Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газова уредба на Фероза?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Газова уредба на Фероза?

Здравейте,
    интересува ме каква ще е разликата,ако на ферозата монтирам газова за моно инжекцион,а не газов инжекцион?
    -колко по висок ще е разхода?
    -как ще се отрази на мощността
    -ако монтирам за моно и в последствие реша да монтирам газов инжекцион - ще има ли проблем?

Какво ще ме посъветвате

Поздрави

От: Газова уредба на Фероза?

Забравих да кажа,че е инжекцион

Коментар

Слагай и не разсъждавай толкова.
      Ако се направи добре, ще имаш една по-плавна реакция на педала спрямо бензина, мощността ще остане приблизително същата, а разходът ще е същият като на инжекционна уредба. Ако не се лъжа, тази Фероза беше с аванс от делкото - значи ще можеш да си го връткаш за повече въртящ момент в ниските или повече мощност във високите.

Коментар

Ако караш по-хард може би е добре да сложиш обикновена. Все пак, един компютър по-малко за обезопасяване.
        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Аз съм на път, да сложа метан, ама изчетох всички постове и няма и няма никакъв резултат за Фероза с Метан. Ако някой има някакво впечатление да казва, че живо ме интересува. Имам 10 литрова полска бутилка от 2009г.
          Последно редактирано от белята; 05-10-12, 17:07. Причина: кривопис
          Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

В 10 литровата бутилка ще събереш кило и половина метан. С него ще стигнеш толкова далече, колкто с 3л бензин. Дългата история накратко - карай с пропан-бутан, ако искаш джипка. Метанът обезсмисля джипката, а каквито цени му сложиха напоследък - изглежда и напълно безсмислен.

Коментар

с тази 10 л. бутилка 10 км.
              формулата е следната:

М= Р х L / 10 K

Където: М - реален пробег, км; Р - налягане на метанстанцията при зареждане на бутилките; L - физически обем на бутилката в литри; K - консумация на бензин в литри на 100 км.

Количеството зареден метан се изчислява в кубични метри.
              В бутилка с обем 50 литра се събира 10 м3 метан под налягане 200 атм. http://www.atakmim.com/index.php?act...&cat=28&n=1335 100 км. Но идеята ми е има монтирана метанова уредба на Фероза.
              Последно редактирано от белята; 05-10-12, 17:42.

Коментар

Цяла година карах Ферозата на газ (подчертавам само на газ) с обикновена газова уредба, нямал съм проблеми с паленето зимата и гърмене от което всички се оплакват. При правилен монтаж всичко ще е наред . Според моя майстор има три правила които ако се спазят нещата се получават. 1. Изпарителя трябва да е монтиран максимално високо спрямо двигателя и по посока на движение. 2. Изпарителя трябва да е вързан за водната система на малкия кръг (демек преди термостата) 3. Най важна е настройката на двигателя според твоите нужди , вариянтите са няколко . Не върви ама си гори , много върви и много гори, и според мен най добре е вариянта върви си добре и гори 12л. газ. Успех.
                ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
                тел. 0889 017703
                0897 516030

Коментар

Колега, идеята ми е на метан, защото на едно място не ми платиха и ми се изплатиха в последствие с изпарител и бутилка 10 л за метан. Затова питам и то по-специално за Фероза.

Коментар

Един ден един дядо дойде при мен и взе да ме разпитва за Ферозата. Оказа се, че е гледал някаква Фероза в авто-къща. Отидохме заедно да я гледаме. Беше чудесна. Най-запазеното шаси, което съм виждал. Както и да е, това сега няма значение. Работата е там, че колата беше с метан. Казах му, че за тази част от колата нищо не знам. Той я купи.
                    Видях го пак след година. Мина пак покрай мен и се отби да поприказваме. Впечатленията му за метана бяха, че гори много. Като сравнихме информацията на кой колко му гори на пропан-бутан, на метан и на бензин се оказа, че си гори напълно нормално, но според него разход 12/100 е много. Аз го възприемам за напълно нормално имайки в предвид, че в гората зимно време изгарям 30 литра за 110км. Ако имаш конкретни въпроси мога да опитам да се свържа с човека. Той ходи при един колега и мога да попитам.
                    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

И адаша от Благоевград ( aldr), спомена за някаква Фероза на метан. Ще го питам...
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Интересува ме много, тъй като уредбата е хубава и не ми се реже резервоара, а с няколко бутилки на пода, ще си върша работа за около 200км отлично.Просто имам питания към човека, който го кара и да видя,как е инсталирана. Ясно е ,че ще я инсталирам в оторизиран сервиз, но все пак, когаго решиш да правиш нещо, искаш да събереш мнения за да направиш най-доброто.

Коментар

Не знам дали спамя темата , но май беше ...............Витара или Дайхатцу....... Аз си карам Витара на газ, нямам никакви оплаквания. Има няколко подробности с Метана .От 2г. ходим по разходки с метановата уредба на един 4рънар , на асфалта не мислим за изпреварване , защото е невъзможно. В гората минаваме на бензин . И равносметката е , че на МЕТАН не може да се кара ОФФРОУД , ако е за други нужди ?????????????????. Дори таксиджиите минаха на газ. Мое мнение.
                          ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
                          тел. 0889 017703
                          0897 516030

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                            И адаша от Благоевград ( aldr), спомена за някаква Фероза на метан. Ще го питам...
                            Питай .......и аз питах човека , каза че вече не е изгодно на метан. Ето ТТ-данните - с 40 л. бутилка пълни я за 12 лв. и минава 100 км градско и 130 км. извънградско. Това с гуми като твоите , адаш.
                            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Gargata72 Преглед на мнение
                              Не знам дали спамя темата , но май беше ...............Витара или Дайхатцу....... Аз си карам Витара на газ, нямам никакви оплаквания. Има няколко подробности с Метана .От 2г. ходим по разходки с метановата уредба на един 4рънар , на асфалта не мислим за изпреварване , защото е невъзможно. В гората минаваме на бензин . И равносметката е , че на МЕТАН не може да се кара ОФФРОУД , ако е за други нужди ?????????????????. Дори таксиджиите минаха на газ. Мое мнение.
                              Някой си е оставил ръцете в метановата уредба. Иначе, на метан МОЖЕ да се кара офроуд (карал съм доста) - докато не свърши. А свършва бързо и после се кара на бензин който изяжда цялата икономия. Тежките бутилки не увеличават проходимостта, от това също няма бягане. Те тежат и като са напълно празни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X