Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайхатсу Фероза или Сузуки Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайхатсу Фероза или Сузуки Витара

Здравейте, колебая се мейду двата - джипа фероза и витара. За първи път ще карам джип и не съм на ясно с тия автомобили. Трябва ми предимно за асфалт (макар че в България пътищата трудно могат да се нарекат така) и от време на време по черни пътища (за лов и риболов). Благодаря предварително за съжетите които ще дадете.

От: дайхатсу фероза или сузуки витара

Еми, всяка си има и плюсовете и минусите, но общо взето са равностойни, тъй че ще трябва да избереш което ти легне на сърце. Качи се, покарай, и сам прецени.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е точно в този форум-такава дилема!!!Все пак тук са ферозаджии.
      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

четох и по - стари коментари(2007 - 2008г.), че за фероза по - трудно се намират части, и предимно това ме притеснява. дали все още е така?

Коментар

Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнение
          мисля че точно тук е мястото на моите въпроси, тъи като мен ме интересува потдръйката на джата автомобила, а по - точно за ферозата, намират ли се части за нея, защото четох по - стари коментари (2007 - 2008г.), в които пише 4е труднно се намират

Коментар

Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнение
            На точното място си пита човека.Церозата я знаем, витара не съм карал, ама купи си паджеро....макар и 2.5 дизел за най евтино по-добре ще си.
            Дидо
            Без Паджеро 2

Коментар

Първоначално публикуван от gago1 Преглед на мнение
              мисля че точно тук е мястото на моите въпроси, тъи като мен ме интересува потдръйката на джата автомобила, а по - точно за ферозата, намират ли се части за нея, защото четох по - стари коментари (2007 - 2008г.), в които пише 4е труднно се намират
              Е, нещата малко са се попроменили от тогава. На асфлата витарата е малко по-комфортна, но пък ферозата, ако ресорите и са в добро състояние, мъкне повече. За витарата има готови тунингови части (окачване, раздатка), докато с ферозата ще трябва всичко сам да си правиш. Витарата е малко по-пъргава на пътя (щото е по-лека), докато ферозата е малко като дребен камион.

От моя гледна точка, ако ги гледаме в заводски вид, ферозата е малко повече за извън пътя. Но пък не е никак трудно да докараш витарата до същото положение. Джипките са напълно равностойни почти във всичко, затова качи се, покарай, дай си сметка за какво ще я ползваш и прецени кое повече ти харесва на теб лично. Да питаш ферозаджии дали витарата е по-добро - малко трудно ще получиш отговор, или по-точно ясен е предварително. Както и обратното.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За Витара части има навсякъде и не са скъпи...витари има доста и по моргите. От друга страна, има Фероза фул-тайм с междуосев диф. Ако го караш преимуществено на пътя, това е голям плюс. Няма бавни обаче.
                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

И за фероза части се намират, и нови и втора употреба.Даже според мен има евтина подръжка в сравнение с другите джипки.Ако нямаш фероза подръка да покараш мини покрай Русе да видиш що за стока е.
                  Дидо
                  Без Паджеро 2

Коментар

Първоначално публикуван от dido6i Преглед на мнение
                    Ако нямаш фероза подръка да покараш мини покрай Русе да видиш що за стока е.
                    мерси за предложението, ако имам път нататък 6те ти звънна.

Коментар

Първоначално публикуван от gago1 Преглед на мнение
                      Здравейте, колебая се мейду двата - джипа фероза и витара. За първи път ще карам джип и не съм на ясно с тия автомобили. Трябва ми предимно за асфалт (макар че в България пътищата трудно могат да се нарекат така) и от време на време по черни пътища (за лов и риболов). Благодаря предварително за съжетите които ще дадете.
                      Тъй като чета за къде ще използваш машината почти е без значение дали ще е Фероза или Витара.
                      И двете са достатъчно корави за ТВОИТЕ цели и малко от малко,ако случиш на екземпляр ядове няма да имаш.
                      Само бих искал да добавя да избягваш Ферозите фул-тайм.Не за друго,а защото нямат бавни.Може 5-пъти в годината да ти се наложи да ползваш бавни,но като ги нямаш е кофти-меко казано.

Коментар

Първоначално публикуван от dido6i Преглед на мнение
                        И за фероза части се намират, и нови и втора употреба.Даже според мен има евтина подръжка в сравнение с другите джипки.Ако нямаш фероза подръка да покараш мини покрай Русе да видиш що за стока е.
                        Привет! От това лято си търся и аз 4x4, понеже не разполагам с кой знае какви средства първо се ориентирах от към руската страна на този въпрос. След дълги огледи, разговори и четене на доста теми тук стигнах до решение да си закупя нещо японско и още се колебая между витара и фероза но като че ли тежеста пада повече към ферозата. Понеже съм от Русе ще съм благодарен на колегата ако ми внесе малко повече яснота относно ферозата. С удоволствие бих послушал колега с опит. Тази неделя ми е свободна ще очаквам уточнение за контакт ако е удобно разбира се... тел 0889402940-мтел или 0898620257-глобул. Предварително благодаря!

Коментар

Ферозата натделя..... Да живее Ферозата... Днес купувам и влизам в "боя". Като я опозная ще пиша впечатления. Успехи на всички!!!

Коментар

Пусни снимки колега.
                            Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Първоначално публикуван от Jr. Преглед на мнение
                              Пусни снимки колега.
                              Ок, утре ще излизам с нея на лов и както се очертава да е хубаво времето ще я наснимам и ще публикувам, само не знам в коя тема да го направя. Не искам от началото на пребиваването ми в този форум да нарушавам правилата...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X