Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Размери на заден кардан на Feroza (F300) около 87 година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Размери на заден кардан на Feroza (F300) около 87 година

Здравейте, знам че звучи странно но,
    някой може ли да ми каже размерите на отворите както и разстоянията между тях на карето към задния мост, както и вътрешния, външния диаметър, броя на шлиците и височината им, дълбочината на самата муфа (мисля че така се казваше частта към раздатъчната кутия). има ли рзлика от софт и хард варианта?
    мерсиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:OLIVE.jpg
Прегледи:2
Размер:83.0 КБ
ID:5973460

От: Размери на заден кардан на Feroza (F300) около 87 година

Някакви приблизителни размери мога да ти сваля утре. И без това лежа цял ден под нея да боядисвам рамата.
    Но не вярвам да има разлика във вариантите хард-софт топ.
    Какъв е проблема?
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

ами тъся кардан за това нещо - Hijet
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PB230019.jpg
Прегледи:3
Размер:173.2 КБ
ID:5380360
      имал го е човек от форума, не казвам съфорумец, защото аз, все още съм мн далеч от форума, до сега съм питал максимум за навигации, та той го блъснал, никой не го купил, после го е дал на вторични, беше понагънато и липсваха някой неща, това е снимка от преди да се удари, все още не изглежда чак така, та задния му кардан се е извадил, поотчупила се е малко муфата, а от другата страна вече е преправян и с фланец. Тя муфата май е ожулила и шлиците на вала, ама още не мога да пробвам, та му търся някакъв кардан. В Бг посмъртно няма, гледах английски сайтове, американски и накрая един руски (специално за такива колици) от последния, говореха нещо за ebay.de там рових и до колкото разбрах кадрана има сходство с този на фероза от 87-ма (освен дължината), въпреки че и той самия се намира трудно.
      Друг вариант ми е да търся от деу дамас

Име:p_16185003.jpg
Прегледи:1
Размер:87.2 КБ
ID:5380372
      такива има много обаче като се обадя хората и те не могат да ми кажат някакви размери, а все вали и да тръгна до там, да го свалим да го мерим - трудна работа, да търся такъв по моргите ще е най-рано другата събота.

всъщност търся такива размери

Име:020620122828а.jpg
Прегледи:1
Размер:139.7 КБ
ID:5380373

Коментар

На външен вид много прилича на заден кардан на Фероза. Имам два свалени в гаража, ще сваля размерите при първа възможност.
        Единият е от софт топ, другият от хард. Не съм намирал разлики между карданите.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Няколко размера от ръководството за Фероза:
          Дължина: 977 мм
          Диаметър: 65 мм
          Дължина център-център на каретата: 784 мм
          Стена на квадрата, описан от центровете на отворите за закрепване: 65 мм
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

при мен квадрата е 55 мм , много прилича, все едно е смален пропорционално. това ръководство го има в темата за ръководства ли?

Коментар

а дали муфата ще е с различни рамери?

Коментар

Ето го ръководството за карданите:
                https://htftp.offroad-bulgaria.com/sparkybg/F300%20Service/Section%20PR%20-%20Propeller%20Shafts.pdf
                Последно редактирано от sabin; 30-01-21, 16:52. Причина: актуализация на линк
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

мерсииии

Коментар

Току що ми хрумна идея. Твият кардан прав ли е? Мерил ли си го дали при удара не се е изкривил?
                    Ако е прав може да му се присади само половината от карето, която е с муфата. Стига разбира се да става от Фероза.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

ами с просто око изглежда че е прав, все пак дължината само на тръбата е ~75мм, а цялата му дължина 300, той е супер къс, но в книжката от линка няма размери на муфата.
                      за сега само кръстачката която е между U връзките е със същия размер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X