Обява

Свий
Няма добавени обяви.

паразитен хебел за даихатсу

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: паразитен хебел за даихатсу

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
    Минавай на вариант струг,фосфорен бронз и си във вечността.Ако стругаря се сети да пусне спирална стружка за мазане става още по-вечно.
    Тсъ. Изкарват значително по-малко от оригинален с пластмасови втулки. Дори да го усилиш, да го направиш с по-дебела ос, и квото там още може - пак така. За година се разхлопват. Вече двама познати пробваха.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от tanatsi Преглед на мнение
      Нали темата е за паразитен хебел?
      Та,паразитният хебел е 50лв.
      Няма такава цена.Един шарнир е 80 лв. и то заместителя на трите петици.

Коментар

Имам един хебел за подаряване, ако на някой му върши работа да казва. Състояние - става за каране, като за 25 годишен е добре.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Тсъ. Изкарват значително по-малко от оригинален с пластмасови втулки. Дори да го усилиш, да го направиш с по-дебела ос, и квото там още може - пак така. За година се разхлопват. Вече двама познати пробваха.
          Интересно твърдение от човек технически грамотен
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
            Интересно твърдение от човек технически грамотен
            Не твърдение. Факт. Не знам причината. И аз мислех че бронза би трябвало да изкара повече, но явно точно там (на хебела) не изкарва повече.

Паразитен хебел на терано, направен с по-дебела ос и по-дебела бронзова втулка, сдава за година каране. На оригиналния на 100000км му смених втулките и двата семеринга, и няма причина да не изкара още толкова, понеже и оста и рамото са перфектни. Това срещу крупната сума от 10 кинта.

За фероза неприятното е че оригинални втулки - тсъ. Тоест е почти невъзможно да ги направиш от друго, освен бронз. Не че не може да намериш нужната пластмаса, ама обикновено става с няколко опита и доста загубено време.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте! От известно време и аз имам този проблем.Днес проверих в един магазин ,отговора беше 160лв. японски на (555).Но не знам това дали е добре като цена и марка!?

Коментар

Около $50 го гледах в e-bay. Като сложиме шипинг, ддс и мито и умре Марко . Аз моя го рециклирах и за сега една годна (около 22 000км.) кара добре. Ама и сега да почине - за 25лв. толкова .

Коментар

ами аз моя го купих от една софийска фирма за 120 + доставка 20лв.чисто нов. Ама какво ми прави впечатление,след смяната на стария хебел с нов, колата нещо започна да се олюлява по време на движение,все едно че има изпуснал ам.незнам дали си внушавам ама това се получи точно като смених хебела,може и от нещо друго да е ама като прегледах предницата всичко си е наред.Така че все още търся проблема.

Коментар

Здравейте да не отварям нова тема ще пиша в тази. Аз имам същият проблем с паразитният хебел. Тъй като съм начинаещ в offroad-a на едни бабуни изхфърчаха тампоните на стабилизиращата щанга. След което тя започна да се удря в хебела и го разлуфти. Така сега съм пред дилема нов за 280 лв. (оригинален), вторара ръка (не мога да намеря читав и за модел 1994), или рециклиране (званях вече на двама души които се занимават с това). Какво ще ме посъветвате да направя?

Коментар

Като за начало дай снимки, ако го имаш разглобен. Повечето подлежат на рециклиране. На някои се сменят чифт втулки и стават като нови, ако стеблото е наред. Оня ден правих такава интервенция върху тоя на тераното ми - оригинални втулки + семеринги са нещо като 6-7 кинта. Цял хебел е 300. Неоригинален бях купил (100лв, със все отстъпките, щото съм връзкар в няколко магазина) - не му съвпаднаха дупките с тия върху шасито, при това с много.

Коментар

Снимка на разглобеният хебел няма как да дам защото съм технически неграмотен , но моя приятел установил този проблем може да го разглоби и има гараж с канал, но за съжаление е в Кюстендил. Сега си карам по асфалт без да тормозя хебелаа извън пътя. Реших другата седмица рециклиране и поставяне тампоните на стабилизиращата щанга и колкото изкара. Ако се разлуфти много бързо купувам оригиналният за 280 лв., ако издържи поне 50 000+ км. пак ще купя оригинален

Коментар

Съвсем скоро (това лято) го сменях. 80 лв и си пасна идеално.
                          Пиши в гугъла и ще го намериш.
                          Какви 300 лв?
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз също някъде гледах чисто нов хебел за Ферозата на цена 78лв.Мисля че го намирах в Продавалник(OLX),но беше преди няколко месеца.Тука чета за някакви фантастични цени!

Коментар

Първоначално публикуван от буклас Преглед на мнение
                              Тука чета за някакви фантастични цени!
                              Тук се обсъжда оригинален такъв. И цената му е като за оригинален.

Коментар

Днес посетихЧав, който рециклира хебели както ме посъветваха колеги от форума. Много точен и отзивчив човек. Миналата седмица се чухме по телефона и тъй като нямам възможност сам да си сваля хебела го помолих в удобен за него ден и час да мина за сервизиране с джипа. На което той откликна. Освен че оправиха проблема с паразитният хебел само за два три часа, монтираха тампоните на стабилизиращата щанга, като последната я закачиха перфектно (защото беше доста провиснала от карането в разкачено състояние около два месеца). Сега предницата е много по стабилна от преди и машината е готова за едно експедиционно крос кънтри на Голо бърдо тази събота и неделя. Препоръчвам на всички, които имат подобен проблем да се свържат с него, телефон за връзка 0878541281. Намира се в София.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X