Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ферозата не зарежда акумулатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ферозата не зарежда акумулатора

сменяни са четки преди 2 месеца и вчера както си карам светна лампата за акумулатора
    при по рязко подаване на газ изгасна и повече не светна но не зарежда акумулатора
    от какво може да е?
    моля за помощ

От: ферозата не зарежда акумулатора

При мен след смяна на четките износи ротора. Четките бяха от много твърд материал. Държеше се по подобен начин. След 2-3 дни каране с светкаща и гаснеща лампа светна постоянно и спря да зарежда окончателно.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Щом лампата не свети, а зареждане няма означава, че самата тя е изгоряла. През лампата се възбужда зареждането и когато то започне на тази лампа идва + и от двете страни и тя изгасва. Ако лампата е изгоряла зареждането не може да започне. Друг е въпроса защо е изгоряла и защо е светнала преди да изгори.
      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

лампата работи проверена е

Коментар

проверени са и четките като нови са
          как се проверяват диодите и релето дали са наред??

Коментар

Ако"изпука" диод губиш една от фазите,а не зареждането.Релето се проверява с мултицет и променливо захранване.Мултицетът на четките,а захранването на релето,като се спазва поляритета.От 13.5В трябва да ти излезе и на четките и да прекъсне максимум на 14.5В.Проверете и ротора за прекъсване.И също е възможно да сте направили нещо с"+-са" към релето при монтажа.Успех!
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Само да кажа, че алтернатора отговаря на някаква стара тойота, не си спомням кой модел е. Ремонта ми бе една седмица, че се търсиха части. НЕ виждам откъде си,за да те пратя при тези момчета, много доволен съм от тях.
              Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X