Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малък ел. проблем при Ферозата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малък ел. проблем при Ферозата

Колеги, вече два пъти ми горят едни и същи бушони, 35 А - heater и първия в същата колона най-долу- 10 А. След първия път ходих на ел.майстор да реши проблема. След замерване каза, че нямам проблем. А проблем имаше, но маловажен, изчезна тока в запалката и касетофона и не работеше часовника. Мога и без тях, тъй като отказах цигарите и направих с щипки компресорчето, а часовник имам и на ръката. Но с касетофона ме глождеше и надникнах да видя как са бушоните. Стреснах се, като видях 35 А бушон да се е затопил и изгорял в гнездото си и първия в колоната 10 ампера бе изгорял. Смених ги. Но ток в запалката и касетофона няма. 1 по 1 проверих всичко дали работи. Работи всичко останало. Това, което не съм направил, е да извадя плафониерата на бушоните и да видя кабела дали не е прекъснал или окислил при това нагряване.
    Въпросът ми е какво захранва този най-силен бушон, защото не мога да се ориентирам по схемата. За най-долният синия без означение зная, че ми е вързан часовника и касетофона. За по-голяма сигурност съм сложил допълнително двуамперов бушон за захранването на касетофона, но не съм го проверил, че си е играчка свалянето му. Часовника проработи след подмяната на бушона.
    Прилагам и снимка на бушона.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25012013001.jpg
Прегледи:1
Размер:77.2 КБ
ID:6000631
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25012013003.jpg
Прегледи:1
Размер:170.1 КБ
ID:6000639

Споделям единствено, че ме хвана шубе да не се запаля, тъй като съм се палил и съм виждал, как горят кабели, като фитил. Преди седмица боксувах на път за вилата и ми замириса на бакелит, но реших, че е отвън и някой гори пластмаса.
    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

От: Малък ел. проблем при Ферозата

Не им разбирам много на тоците, но подобно стопяване може да е и от лош контакт. Аз на мойта извадих всички бушони, почистих и попритегнах щипките и ги напръсках с контакторен спрей. Проверявай всичко наред и това е.
    Успех!

ПП: Купи си качествени бушони, че ментаците по левче десетина броя не стават за нищо.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Не им разбирам много на тоците, но подобно стопяване може да е и от лош контакт. Аз на мойта извадих всички бушони, почистих и попритегнах щипките и ги напръсках с контакторен спрей. Проверявай всичко наред и това е.
      Успех!

ПП: Купи си качествени бушони, че ментаците по левче десетина броя не стават за нищо.
      +1.И аз мисля,че от хлабавата връзка и лошия контакт грее,като впоследствие медта се отвръща и си гъби пружинните свойства.Т.е.този предпазител трябва да се изведе навън от таблото.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Имах същият проблем с черокито. Бушон - 30 А, за фаровете ми се стопяваше за нула време. Слагах такива китайски ментета, които даже не отговарят на стойностите си. Проблема беше лош контакт в ключа за фаровете, а от там и греене, натоварване на веригата. Проблема реших като проследих цялата инсталация, разглобих ключа за фаровете, напръсках с WD - 40 и засега всичко е наред, НО от близка автоморга си свалих 2 шепи оригинални бушончета.

Поздрави !
        п.п. добре е да свалиш бушониерата, да зачистиш, прегледаш и напръскаш с контактен спрей навсякъде, че с времето всичко се окислява.

Коментар

Колегите са прави за бушоните, вземи си хубави от магазин за авточасти, а тия ги дай на някои които не харесваш особено. Иначе за профилактика, ако те е страх да не се запали нещо откачи акумулатора и действай.
          Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
          Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Днес ми дадоха една шепа бушони, водят се средните в автоморга и ще следвам Вашия съвет. Първо ще уплътня гнездото където влизат въпросните 2 бушона .Разгледах схемата се и оказа ,че основен потребител са фаровете и моторчето на парното. Е зима е. Ще проследя и всички видове ключета и ще ги зачистя добре. Дай боже да е от това. Благодаря Ви предварително за съвета.
            Последно редактирано от белята; 28-01-13, 16:21. Причина: кривопис
            Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X