Здравейте.Двустранно съм "осакатен".И двата бутона са с изгнили и разпаднали се тенекиени части,ерго-неработещи.Ошашаввам магазинерите като им показвам свален такъв.Оказва се,че никъде няма.Има ли някой идея за някаква взаимозаменяемост?Че е досадно нощем като отвориш вратата и да не ти святка!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бутон-вътрешно осветление
Свий
X
-
От: Бутон-вътрешно осветление
За тези долу на вратите ли питаш?Ако е за тях няма да намериш,но мисля,че спокойно можеш да ги замениш с каквито и да е стигат да пасват като дължина.Маса ще си вземат праз винтчето или рапидката с която се монтират.-Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
-
И аз мисля да ги сменям с някакъв аналог. Плафона в купето не ми е чак толкова важен, но алармата ми не засича отворена врата. В тази връзка има навика да се самозаключва. Засега само се дебнем и нямаме отбелязана точка, но не изключвам някой път ме преметне.
Пиши ако намериш нещо подходящо.Георги Тонев
Коментар
-
В Конрад им бутони за аларма.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Аз сътворих това от долните снимки.Бутоните струват пет лева двата.Като махнеш стария,изкривяваш пластината с резбата навътре,монтираш новия с една рапидка,като масата я хващаш от кабелче откъм задната страна на прага,където вадиш един гумен тампон.Само тези снимки имам,ако ти трябва изглед в завършен вид,утре ще пусна.Оригиналното гумено уплътнение се използва,а този новия бутон се реже с клещи на дължина,колкото ти трябва.
Коментар
-
Бях писал по въпроса в една друга тема.
Свалянето на ключето е просто. То е на резба в прага. Ключ 12 и се отвива. Издърпва се навън около 12 см и се показва куплунга. От там се изключва за смяна.
Нови бутони: 2007г купих такива от магазина на Евлоги Георгиев, 74 (943 0050, 943 3192). С поръчка ми ги доставиха след 1 месец. Състоят се от 2 части:
самия бутон - description "switch assy, courtes" part # 84230-87603 - тогава струваше 5.4 лв
гумен маншон - description "cushion, courtesy SW" part # 84234-87201 - тогава струваше 11 лв
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеАналогични бутони, но от Жигули - Лада - вършат отлична работа. Проверено.VENI-VIDI-VICI!
Коментар
-
Моите ги премахнах умишлено от прага и ги сложих между пантите на вратите. Така избегнах и възможнистта за корозия от бутоните и кабелите в прага. Използвах от снимките по-горе с пластмасовото тяло.
сложих дори и на задната врата
отворите ги затапих
Приятели не се печелят - губят се завинаги.
УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
Времето е ценно, само ако не бързаш.
0889623098
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеАналогични бутони, но от Жигули - Лада - вършат отлична работа. Проверено.
Някой преди мен е сложил такива от жигула и сега ту работят, ту не работят.
Търтей, тези в Конрад "стават" ли?о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнениеИ при мен е проверено, но резултата е обратен. НЕ стават!
Някой преди мен е сложил такива от жигула и сега ту работят, ту не работят.
Търтей, тези в Конрад "стават" ли?
По всяка вероятност са се замърсили/ръжда около тях/.
Почистване и контактен спрей трябва да ги оправят.
Оригиналните на Патрола "питат" за това поне веднъж в годината.Life is too short to drive dull cars!
Fight global warming !
... turn on your A/С !
Коментар
-
Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнениеТе и жигуловите биха работили винаги, ако имат винаги маса.
По всяка вероятност са се замърсили/ръжда около тях/.
Почистване и контактен спрей трябва да ги оправят.
Оригиналните на Патрола "питат" за това поне веднъж в годината.
Докато се намери решение те ще си питат, ние ще им отговаряме и така...о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Стоянчо, стига плюхте Ладийте де. Масата си е маса! Все едно да кажем, че са лоши, защото пукат гуми.
Такива прекъсвачи ползват алармаджиите, когато "заключват" предния капак. Самия ключ е изключително елементарен и много трудно дефектира. Представлява един цилиндър с външна резба и две гайки, едната отзад, другата отпред. Вътре в него има цилиндричен изолатор и вътре в нвго се движи едно лостче с пружинка. Отваряйки вратата пружинката залепя задната страна на лостчето към цилиндъра и му дава маса. Убеден съм, че ще ги има на много места.Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар