Колеги смених всички възможни шарнири на окачването на джипа + двата хебела. Предницата стана много стегната, обаче установих че има лек луфт във волана. След като хвана кормилния прът в купето и го завъртя има луфт някъде около 1/3 на волана и се чува някакво прещракване но само когато е на място. Виждам че има болт за реглаж на самата кутия, правилно ли е да го пипам? Някой правил ли го е и ако е да даде съвет. (иглените карата на пръта са здрави) Мерси
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Секторна кутия.
Свий
X
-
От: Секторна кутия.
Колега, кутията има възможност за реглаж!
Проблемът е в това, че грешният реглаж води до съсипване на кутията.
От друга страна, трябва някой компетентен монтьор да я диагностицира.
Ако е прекалено износена става опасна за живота!Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
-
1/3 оборот е доста. Виж дали е равномерен, тоест дали при изправени колела и при крайно ляво/крайно дясно е еднакъв. Кутията се регулира така, че във всяко положение на волана да има мъничък луфт, иначе вместо да и оправиш поведението ще я съсипеш съвсем.
И послушай колегата - ако е прекалено износена, редно е да се смени, защото не знаеш кога ще те изненада с тотален отказ. Изпитвал съм го таман 2 пъти на гъба си, макар и не на ферозата. За щастие и двата пъти тоталния блокаж не беше при движение с голяма скорост. В кутията беше пълна салата.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Секторната кутия е хидравлична. Днес изчетох всичко възможно за хидравличните кутии, явно проблема не е в нея. За всеки случай ако някой може да ми обясни за реголировката как се получава на затягане или на развиване на болта и в какви граници. След като не е там проблема по системата на изключване като се знае, че са подменени всички шарнирни съединения къде може да се търси проблема... проблема е. Волана е нормално тежък и при ниска скорост не се усеща при по-висока имаш чувството, че тръгваш да завиваш, а завиваш по-късно. Според мен се дължи на някакъв луфт къде да го търся? Кутията няма течове, щеката показва нормално количество масло. Feroza F300
Коментар
-
E има сервизно ръководство. Там е обяснено кое що, включително и с картинки.
А проблема не може да е на кой-знае колко места - имаш кутия, паразитен хебел, една голяма и 2 малки шанги, всичките с накрайници. Ако няма луфтове по тия елементи, луфта е в кутията.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар