Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Парното не духа при студено време Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Парното не духа при студено време Фероза

Здравейте на всички, проблема на моята фероза е, че сутрин парното въобще не работи. Като го пускам се чува само едно цъкане от към шофьорската страна и моторчето въобще не иска да тръгне. След като покарам колата около час се оправя. Проблема за мен е доста голям и за това ще се радвам някой друг ако се е зблъсквал с това да сподели решението. Благодаря и весели празници на всички.

От: Парното не духа при студено време Фероза

За да не върти мотора трябва да имаш някъде слаба ел.връзка (нагорял контакт),износени четки на двигателчето или прекъснати реотанчета за скоростите на двигателчето.Свали капака на турбината които се намира под таблото в краката на пасажера и прегледай внимателно. Не пускай да работи за дълго с отворен капак за да не изгориш реотанчетата за 1 и 2 скорост без циркулация на въздух покрай тях.Успех
    >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
    Защото така ми харесва...
    Телефон: НЯМАМ
    Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

С годините мотора трупа "прах" от износването на четките, прах от въздуха и т.н.
      Понякога чистене помага. При мен беше доста мръсен, но почистване и смазване помогнаха.
      Държеше се по същия начин - пускаш го и няма никой, след произолно време тръгва.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Отвори провери дали няма някой нагорял кабел или някоя букса да прави мизерия (в тази студ кабелите се вдървяват здраво) и свали моторчето да го изчистиш. Както беше написал един колега- "Машината изисква ласка, грижливо чистене и смазка" (или нещо от този род).
        Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
        Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Къде се намира вентилатора на ферозите? Ако е на място на което тече при дъжд или сняг, като престои една нощ на студа-двигателчето замръзва и не ще да тръгне. Като се постопли и се разтопи леда-тръгва.
          Това го имаше като дефект на форд-нисана. С малко силикон уплътних капачето през което влизаше вода и сега нямам проблем.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Vani4a Преглед на мнение
            "Машината изисква ласка, грижливо чистене и смазка" (или нещо от този род).
            Табелата "Машината обича ласка, грижливо гледане и смазка" беше емаилирана бяла, с червени букви и кант, висеше със страшна сила в ЖП завода в София. Помня я от времето когато бях на практика в гимназията, а това беше преди 22 години, старост - нерадост.
            Последно редактирано от zmiata29; 22-12-12, 14:28.
            Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Това ''цъкане'' при шофьора,което чуваш,най-вероятно е от релето за вентилатора.Намира се над съединителя (там са и предпазителите).При мен преди години го имаше същия проблем и направо пригодих друго реле,което го качих под волана.На мястото,което е сложено фабрично ръждясва доволно.
              Тома Томов
              Вече с Kia Sportage.

Коментар

Същите релета ги има и под предния капак до акумулатора за бензиновата помпа и другото не го помня какво беше.Може да вземе от там само за проба.Май го играе ролята на термично реле защото има една двойка контакти и в него има биметална паричка с пружина и за да сработва трябва да е окъсило след релето или защитата да му е станала по нисък клас.
                Последно редактирано от Ne_Razbral_4o; 22-12-12, 17:56.
                >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                Защото така ми харесва...
                Телефон: НЯМАМ
                Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Първоначално публикуван от Ne_Razbral_4o Преглед на мнение
                  Същите релета ги има и под предния капак до акумулатора за бензиновата помпа и другото не го помня какво беше.Може да вземе от там само за проба.Май го играе ролята на термично реле защото има една двойка контакти и в него има биметална паричка с пружина и за да сработва трябва да е окъсило след релето или защитата да му е станала по нисък клас.
                  При мен просто беше станало на буца ръжда отвътре.
                  Тома Томов
                  Вече с Kia Sportage.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X