Колеги, вече два пъти ми горят едни и същи бушони, 35 А - heater и първия в същата колона най-долу- 10 А. След първия път ходих на ел.майстор да реши проблема. След замерване каза, че нямам проблем. А проблем имаше, но маловажен, изчезна тока в запалката и касетофона и не работеше часовника. Мога и без тях, тъй като отказах цигарите и направих с щипки компресорчето, а часовник имам и на ръката. Но с касетофона ме глождеше и надникнах да видя как са бушоните. Стреснах се, като видях 35 А бушон да се е затопил и изгорял в гнездото си и първия в колоната 10 ампера бе изгорял. Смених ги. Но ток в запалката и касетофона няма. 1 по 1 проверих всичко дали работи. Работи всичко останало. Това, което не съм направил, е да извадя плафониерата на бушоните и да видя кабела дали не е прекъснал или окислил при това нагряване.
Въпросът ми е какво захранва този най-силен бушон, защото не мога да се ориентирам по схемата. За най-долният синия без означение зная, че ми е вързан часовника и касетофона. За по-голяма сигурност съм сложил допълнително двуамперов бушон за захранването на касетофона, но не съм го проверил, че си е играчка свалянето му. Часовника проработи след подмяната на бушона.
Прилагам и снимка на бушона.

Споделям единствено, че ме хвана шубе да не се запаля, тъй като съм се палил и съм виждал, как горят кабели, като фитил. Преди седмица боксувах на път за вилата и ми замириса на бакелит, но реших, че е отвън и някой гори пластмаса.
Въпросът ми е какво захранва този най-силен бушон, защото не мога да се ориентирам по схемата. За най-долният синия без означение зная, че ми е вързан часовника и касетофона. За по-голяма сигурност съм сложил допълнително двуамперов бушон за захранването на касетофона, но не съм го проверил, че си е играчка свалянето му. Часовника проработи след подмяната на бушона.
Прилагам и снимка на бушона.
Споделям единствено, че ме хвана шубе да не се запаля, тъй като съм се палил и съм виждал, как горят кабели, като фитил. Преди седмица боксувах на път за вилата и ми замириса на бакелит, но реших, че е отвън и някой гори пластмаса.
Коментар