Колеги, никога не ми е идвало на ум след пътуване да залягам под колата и да проверявам дали диференциала или раздатката нагряват, но днес ми се наложи. След като вчера на вилата правих "обстоен" преглед на Ферозата, забелязах че задния диф е леко омаслен както и пода на купето над него, притесних се, че яко хвърля масло и може да е останал сух. На връщане към София карах бавно не повече от 70-80 и с повишено ослушване за виене стържене и т.н. след 40тина километра спрях на разклона за Русе, заврях се от долу пипам дифа горещ, не чак толкова да ти опари пръстите на си беше доста топъл. Отивам до сервизчето до бензиностанцията, момчетата отварят пробката - масло си има дори нямаше нужда от доливане. Карайки бавно (70-80 помагистралата
) на две три почивки установявам че температурата си е същата не загрява повече но си е горещо. Като пристигнах в София и легнах под колата установих, че освен диференциала и раздатката също е гореща, предния диф не можах да го пипна заради предпазната престилка. Маслата съм сменял преди 5-600 км. Нормална ли е такава температура? Има ли някакъв проблем при този симптом и какъв би могъл да е той?

Коментар