Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подмяна на горивопровод и спирачни тръбички

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подмяна на горивопровод и спирачни тръбички

Колеги ще съм ви благодарен за съветите ви относно подмяната на бензинопровода и спирачните тръбички.Някъде бях чел,че е възможна подмяната с медни тръби за газови уредби?!?!?!?
    С маркучи не ми се рискува - имам горчив опит с маркуч за гориво - напука се за по-малко от година.
    Идеята ми е да сменя изцяло магистралите за горивото и спирачките на ферозата.

От: Подмяна на горивопровод и спирачни тръбички

Ми става с медни. Само около захватите към рамата трябва да не се опира директно в желязо.

Иначе може и със стоманени, каквито са си оригиналните. Виждал съм да продават. Също се огъват сравнително лесно (е, не колкото медните).

И понеже такива с изолация не ти трябват, освен при газаджиите, медни голи има и при климатикаджиите.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За бензинопровода можеш спокойно да ползваш медна тръба 6мм, за спирачките също не е проблем да се ползва медна тръба само дето трябва да се правят накрайници, и на повечето коли спирачните тръби са под 5 мм
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Не бих си сложил медни тръби на спирачките. Има стоманени, подходящи за целта. Дори и неръждаеми да си купиш - цената им не е нищо особено. Купувах неръждавейка ф5х1 и май беше около лев за метър. Мисля, че няма причина да сменяш тръбите на предните спирачки, а назад отива само една тръба. Ферозата като цяло няма 10м. а само задната тръба не е повече от 5м.
        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Благодаря ви за бързите отговори.
          От къде мога да купя стоманени и неръждавейки?

Коментар

Първоначално публикуван от smigal Преглед на мнение
            Благодаря ви за бързите отговори.
            От къде мога да купя стоманени и неръждавейки?
            Като за начало си попълни в профила от къде си. Щото ако си от Каспичан, пък аз ти дам координати на магазин в София, няма да има голяма полза.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Готово sparkybg. От София съм.

Коментар

Стоманените са по-здрави от неръждавейка. На старите какво им има? Надуй ги с по-високо налягане и ще са като нови (с почти празна бутилка с въглероден двуокис или азот). Лесно се запояват при нужда от снаждане, и са по-твърди при смачкване от медните.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                  Стоманените са по-здрави от неръждавейка. На старите какво им има?
                  Е кво да им има - гнили са, най-вероятно.

Стоманени има в магазинче за хидравлични маркучи на ул. Антим първи (или някоя от двете съседни успоредни улички), между Сливница и Кирил и Методи. Неръждаеми не знам къде има, но и според мен са добър вариант - поне никога няма да изгният.

Неръждаемите и те се запояват. С фосфорна киселина за флюс. Само дето аз запоени тръби, независимо от вида им, по спирачната система категорично никога няма да сложа.

Устойчивостта на смачкване в общия случай не е проблем - така са разположени, че трудно нещо може да достигне до тях. Единствено тия, вървящи по задния мост са малко по-уязвими, ако претаркаляш някой камънак върху моста.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    ... ако претаркаляш някой камънак върху моста.
                    ??? БАУУУУУУУ ???
                    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                      Не бих си сложил медни тръби на спирачките. Има стоманени, подходящи за целта. Дори и неръждаеми да си купиш - цената им не е нищо особено. Купувах неръждавейка ф5х1 и май беше около лев за метър. Мисля, че няма причина да сменяш тръбите на предните спирачки, а назад отива само една тръба. Ферозата като цяло няма 10м. а само задната тръба не е повече от 5м.
                      Няма никаква причина да не сложи медни тръби.Всички специализирани сервизи които се занимават със спирачки го правят!Продават за целта 5 мм.медна тръба(газаджииската е 6) и накрайници,казваш в магазина каква дължина и с какви накрайници и ти ги правят(аз си ги правя сам защото имам газаджийския инструмент.Инструмента в магазина е малко по-различен и може да прави различни бертове но в повечето случаи и газаджийския става).Отскоро продават и готови тръби с най различни накрайници и преходници,с дължина през няколко сантиметра.Всичко това специално за спирачки!!!Медни-съответно вечни!

Коментар

Хи, имах подобен проблем и взех от газаджийските тръби , които са с черна екранировка и с тях си ги възстанових. Самата тръба съм захванал по рамата и , като гледал да минава по същото трасе и снадките са си на оригиналните места- прехода тръба и гума. След тази моя намеса си качих бензиновия филтър при двигателя за да ми е по лесна смяната (без залягания по колата). За Форд Маверик става дума

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                          Хи, имах подобен проблем и взех от газаджийските тръби , които са с черна екранировка и с тях си ги възстанових. Самата тръба съм захванал по рамата и , като гледал да минава по същото трасе и снадките са си на оригиналните места- прехода тръба и гума. След тази моя намеса си качих бензиновия филтър при двигателя за да ми е по лесна смяната (без залягания по колата). За Форд Маверик става дума
                          За Форд става ( и за Фероза)за щото са с накрайници резба 10х1(ако не греша) и газовите накрайници са със същия размер и ползваш тях.Но има коли с 12мм(външно) и с други,а тези накрайници които се продават са за 5мм тръба и не може да се ползва газаджийската

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                            ??? БАУУУУУУУ ???
                            Ми, аз си бях навил ауспуха около моста, например. Отделно, още на втората малко по-хард разходка цялата задница ми се вдигна във въздуха от "правилно" настъпен пън, зарязан от дървосекачи. Вдигна се, запъна се някъде около моста и шасито (беше сням и студ, та много не гледах), и ферозата на кантар върху него, с и двете задни гуми във въздуха.

Коментар

Хи, става въпрос за горивопровода за спирачните тръбички не съм сменял.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X