Появи се един проблем с ферозата. Неможе да се включи 4х4, хъбовете са ръчни и са заключени. Индикацията за двойното свети но просто върти само задния диф. Последно я карах на 4Н и нз защо го изключих и я оставих и сега неможе да захапе двойното. Някакви идеи от какво може да е това. Лед в някой от хъбовете? Но те не са изключвани. Дайте някакъв съвет. Благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Feroza проблем с 4х4
Свий
X
-
От: Feroza проблем с 4х4
Първоначално публикуван от shaggster Преглед на мнениеДайте някакъв съвет. Благодаря.0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеНай-логочните причини са хъбове, включващ механизъм на раздатката, верига на раздатката.Когато се строши нежно всичко остава скрито във маншона. Маншона си е здрав и на пръв поглед всичко е ок. Като се завърти полуоската се оказва, че превърта в маншона и не върти главината, защото карето е на парчета. Диференциала предава на там цялото въртене и преден мост няма.
Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Коментар
-
Предния мост се задвижва от раздатката. Предния кардан се върти. Имам някакво съмнения за някой от хъбовете защото, когато ги отключа и после заключа - предното захапва и по някое време в движение се изключва по някакъв начин. Капачкитен а хъбовете не се завъртат остават си на положение "Lock". И както се отключват така се и заключват хъбовете от самосебе си. След като прегледах схемите по мои наблюдения трябва да се отворят хъбовете и да се погледне в тях какво е положението. Мисля си, че или пружината е поотслабнала вече и трябва да и се подложи нещо или да се смени.
Коментар
-
Tака както го описваш, може и да са счупени пружините.
Имай предвид и друго. Ако хъбовете са яко напълнени с грес, тя се втвърдява или спича. Хеле пък през зимата и с малко конденз...
Това затруднява движението на муфите и може да ти прави номера.
Хубаво е, да ги отвориш, почистиш и смажеш съвсем леко. Аз на мойте им пръскам грес на спрей, съвсем леко да се облажнят.
Не са трудни за разглобяване, нито сложни като устройство. Просто ти трябва един хубав шестогран. На мойте се наложи леко да подчукна. Не по рамото на шестограна, а по оста на болта.
Не е нужно нито да се свалят колела, нито крикове. Само да имаш гараж.
Успех и да пишеш, какво е било!Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Не знам дали на Фероза и Роки са еднакви, но най-вероятно - да. Затова ще споделя един пресен случай. Преди да завали снега един приятел ми се оплака, че не може да включи предния мост. Гледахме, мислихме и накрая се установи, че на единия хъб пружинката не беше сложена правилно. Монтирахме я както трябва и от тогава не е имало проблеми.
Ако разглобявате хъбовете, не забравяйте да почистите добре и самата капачка. Тя също се разглобява. Внимавайте да не загубите съчмата и пружинката, както и да не скъсате "О" пръстена. Успех.Приятели не се печелят - губят се завинаги.
УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
Времето е ценно, само ако не бързаш.
0889623098
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар