Здравейте приятели
от 2 месеца е имам ферозката до сега никакви грижи ноо вчера като изключих 4H и преминах на 2Н отпред в дясно се чува някакво блъскане (ферозата е с автоматични хъбове ) като включа отново на 4H или 4L няма никакъв проблем не се чува нищо и четирите колелета въртят. Благодаря ви предварително ако ме насочите към проблема ..... или поне някой да ми препоръча майстор във Варна който да е чак на 4Х4
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нов собственик на FEROZA моля ви помагайте
Свий
X
-
От: Нов собственик на FEROZA моля ви помагайте
Възможно е да не е изключил напълно някои от хъбовете.Препоръчва се след минаване от 4Х4 на 4Х2,да мръднеш някои и друг метър назад,ако не го правиш,може това да е причината за непълно освобождаване на хъбовете.Последно редактирано от taran; 20-12-12, 08:12.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
-
И аз така предположих .... това с мърдането назад си го знам и го правя винаги ... преди имах витара и там ясно се чуваше как изключват хъбовете .... но при дайхцуто .. не знам как е нормалното поведение.... благодаря за отговора колега
Някой може ли да ми каже дали е опасно да се счупи нещо защото джипката се кара всеки ден за сега е карам само на 4Н .... нооо като изчистят улицитеПоследно редактирано от plamensolakov; 20-12-12, 08:07.Audi a4 2,5 tdi
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп
Не всичко, което има две бузи е лице!
Коментар
-
Е,щом си имал витара,някой я е поддържал,би трябвалъ да се справи и с Ферозата.Има разлики между двете возила,но не са чак толкова големи.Първоначално публикуван от plamensolakov Преглед на мнениеИ аз така предположих .... това с мърдането назад си го знам и го правя винаги ... преди имах витара и там ясно се чуваше как изключват хъбовете .... но при дайхцуто .. не знам как е нормалното поведение.... благодаря за отговора колега
Освен това за Ферозата има много подробно ремонтно ръководство в систематизираната информация.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Ами в интерес на истината по витарата не съм пипал нищо по трансмисията после имах и пджеро и с него не съм имал ядове може би защото бяха по нови ли не знам ..... до сега съм из уличките на варна преспите ги няма за нищо ..... вкл. 4L и няма грижи ....Първоначално публикуван от taran Преглед на мнениеЕ,щом си имал витара,някой я е поддържал,би трябвалъ да се справи и с Ферозата.Има разлики между двете возила,но не са чак толкова големи.
Освен това за Ферозата има много подробно ремонтно ръководство в систематизираната информация.Audi a4 2,5 tdi
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп
Коментар
-
Много ти благодаря за точния отговор колега ..... втурвам се да търся как се разглобяват хъбове .... но то в тази виелица няма да стане ..... иии се чудя ако карам само на 4H и 4L дали няма нещо да се повредиПървоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеКолега. Отворете хъба, почистете, смажете тънко и си карайте със здаве.Audi a4 2,5 tdi
Коментар
-
Точно във виелицата нищо няма да се повреди. Виж, на сух асфалт - може.Първоначално публикуван от plamensolakov Преглед на мнениеМного ти благодаря за точния отговор колега ..... втурвам се да търся как се разглобяват хъбове .... но то в тази виелица няма да стане ..... иии се чудя ако карам само на 4H и 4L дали няма нещо да се повреди
Коментар
-
Карай и се не бой ама само докато е хлъзгаво.После сваляш хъбовете промиваш ги с нафта с помоща на четка за да махнех всичката гняс ,подсушаваш ги и ги поливаш след това с двигателно масло или каквото имаш под ръка и си ти.На 4L не ти ли се доспива
>>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
Защото така ми харесва...
Телефон: НЯМАМ
Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят
Коментар
-
[QUOTE=plamensolakov;2034028]Здравейте приятели
от 2 месеца е имам ферозката до сега никакви грижи ноо вчера като изключих 4H и преминах на 2Н отпред в дясно се чува някакво блъскане (ферозата е с автоматични хъбове ) като включа отново на 4H или 4L няма никакъв проблем не се чува нищо и четирите колелета въртят.
Колега и при мен се получи същия проблем само че от ляво и то при -10 градуса, при по-високите температури го нямам този проблем. Това ме навежда на мисълта, че вътре в самия хъб има клеясване което не позволява (при ниската температура) пружините в самия хъб да си свършат добре работата и ще трябва отваряне измиване и смазване с тънка грес или масло както се спомена по-горе.
Коментар
-
Благодаря на всички за отговорите и дано сме били полезни и на други колеги с подобен проблем
Audi a4 2,5 tdi
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар