Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza - избор на гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Feroza - избор на гуми

Колата ми е Дайхатсу Фероза 1,6i 16V 1989г. Искам да сменя гумите, в момента са ми 195R15 Avon rangemaster, с които всъщност я взех. Искам да взема някакви, много подобни на тези. Харесал съм Pirelli Scorpion STR, които в сайта на пирели са оценени като всесезонни. Размерите са 195/80R15. Някой може ли да помогне с някакво мнение или съвет. Трябват ми гуми, които да са добри за градско и да не закъсвам зимата в снега, естествено и да стават за в гората.

От: Feroza - избор на гуми

Първоначално публикуван от rosiros90 Преглед на мнение
    Трябват ми гуми, които да са добри за градско и да не закъсвам зимата в снега, естествено и да стават за в гората.
    Такива и аз искам.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре дошъл във форума!
      За гумите има изписано 10 тома дебел роман. Има много теми за сравнения и издор на гуми
      195/80 R15 е заводския размер за Фероза.

Универсални гуми няма. Пирелито, което си посочил е шосейна гума. На картинка поне има данните да става за кротко каране лято и зима.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Вземи си някакви all terrain. Аз имам General Grabber at2. Компромис във всичко и става и за лято и за зима и за кал и за сняг. Става, ама по- малко

Коментар

Здравей, за гумите не очаквай конкретен отговор, не защото не искаме да ти помогнем, а защото такъв няма.Всеки вид гуми си има предимства и недостатъци, ако искаш да научиш повече използвай търсачката, във форума има огромно количество информация на тази тема.

Добре си се насочил към all terrain, а иначе заводския размер за Фероза не е ли 225/70/15 или аз съм се заблудил
          Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
          Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Първоначално публикуван от Vani4a Преглед на мнение
            ...а иначе заводския размер за Фероза не е ли 225/70/15 или аз съм се заблудил
            Напълно си прав. Верни са и двата размера. Ако искаш широки - 225/70 R15, ако искаш тесни - 195/80/R15. Това пише в книгата.
            Разликата във височината на гумите е 3 мм.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Такива и аз искам.
              Може да са с променлива геометрия на протектора и състав на каучука.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Мерси за коментарите, разрових се във форумите и намерих 1 статия от АУТОБИЛД, за сравнение на всякакъв тип гуми от няколко марки, включително и Пирелито, което аз съм си набелязал. Не става въпрос за офф роуд , но все пак има доста полезна информация.

С тези гуми, които съм в момента изкарах 2 зими и 1 лято(AVON), като се има в предвид, са карани доста и преди да купя колата. Наистина са в много лошо състояние, но пък не съм имал проблеми нито през зимата(с помощта на блокажа, от време на време), нито през лятото. За това разчитам, че едни всесезонни гуми като Scorpion-a ще са достоен заместник на старите. Естествено най-добрия вариант си остава сезонното сменяне на гумите...за тези, които имат възможност.
                Последно редактирано от CarTest™; 18-03-13, 20:27.

Коментар

Къде точно Ви е "блокажа" на Ферозата?
                  И какво точно блокира?
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    И какво точно блокира?
                    Най-вероятно е лоста с трите положения 2Н,4Н и 4Л.Трябва да се уточнят и хъбовете-ръчни или автоматични.
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Да де, аз за "блокажа" питам ....?
                      Лоста и хъбовете, без значение какви са ... нищо не блокират!

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

И какво точно блокира?
                        Ако е фул-тайм има блокаж на централния.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да бе ... до сега съм виждал на живо точно четири такива.

Коментар

Да де, аз за "блокажа" питам ....?
                            Лоста и хъбовете, без значение какви са ... нищо не блокират!
                            Сори за офтопика,ама как да не блокират.Нали зацепват колелата към полуосите,за да получат въртящ момент от кардана при положенията 4 от малкия лост.Това го казах защото скоро обяснявах на нов джипар ,че да има и преден двигателен мост трябва да си включи хъбовете.също съм обяснявал на друг водител,че за да си запали колата по инерция има три условия:да даде на контакт(трябва да има контактен ключ),да включи на скорост и плавно да пусне съединителя.....Разнообразието на човешкия вид е огромно, колкото еднообразието на човешката природа.

Коментар

УРА УРА УРА
                              Имаме си нова тема за гуми!
                              Ето тук всички имат възможност да покажат знанията си по трансмисии, въртящи моменти, синоптичната прогноза и пр.
                              Някой ще каже ли нещо, което самия той не е казвал до сега?
                              Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                              Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X