Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бутон-вътрешно осветление

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бутон-вътрешно осветление

Здравейте.Двустранно съм "осакатен".И двата бутона са с изгнили и разпаднали се тенекиени части,ерго-неработещи.Ошашаввам магазинерите като им показвам свален такъв.Оказва се,че никъде няма.Има ли някой идея за някаква взаимозаменяемост?Че е досадно нощем като отвориш вратата и да не ти святка!
    VENI-VIDI-VICI!

От: Бутон-вътрешно осветление

За тези долу на вратите ли питаш?Ако е за тях няма да намериш,но мисля,че спокойно можеш да ги замениш с каквито и да е стигат да пасват като дължина.Маса ще си вземат праз винтчето или рапидката с която се монтират.-
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

И аз мисля да ги сменям с някакъв аналог. Плафона в купето не ми е чак толкова важен, но алармата ми не засича отворена врата. В тази връзка има навика да се самозаключва. Засега само се дебнем и нямаме отбелязана точка, но не изключвам някой път ме преметне.
      Пиши ако намериш нещо подходящо.
      Георги Тонев

Коментар

В Конрад им бутони за аларма.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз сътворих това от долните снимки.Бутоните струват пет лева двата.Като махнеш стария,изкривяваш пластината с резбата навътре,монтираш новия с една рапидка,като масата я хващаш от кабелче откъм задната страна на прага,където вадиш един гумен тампон.Само тези снимки имам,ако ти трябва изглед в завършен вид,утре ще пусНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20012012062.jpg
Прегледи:1
Размер:300.0 КБ
ID:5350452Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20012012063.jpg
Размер:54.6 КБ
ID:5350453Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20012012064.jpg
Размер:106.6 КБ
ID:5350454на.Оригиналното гумено уплътнение се използва,а този новия бутон се реже с клещи на дължина,колкото ти трябва.

Коментар

Аналогични бутони, но от Жигули - Лада - вършат отлична работа. Проверено.

Коментар

Бях писал по въпроса в една друга тема.
              Свалянето на ключето е просто. То е на резба в прага. Ключ 12 и се отвива. Издърпва се навън около 12 см и се показва куплунга. От там се изключва за смяна.

Нови бутони: 2007г купих такива от магазина на Евлоги Георгиев, 74 (943 0050, 943 3192). С поръчка ми ги доставиха след 1 месец. Състоят се от 2 части:
              самия бутон - description "switch assy, courtes" part # 84230-87603 - тогава струваше 5.4 лв
              гумен маншон - description "cushion, courtesy SW" part # 84234-87201 - тогава струваше 11 лв

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Това ще ми е от полза,благодаря.Щото си купих нови,но някак-никак не стават
                VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Моите ги премахнах умишлено от прага и ги сложих между пантите на вратите. Така избегнах и възможнистта за корозия от бутоните и кабелите в прага. Използвах от снимките по-горе с пластмасовото тяло.

сложих дори и на задната врата

отворите ги затапих
                  Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                  УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                  Времето е ценно, само ако не бързаш.
                  0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    И при мен е проверено, но резултата е обратен. НЕ стават!
                    Някой преди мен е сложил такива от жигула и сега ту работят, ту не работят.

Търтей, тези в Конрад "стават" ли?
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                      И при мен е проверено, но резултата е обратен. НЕ стават!
                      Някой преди мен е сложил такива от жигула и сега ту работят, ту не работят.

Търтей, тези в Конрад "стават" ли?
                      Те и жигуловите биха работили винаги, ако имат винаги маса.
                      По всяка вероятност са се замърсили/ръжда около тях/.
                      Почистване и контактен спрей трябва да ги оправят.
                      Оригиналните на Патрола "питат" за това поне веднъж в годината.
                      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                      ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                        Те и жигуловите биха работили винаги, ако имат винаги маса.
                        По всяка вероятност са се замърсили/ръжда около тях/.
                        Почистване и контактен спрей трябва да ги оправят.
                        Оригиналните на Патрола "питат" за това поне веднъж в годината.
                        Е да де! Баш така е! Но все ми се струва, че ладовите питат по-често отколкото им се полага.
                        Докато се намери решение те ще си питат, ние ще им отговаряме и така...
                        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Стоянчо, стига плюхте Ладийте де. Масата си е маса! Все едно да кажем, че са лоши, защото пукат гуми.
                          Такива прекъсвачи ползват алармаджиите, когато "заключват" предния капак. Самия ключ е изключително елементарен и много трудно дефектира. Представлява един цилиндър с външна резба и две гайки, едната отзад, другата отпред. Вътре в него има цилиндричен изолатор и вътре в нвго се движи едно лостче с пружинка. Отваряйки вратата пружинката залепя задната страна на лостчето към цилиндъра и му дава маса. Убеден съм, че ще ги има на много места.
                          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Дясния е такъв

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ts_e0ae140ff25150b20651d6be58b36109.jpg
Размер:55.2 КБ
ID:5350728
                            Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                            Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Така е,търсим десния.Въпросът е да пасне резбата на тази,която си е на купето.Иначе е гениално прост.На предния капак имам и аз за алармата,но е по-"тънък".Но,ще го догодим някак
                              VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X