Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за една паразитна шайба?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за една паразитна шайба?!

Здравейте Банда и Марианка! Почетох във форума, но не намерих това, което търся и за това ще питам! Свършил ми е лагера на паразитната ролка на пистовия ремък, който се върти между коляновия вал, паразитната ролка и хидравличната помпа (на снимката със хубавата червена стрелка ). Въпросът ми е ако някой се е занимавал сменя ли се лагера на тази ролка или се заменя цялата ролка? Ако се сменя цялата някой купувал ли е и от къде?! Цената не ме интересува! Не ми се разглабя джипа за да погледна сам дали се сменя лагера или не, че ми трябва и за това питам тук. Благодарско на всички отзовали се!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:111.jpg
Прегледи:1
Размер:166.2 КБ
ID:5992523

П.С. Ползвал съм снимка на Росен от една стара тема за което му благодаря!

П.П.С. В Евро 7, Ауто Плюс и на Евлоги Георгиев я нямат! Помагайте с идеи!
    Последно редактирано от Жоро Танев; 21-11-12, 09:59.
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

От: Питане за една паразитна шайба?!

Доколкото помня (синята Фероза къса два пъти ремък заради заял лагер) се сменя само лагерчето.
    Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Ако е сменяем би трябвало да има зегерка от едната страна. Тоест, не знам дали може да се провери без да се свали, но пък свалянето не ми изглежда да е твърде проблемно - един болт е, като гледам, и ролката е високо, та може и без сваляне да може да се види.

ПП: Впрочем, и да не е сменяем, ако по ролката има достатъчно метал, може да се престърже и да се направи сменяем. Отделно дето може да се търси от друг автомобил, предвид че е просто ролка с болт по средата.

ППП: Ако не може да се погледне отзад, заври си телефона и направи снимка. Идеята е да се види лагера и от другата страна, или по-точно има ли зегерка.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сменя се лагера.
        Тая ролка ми изпадна в движение един път!
        Оставих Ферозата при един квартален майстор и той смени лагера в рамките на деня, за символична сума => няма екзотика нито в лагера, нито в бачкането.
        Поздрави.
        Георги Тонев

Коментар

Жоре, а помниш ли как ми изпадна паразитната ролка на буса един път. Сега като се сетя пак ме напушва смях.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Жоре, а помниш ли как ми изпадна паразитната ролка на буса един път. Сега като се сетя пак ме напушва смях.
            Верно голям смях ми е и на мен сега ма тогава не ни беше
            Георги Танев (0+)
            Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Момчета, благодаря на всички! Утре ще го докарам в работата и ще сваля ролката. Сваля се лесно и има достатъчно място. Ще пиша разултата. Благодаря!
              Георги Танев (0+)
              Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Готово! Шайбата се сваля лесно. Развива се болта, който опъва ремъка с гедоре 14. Маха се ремъка след което с гедоре 17 се развива болта, който държи ролката към конзолата. От задната страна на болта има гайка за ключ 14 и федерка. Японеца е оставил точно толкова място, колкото е необходимо за да завреш ключа и да държиш контра. Трябва да се внимава да не падне гайката и федерката. Помогнах си са телескопична писалка с магнит. Лагера се избива лесно и за всичко е предвидено място. Нов лагер от KOYO за 8 лева с размер 6301. После набиване и обратната процедура по зглобяване. Работата е за 30 минути без да се бърза, ако разполагаш с лагерчето. При мен отне час, защото ходих да го купувам. Благодаря още веднъж.
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Зегерки някакви има ли или не?
                  Скоро правих тая процедура на Рейндж. Нямаше зегерка! Разликата там е, че лагера е супер измислен и си иска стругарска работа за да се сложи стандартен (достъпен) лагер.
                  Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                  Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Зегер няма, а само федер. Лагера се вижда с просто око на твоята снимка, която ползвах ама няма кой да гледа преди да зададе въпрос .... тоест аз. Ролката има периферия отзад към мотора .. демек няма как да изпадне навън, а най-много да опре в конзолата отзад. Та болта който държи ролката има само федерка и гайка от към задната страна на ролката.
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Искаш да кажеш че лагера се държи само от набиването (евентуално студен в гореща ролка) или лепенето, а не от зегерка. И ролката не може да се помести навън, а само навътре, от което няма да изпадне, а само ще опре някъде си.

Правилно ли разбирам?

Коментар

Почти правилно. На практика я държат петте стотни натяг. Няма нито лепило, нито нещо се топли или охлажда. Съвсем нормална студена сглобка с пет стотни. А тази е ТУНУНГОВАНА:

Нещо не мога да кача снимките. Довечера ще се пробвам пак

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                          Почти правилно. На практика я държат петте стотни натяг. Няма нито лепило, нито нещо се топли или охлажда. Съвсем нормална студена сглобка с пет стотни. А тази е ТУНУНГОВАНА:

Нещо не мога да кача снимките. Довечера ще се пробвам пак
                          На 5-стотни лагера ще грапира,най-вероятно е завалцована ролката по ръба.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Искаш да кажеш че лагера се държи само от набиването (евентуално студен в гореща ролка) или лепенето, а не от зегерка. И ролката не може да се помести навън, а само навътре, от което няма да изпадне, а само ще опре някъде си.

Правилно ли разбирам?
                            Правилно разбираш Спарки. Лагера го държи болта с който се стяга всичко, а ролката има отзад периферия, която не и позволява да изхвърчи напред към радиатора. Ако има зор би мръднала към двигателя, но не може да изпадне.
                            Георги Танев (0+)
                            Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Обещаните снимки:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:110920121138.jpg
Размер:267.1 КБ
ID:5427919Натиснете снимката за да я уголемите

Име:110920121133.jpg
Размер:345.5 КБ
ID:5427920

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X