Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ламбда сонда за Feroza 1.6i 16v

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ламбда сонда за Feroza 1.6i 16v

Ферозата ми е 1995 г. и е с катализатор,колко работи не знам, но това чудо ламбда сонда кеде се намира и има ли ефект.

От: ламбда сонда за Feroza 1.6i 16v

От какво да има ефект??? Тя служи за измерване на кислорода в изгорелите газове и дава инфото на компа. С други думи казано дали изгорялата горивна смес е била бедна или е била богата. За намирането се намира след изпускателния колектор на първата единична тръба.

Коментар

Първоначално публикуван от petko51 Преглед на мнение
      Ферозата ми е 1995 г. и е с катализатор,колко работи не знам, но това чудо ламбда сонда кеде се намира и има ли ефект.
      Щях да ти отговарям,ама в последния момент се отказах.Извинявай.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

колега за какво служи сондата ми е ясно ,но ако не работи и я сменя с нова (тя не е евтина) какво и как ше се отрази на джипката ми,с една дума заслужава ли си инвестицията в нова такава .

Коментар

Показанията и влизат в сметките на компа дали горивната смес трябва да е богата или бедна ... така че ако това не бърка твоите сметки (финансови) можеш направо да я откачиш
          >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
          Защото така ми харесва...
          Телефон: НЯМАМ
          Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

как да разбера дали работи.

Коментар

В сервизното би трябвало да има някакви показатели при замерване. Аз не бих пипал. Ти какво искаш да постигнеш? Файн тюнинг? Караме коли на по двайсе години. Не можем да искаме да са перфектни. За да ги докараме до нови, заводски показания, вероятно болката в джоба ще е голяма.

Ти си знаеш, де...
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Както казаха колегите по-горе Ламбадата мери кислорода в изгорелите газове.
                Компютъра взима информация от множество датчици, които мерят най-различни неща. На базата на информацията от датчиците има заложен алгоритъм според който той решава какво да е процентното съотношение на бензина в горивната смес, кога да се впръска и колко да се впръска. Ламбадата е може би най-важния датчик от всичките.
                Ако разкачиш ламбда-сондата и запалиш колата ще разбереш веднага дали е работела, защото ако е работела а сега не, работата на мотора ще се промени осезаемо! При откачане на сондата компютъра възприема фиксирана стойност за нейния показател. От там нататък той променя горивото само на базата на останалите датчици (това са две температури, обороти и май на Феро друго няма). От това двигателя получава много неправилна смес. Най-честия симптом е ОГРОМЕН разход на гориво и черен пушек от суров бензин през аутсмуха.
                Странното е, че не е задължително да светне чека на таблото. Или е задължително, но не винаги светва. Имах един Пасат2, който пушеше и гореше много. Отивам на стенд и ми казват, че ламбдата е работеща, но е възможно... не знам си какво. Пет стотака дадох без да знам за какво. Сложих новата и само по паленето разбрах, че от там е проблема. Запали на четвърт и работата на мотора беше абсолютно равномерна. Нямаше и следа от сажди отзад.
                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X