Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замяна на ферозовия генератор С какво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Замяна на ферозовия генератор С какво?

Здравейте колеги,искам да попитам ако някой си е сменял щатния генератор с нещо по добро,под по добро имам в впредвит поне 80А.Моля да сподели че го закъсах с един приятел сложи си лебедка халогени и сега само ходи по мен и мрънка че не му стига ток.Ако пуснете и някоя снимка,бирата е от мен.Благодаря предварително.
    ПП. Видях преработката на колегата с паджеровия генератор,определено нямам възможности да правя шайби.
    0898774443-Пламен.

От: Замяна на ферозовия генератор С какво?

Ти няма да правиш шайби, колега. Ти ще работиш каквото си работиш, а някой, който работи стругар ще ти направи шайбата
    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Работя автомонтьор и не искам да си усложнявам живота чак толкова.И 75А ми е малко.Поздрави.
      0898774443-Пламен.

Коментар

Шансовете за много по-мощен алтернатор като цяло са малки. Евентуално от някаква кола с климатик, те са с мощни алтернатори. На Пасат и Голф с климатик съм виждал по 90А, но шайбите са за пистов ремък.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

На Акорда ми е 130 оригиналния.
          Колега, щом си монтьор трябва да си на ясно с тези неща. Няма как да намериш алтернатор, който хем да е със същия монтаж, хем със същото обтягане, хем със същата шайба, хем точно толкова изнесена аксиално шайба. Най-малкото зло от тези е правенето на шайбата. Имай в предвид, че алтернатора на Ферозата е 35А. Като сложиш много по-голям този ремък ще се окаже крайно недостатъчен. Тогава пък ще трябва всички шайби да се изработват на ново, независимо дали сложиш втори ремък или един, но по-голям.
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
            ... Имай в предвид, че алтернатора на Ферозата е 35А....
            Това сериозно ли?
            Не знам, не съм се заглеждал, просто ми стана чудно. Баси детската играчка ...
            Имам един 45 или 55А (не помня) с присадена шайба за клиновиден ремък, така че може и без струг, но за 80А клиновиден ремък (като за 35) е малко нещо майтап.

Няма ли да е по-лесно да се смени шайбата на коляновия вал? Имам излишна от Мицубиши, неговия генератор оригинално е 75А, 5 "писти", ако не е голям дерт да се присади...?
            На Голфе тройка 1.9 нафта гледах наскоро генератора, беше 90А, но е с още по-широк ремък.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Най-мощните алтернатори с клиновиден ремък в размер за лека кола са около 80А - и трудно им се докарва ремъкът да не квичи при натоварване с консуматори. Най-мощните с клиновиден ремък, които са практически добре направени са 65А.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Най-мощните алтернатори с клиновиден ремък в размер за лека кола са около 80А - и трудно им се докарва ремъкът да не квичи при натоварване с консуматори. Най-мощните с клиновиден ремък, които са практически добре направени са 65А.
                Затва на патруля е двоен ремък и няма квик няма кмик
                Който на мен ми е слаб де. С кеф бих боцнал един 120А ама пусто ме мързи )) (не е до шайбите, тука вакуума е на алтернатора)
                Втори алтернатор ми се види в пъти по-лесно.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Най-добре ще е , ако Жорковците (Танев и iiiopo) се произнесат.
                  Те са с лебедки.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

80А е на новата нива ама още ги няма втора ръка.А човека не му се дават пари за нов.
                    0898774443-Пламен.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Най-добре ще е , ако Жорковците (Танев и iiiopo) се произнесат.
                      Те са с лебедки.
                      Произнасям се Аз съм с оригиналния алтернатор и оригиналния като размер и амперчасове акумулатор. До сега не съм оставал без акумулатор при ползване на лебедката, но винаги я ползвам при работещ двигател и обороти на мотора към 1000. Не бих се хвърлил в приключение да сменяма алтернатора, но с удоволствие, ако ми се налижи бих сменил акумулатора с Оптима с кръглите клетки. Нищо, че струва към 400 пари.
                      Георги Танев (0+)
                      Land Rover Discovery 1 300 TDi
                      Land Rover Club Bulgaria
                      0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

На ферозата на която ще правя тази интервенция е 97 година многоточков инжекцион.И най важното е с канален ремък с 4 канала.Така че варианта за ладов генератор отпада.Поръчал съм да ми донесат един от стило дизел 105А.Пък ще видим.
                        0898774443-Пламен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X