Здравейте, прочетох доста по темата в този и другите форуми, но имам два въпроса на който не можех да намеря конкретен отговор.
Проблема е че акумулатора на Feroza-та (Banner 44 Ah) покрай студа и факта, че не я карам много, а и бях забравил да му долея дестилирана вода и беше пресъхнал
вече умира.
Вчера сутринта му долях дестилирана вода и го оставих да се зарежда на 5-тата минута завъртях ключа и джипа запали
(забелязах обаче, че крайната клетка до плюса не кипеше) .Вечерта го изключих и днес към обяд като отидох да видя как е положението-въртя и няма никой (едва едва завъртя веднъж).
Та въпросът ми е дали мога да изолирам пробилата клетка по някакъв друг начин освен с един болт за бетон в нея и на него да сложа плюса (тази идея я видях от един колега), но не ми допада особено.Другия въпрос е дали мога да събера някак си 100Ah акумулатор (тъй като имам един такъв който не използвам) на мястото на стария.
Благодаря предварително.

Проблема е че акумулатора на Feroza-та (Banner 44 Ah) покрай студа и факта, че не я карам много, а и бях забравил да му долея дестилирана вода и беше пресъхнал

Та въпросът ми е дали мога да изолирам пробилата клетка по някакъв друг начин освен с един болт за бетон в нея и на него да сложа плюса (тази идея я видях от един колега), но не ми допада особено.Другия въпрос е дали мога да събера някак си 100Ah акумулатор (тъй като имам един такъв който не използвам) на мястото на стария.
Благодаря предварително.

Коментар