Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде е монтиран датчика за температурата на антифриза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде е монтиран датчика за температурата на антифриза

Здравейте,
    Имам проблеми с охлаждането на Дахатсуто- Feroza F300 1990г. Загрява неочаквано и изхвърля антифриза. При вкарване в режим за самоконтрол компютъра премигва 4 пъти...4пъти..Според грешките-това е отклонение в сигнала от датчика за температурата на охлаждащата течност. Бихте ли ме упътили къде да го открия. За сега съм намерил помпата, термостата,високомуфата..., но датчика къде е?
    И от къде да закупя-модел?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:termostat.JPG
Прегледи:2
Размер:57.9 КБ
ID:5968933

От: Къде е монтиран датчика за температурата на антифриза

По спомени,отзад на главаа към салона.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Под делкото е, но силно ме съмнява да е от него.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Под делкото е датчика за температурата за уреда на таблото. 100% съм сигурен, че за компа не взима информация от там. На мен ми се случи да се счупи обувката на кабела на този датчик. Индикатора на таблото загина веднага, но компа не каза, че има проблем. Тази грешка сигурно ли е, че става въпрос за датчик за температура на водата, да не е на въздуха?
        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Напротив! Точно за компа е.

Виж тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=97382
          Грешката, която отчита е тази.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
            Под делкото е датчика за температурата за уреда на таблото. 100% съм сигурен, че за компа не взима информация от там. На мен ми се случи да се счупи обувката на кабела на този датчик. Индикатора на таблото загина веднага, но компа не каза, че има проблем. Тази грешка сигурно ли е, че става въпрос за датчик за температура на водата, да не е на въздуха?
            Компа си има негов си датчик. Пак е там, ама от другата страна, май. И пак е труден за смяна.

...но надали е от него, освен ако компютъра се лъже че двигателя е студен и да обърква горивната смес, ама не вярвам. По-скоро гледай термостат, виско, изпуснала гарнитура или нещо от сорта.

Иначе, те май са еднакви с тоя за въздуха. Трябва да има в Евро07 например.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Датчиците за температура са два. И двата са главата при делкото. "Гледат" към салона. Гледано от шофьорското място:
              в ляво от делкото - управлява уреда на таблото
              в дясно от делкото - дава информация на компютъра
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Благодаря,
                Мисля че за това става дума?
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Collant Temperature Sensor.jpg
Прегледи:1
Размер:6.6 КБ
ID:5366795Днес видях поне този от ляво, но сигурно ще трябва да сваля делкото за да се работи по тях.
                Има ли вероятост при демонтажа на делкото след това да се зацепи на 180градуса,(както беше при москвича), ако не съм видял положението на палеца?
                Последно редактирано от simba; 17-04-12, 20:48.

Коментар

Да, това е датчика за компютъра.
                  Не е нужно да се сваля делкото за да се сменят датчиците.
                  И по двата може да се работи на място.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

След като откачих акомулатора за една нощ грешката която отчиташе компютъра се изчисти. Сега мига само един път...пауза и пак един път и пауза и..т.н.т.
                    Работата започва да се избистря. Вчера го карах понеже ми трябваше в дъжда и после забелязах че, водата в радиатора е намаляла. Оставих да работи и гледайки отдолу видях че, някъде под скоростите капе. Днес около час лежах под него с надеждата да разбера от къде капе (само когато работи двигателя), но не можах да открия. Виждам че ребрата на скоростите (зад съеденителя) се овлажняват но, отгоре като чели скоростите са сухи. Нещо не мога да разбера. Може би някоя връзка с парното или ...-не знам. Да не би някъде блока да е пукнат? Преди около месец ми сменяха съединитела та почвам да си мисля да не би да са разхлабили някоя връзка без да искат. Утре ще го водя на канал в един приятел да го посъзерцаваме двамата, белким разберем от къде изпуска. Някой да му се е случвало нещо подобно?

Коментар

Под делкото има маркуч.Сигурно от там ти е теча.

Коментар

Първоначално публикуван от nikolai6868 Преглед на мнение
                        Под делкото има маркуч.Сигурно от там ти е теча.
                        Бих казал маркученце и е адски гадна смяната му.
                        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Изглежда всички са страдали от тоя маркуч ха ха ха
                          Под делкото има едно маркучле от порядъка на 10 санти. Смяната му в полеви условия е немислима. Приготви си огледалце и две лампи за да кукуригаш по-малко.Ако започнеш ремонта със демонтаж на делкото ще кукуригаш още по-малко.
                          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Най-лесно е да свали купето, а
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                              Изглежда всички са страдали от тоя маркуч ха ха ха
                              Под делкото има едно маркучле от порядъка на 10 санти. Смяната му в полеви условия е немислима. Приготви си огледалце и две лампи за да кукуригаш по-малко.Ако започнеш ремонта със демонтаж на делкото ще кукуригаш още по-малко.
                              Изкърти миФките с това кукуригане!

Майтапа настрана, ама аз там не пипам без да сваля делкото. За щастие не ми се е налагало, но все някога ще се случи, а свалянато на делкото е далеч не чак такава философия, пък е и удобен момент да му се направи профилактика.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X