Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на FEROZA моля ви помагайте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов собственик на FEROZA моля ви помагайте

Здравейте приятели от 2 месеца е имам ферозката до сега никакви грижи ноо вчера като изключих 4H и преминах на 2Н отпред в дясно се чува някакво блъскане (ферозата е с автоматични хъбове ) като включа отново на 4H или 4L няма никакъв проблем не се чува нищо и четирите колелета въртят. Благодаря ви предварително ако ме насочите към проблема ..... или поне някой да ми препоръча майстор във Варна който да е чак на 4Х4
    Audi a4 2,5 tdi
    Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп
    Не всичко, което има две бузи е лице!

От: Нов собственик на FEROZA моля ви помагайте

Възможно е да не е изключил напълно някои от хъбовете.Препоръчва се след минаване от 4Х4 на 4Х2,да мръднеш някои и друг метър назад,ако не го правиш,може това да е причината за непълно освобождаване на хъбовете.
    Последно редактирано от taran; 20-12-12, 07:12.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

И аз така предположих .... това с мърдането назад си го знам и го правя винаги ... преди имах витара и там ясно се чуваше как изключват хъбовете .... но при дайхцуто .. не знам как е нормалното поведение.... благодаря за отговора колега
      Някой може ли да ми каже дали е опасно да се счупи нещо защото джипката се кара всеки ден за сега е карам само на 4Н .... нооо като изчистят улиците
      Последно редактирано от plamensolakov; 20-12-12, 07:07.
      Audi a4 2,5 tdi
      Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп

Коментар

Първоначално публикуван от plamensolakov Преглед на мнение
        И аз така предположих .... това с мърдането назад си го знам и го правя винаги ... преди имах витара и там ясно се чуваше как изключват хъбовете .... но при дайхцуто .. не знам как е нормалното поведение.... благодаря за отговора колега
        Е,щом си имал витара,някой я е поддържал,би трябвалъ да се справи и с Ферозата.Има разлики между двете возила,но не са чак толкова големи.
        Освен това за Ферозата има много подробно ремонтно ръководство в систематизираната информация.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Колега. Отворете хъба, почистете, смажете тънко и си карайте със здаве.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
            Е,щом си имал витара,някой я е поддържал,би трябвалъ да се справи и с Ферозата.Има разлики между двете возила,но не са чак толкова големи.
            Освен това за Ферозата има много подробно ремонтно ръководство в систематизираната информация.
            Ами в интерес на истината по витарата не съм пипал нищо по трансмисията после имах и пджеро и с него не съм имал ядове може би защото бяха по нови ли не знам ..... до сега съм из уличките на варна преспите ги няма за нищо ..... вкл. 4L и няма грижи ....
            Audi a4 2,5 tdi

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Колега. Отворете хъба, почистете, смажете тънко и си карайте със здаве.
              Много ти благодаря за точния отговор колега ..... втурвам се да търся как се разглобяват хъбове .... но то в тази виелица няма да стане ..... иии се чудя ако карам само на 4H и 4L дали няма нещо да се повреди
              Audi a4 2,5 tdi

Коментар

Първоначално публикуван от plamensolakov Преглед на мнение
                Много ти благодаря за точния отговор колега ..... втурвам се да търся как се разглобяват хъбове .... но то в тази виелица няма да стане ..... иии се чудя ако карам само на 4H и 4L дали няма нещо да се повреди
                Точно във виелицата нищо няма да се повреди. Виж, на сух асфалт - може.

Коментар

трябват ти около 10-на метра за по-сигурно,че ще изключат. Толкова винаги карам назад и нямам ядове.
                  Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Карай и се не бой ама само докато е хлъзгаво.После сваляш хъбовете промиваш ги с нафта с помоща на четка за да махнех всичката гняс ,подсушаваш ги и ги поливаш след това с двигателно масло или каквото имаш под ръка и си ти.На 4L не ти ли се доспива
                    >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                    Защото така ми харесва...
                    Телефон: НЯМАМ
                    Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

[QUOTE=plamensolakov;2034028]Здравейте приятели от 2 месеца е имам ферозката до сега никакви грижи ноо вчера като изключих 4H и преминах на 2Н отпред в дясно се чува някакво блъскане (ферозата е с автоматични хъбове ) като включа отново на 4H или 4L няма никакъв проблем не се чува нищо и четирите колелета въртят.

Колега и при мен се получи същия проблем само че от ляво и то при -10 градуса, при по-високите температури го нямам този проблем. Това ме навежда на мисълта, че вътре в самия хъб има клеясване което не позволява (при ниската температура) пружините в самия хъб да си свършат добре работата и ще трябва отваряне измиване и смазване с тънка грес или масло както се спомена по-горе.

Коментар

Благодаря на всички за отговорите и дано сме били полезни и на други колеги с подобен проблем
                        Audi a4 2,5 tdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X