Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся помощ за Дайхатсу Териос 2004 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся помощ за Дайхатсу Териос 2004 г.

Здравейте.Нов съм във форума и за жалост проблем с джипчето ме накара да се обърна за помощ...Закупих си Дайхатсу Териос 1.3 - двигателя на Тойота /К 3 с верига/ - 2004г.- на 52 000км.Успях да му се порадвам точно 222км и 200 метра и двигателя затегна...Без никакво "предупреждение"... Сега му търся колянов вал с лагерите + глава с валовете.
    Въпроса ми конкретно е - съвместими ли са частите от двигателя на Тойота Ярис 1.3 VVTI ??? На Териос блока е чугун,а на Ярис е алуминиев.Имам впредвид части втора употреба.Разбрах,че коляновия вал не подлежи на шлайф и трябва да сложа друг,с лагерите - комплект.
    Предварително Благодаря на отзовалите се на зова ми за помощ !!!

От: Търся помощ за Дайхатсу Териос 2004 г.

Привет и на теб!

И отговорът е - по-скоро не са съвместими - за да не си играеш на харчене на пари /които, както е видно, не са ти в излишък/, обаче, най-добре намери грамотен майстор на "японки" в района, където живееш и дай малко повече пари за неговите умения, отколкото да ги губиш в неудачни "проби-грешки". И виж, дали няма да минеш само с едни сегменти и лагери, без да пипаш друго по мотора!?

И, апропо, как успя точно този мотор да го приведеш в такова състояние само не разбрах - взимали сме им душата служебно: и каране в прекъсвач, и на клима, и на баири и 24/7 без гасене, отделно зимата от студен старт - директно в обороти на макс..... освен, че след 150к. душманска експлоатация станаха масларки, друго нямаше....!? То всъщност мотора му е и единственото хубаво нещо, де.

Успех с ремонта!
    Последно редактирано от locksmith; 05-08-12, 22:07.

Коментар

Двигателя най-вероятно не е бил обслужван,а само е доливано масло...Получила се е нагар,която запушва маслена магистрала и поради сухото триене на металите ,мотора е затегнал.Аз го карах посочените километри само извънградско.Дори не можах да се прибера на ход от Автокъщата до родния град...Платих го и след няколко часа двигателя "умря"...Нито загря /прегря/,нито изгуби тяга,нито с нещо подсказа,че "умира"... Явно колямо количество добавки го е държало в "предсмъртно"положение,докато го купи някой и край...
      За радост намерих втора употреба блок с колянов вал,бутала и сегменти в добро състояние.Собствениците на Автокъщата излязоха хора и ми намериха двигател и го платиха - за тяхна сметка.Днес вече в сервиза сглобиха двигателя /главата и картера са от стария мотор/ и очаквам с нетърпение да го качат на колата и да го запалим.
      За мен двигателя не е "единственото хубаво нещо"... Все пак какви проблеми да очаквам от Дайхатсуто ? Четох дста,но не срещнах сериозни оплаквания от джипчето.Пропуснал ли съм нещо да прочета?
      За тези пари имаше и по-големи джипове,но разхода на дизеловия джип не ми е съвсем по силите...А и едва ли ще участвам в тежък офроуд.
      Исках да си имам малка бензинова "ЖИПка" 4х4 с опция за газова уредба.
      За това избрах Дайхатсу Териос и то с новия мотор - 86 к.с.

Коментар

Разбрах какво ти се е случило, колега и се радвам, че все пак си срещнал човешко отношение от търговците!
        Пожелавам ти и проблемите да спрат до тук /но все пак си имай не едно, а пет на ум, де ;-)/!

Иначе, при кротка експлоатация наистина би трябвало да имаш здраво някакво 4х4 - ДВГ наистина е здраво, както и ходовата част и трансмисията. Обаче, ако е от тесните Териоси, сам ще усетиш с времето как се отразява изместения волан и колко неприятно е да караш бързо по магистралата, или, ако имаш по състезателен дух в карането, как несигурно ще се чувстваш..... При условие, обаче, че последното изречение не е в сила за теб, то ще имаш здрава и надеждна кола, с нисък разход на гориво и рядка намеса на майстори, ако си я пазиш /е, и ако няма още скрити дефекти, де/! Просто аз споделих собствените си "чувства" от "съвместния ни живот" ;-)......
        А, да - горещо те съветвам да внимаваш и всячески да избягваш катастрофи с него /не дай Боже!/ - спомените ми са кошмарни и едва оцелях, при това от скорост ок. 60км/ч!

Иначе, честита ти придобивка - успех с ремонта и много безаварийни км. с нея! И жив и здрав, да споделяш "експириънс"! ;-)

Коментар

На мен пък същия двигател ми издъхна след 23 000 км. на газ. Но го купих на 95 000 км с газова уредба ( Италия ) . Много запазен без драскотина и беше перфектен не харчеше масло за 23 000км съм долял около 2 л. но съм карал и доста по черно. Но не знам Италианеца какво е правил с него ! Сега шлайфахме главата и нови гарнитури и 4 нови клапана и сега е пак нов . Прецака го ГАЗТА мисля. Не съм регулирал клапани ( ми казаха майсторите и за това се е прецакал ) . Но иначе е икономичен за джипка 9 на извънградско и 10 с климатик и на черно и вози добре .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X