацията в КАТ. Блокове и мотори по моргите може и да се намерят, но обикновено не дават документ за продажба с номера на мотора. В КАТ обаче го искат и затова ме посъветваха да купя мотор от чужбина. От един германски сервиз ми продадоха мотор от Аплаус на 50 000 км със съответния документ и номера в него. Виж споменатата тема за подробности.
Коментар
-
Делчо,благодаря за споделения практически опит и препоръките.Ще опитам по този алгоритъм при мой приятел в Германия и дано Бог е с мен.А колко излязоха ориентировъчно разходите в lv/eu ?Децата се възпитават 20 години преди да се родят.
Коментар
-
Това е цялата сметка. Годината е 2008. Основното е мотора за 500 евро, а от местото поръчах на превозвача Rhenos BG да го докара до София и това ми струваше още 290 евро. Съответно труд в сервиз - 200 лв за комплектоване на новия мотор и поставянето му в джипа.
лева 1 Купен мотор от Германия 500 е 982,00 купен от сервиз с 1г гаранция 2 Превоз на мотора от Германия 290 е 569,85 Rhenos BG 3 антифриз 5л 36 град 14,99 4 маслен ф-р 6,00 5 масло 10W40 5л наливно 26,70 6 Ф300 гарнитури вх и изх колектори 25,00 7 съединител - феродов диск корейски 45,00 DHC Valeo 8 съединител - притискателен диск корейски 80,00 DHC-11 на DHC Valeo - изкара само 38 000 км 9 съединител - аксиален лагер японски 35,00 44 ТК 82805 10 демонтаж/монтаж на двигател в сервиз 182,40 11 комплектоване на новия мотор 200,00 12 см лагер в маховика 11,40 SKF 6001-2RSH 13 центровка на запалването 15,00 14 измерване компресията на цилиндрите 20,00 и 4-те цилиндъра са на 12 15 превод на фактурата 12,00 2 225 лв е цената на подмяната без регистрация
Коментар
-
Сметката ти Делчо е много подробна ,но убйствено изтрезняваща.Прибирам кошницата/голямата/ на тавана и чакам по добри времена за по малко пари,че то както пише Uraldisel за тези пари и тук може да се намери някоя Склероза.Благодаря ви колеги!Сменям посоката твърдо!Децата се възпитават 20 години преди да се родят.
Коментар
-
Ако си от София може да провериш при Наско в Daihatsu зад театъра,ако не си мога да намеря телефонния номер.Любовта е сляпа,но женитбата и връща зрението.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Delcho Преглед на мнениеЛоша работа! И аз преминах през спукан блок, въпреки че не беше пълен с вода.
Накратко: Търси двигател от Аплаус. Същия е като на Ферозата. Имам тема по този въпрос. Отчети и проблема с регистрацията в КАТ. Блокове и мотори по моргите може и да се намерят, но обикновено не дават документ за продажба с номера на мотора. В КАТ обаче го искат и затова ме посъветваха да купя мотор от чужбина. От един германски сервиз ми продадоха мотор от Аплаус на 50 000 км със съответния документ и номера в него. Виж споменатата тема за подробности.
намерил съм двигател от аплаус за ферозата, но не мога да открия темата ти във форума.
моля -помагай.
Коментар
-
Ето това е темата:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=32098Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Първоначално публикуван от uraldiesel Преглед на мнениегоре долу колкото фероза вьв движение у бг.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
След като се начетох на съветите и препоръките на компетентни и препатили колеги и ги съпоставих със статуса на моя феро, взех елката и телефона.И започнах да сравнявам предлаганите цени за необходимите ми авточасти от различните магазини.Теглих чертата и след дълго умуване хвърлих заровете.Поверих целия ремонт на моите племеници , двамата сина на моя брат.и се започна......За това,как протече и какви са изводите ще отделя повече писане и снимки в нов пост.В аванс:разходите ме удовлетворяват като пари,качеството също, тичка със 170, не пипа масло,чисто и бистро е като момина сълза,не загрява! благодаря на всички,откликнали на моя проблем!Децата се възпитават 20 години преди да се родят.
Коментар
-
Ферозата ти вдигна 170???? Колега, ти да нямаш скандал със физиката? С огромен интерес чакам този "нов пост".Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар