Daihatsu Feroza 1.6 голям разход на масло -Защо ?!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Daihatsu Feroza 1.6 голям разход на масло -Защо ?!
Свий
X
-
От: Daihatsu Feroza 1.6 голям разход на масло -Защо ?!
Добре дошъл в клуба на маслоядите.Ако напишеш повече подробности-кога ,как,колко ще ти кажа какво да направиш да спестиш пари, време и нерви.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
-
Здравейте и от мен.Ние сменихме на Д-пръстена на делкото и на разпределителния вал уплатненията.Разхода преди това беше 1,5на 40W15 за около 250км.След смяната на тези уплътнения падна на 1л. от същото масло.Остана да сменим на на коляновия вал и гумичките на клапаните,от където всъщност е проблема/вала/.После сменихме и маслото с друго минерално и разхода падна доста при този теч от вала.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dryordanov Преглед на мнениеDaihatsu Feroza 1.6 голям разход на масло -Защо ?!т.е. решаваш сам
П.П. това (горното)ако няма видим теч на масло от мотора
Първоначално публикуван от новото парче Преглед на мнение...сменихме на Д-пръстена......0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от новото парче Преглед на мнение...Ние сменихме на Д-пръстена на делкото и на разпределителния вал уплатненията...
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение...Брей, винаги има какво ново да науча от форума>>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
Защото така ми харесва...
Телефон: НЯМАМ
Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят
Коментар
-
Подобен, че и по-голям разход съм постигал с износени сегменти. Много износени. На манометър има компресия, близка до докумнеталната. На практиак - гори като разпран и маслото го няма за нищо. след отваряне на мотора буталата се движеха от собствента си тежест в зависимост от наклона на блока без принудително усилие.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Първоначално публикуван от новото парче Преглед на мнениеИзвинете-О -то исках да кажа.0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнениеДядо немой ги тормози новобранците; като че ли разхода на масло е свързан с тия неща[ATTACH=CONFIG]398909[/ATTACH]
Не тече много, ама си доливам от време на време.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Ферозата е произведена септември 1993. Внесена от Австрия на 01.03.2011 (изключително запазена). Купих я от автодилър на 71000км, което не е за вярване. Карам я само на бензин. Смених ремъци ролка и филтри и на 11.03.2011 и маслото с GM 10W40. На 16.05 на 72630км след след добавка за промивка М19 смених отново маслото с GM 10W40. Компресията на всеки цилиндър е 11.4 - 5. Към днешна дата е на 77122км и съм доливал периодично масло Мобил 10w40 - 5l те. около 900 мил. на 1000км. Много рядко съм ползвал 4х4. Двигателя е часовник и няма следи от масло по него. Поддържа нормална температура и при натоварване. Сутрин пали от раз и не хвърля черен дим от ауспуха.
Децата се възпитават 20 години преди да се родят.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dryordanov Преглед на мнениеФерозата е произведена септември 1993. Внесена от Австрия на 01.03.2011 (изключително запазена). Купих я от автодилър на 71000км, което не е за вярване. Карам я само на бензин. Смених ремъци ролка и филтри и на 11.03.2011 и маслото с GM 10W40. На 16.05 на 72630км след след добавка за промивка М19 смених отново маслото с GM 10W40. Компресията на всеки цилиндър е 11.4 - 5. Към днешна дата е на 77122км и съм доливал периодично масло Мобил 10w40 - 5l те. около 900 мил. на 1000км. Много рядко съм ползвал 4х4. Двигателя е часовник и няма следи от масло по него. Поддържа нормална температура и при натоварване. Сутрин пали от раз и не хвърля черен дим от ауспуха.
Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
"Mud Angels" Stara Zagora
Коментар
-
Първоначално публикуван от dryordanov Преглед на мнение. Карам я .продължавай да е караш така
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от dryordanov Преглед на мнениеФерозата е произведена септември 1993. Внесена от Австрия на 01.03.2011 (изключително запазена). Купих я от автодилър на 71000км, което не е за вярване. Карам я само на бензин. Смених ремъци ролка и филтри и на 11.03.2011 и маслото с GM 10W40. На 16.05 на 72630км след след добавка за промивка М19 смених отново маслото с GM 10W40. Компресията на всеки цилиндър е 11.4 - 5. Към днешна дата е на 77122км и съм доливал периодично масло Мобил 10w40 - 5l те. около 900 мил. на 1000км. Много рядко съм ползвал 4х4. Двигателя е часовник и няма следи от масло по него. Поддържа нормална температура и при натоварване. Сутрин пали от раз и не хвърля черен дим от ауспуха.
Намери си свястно масло (което не означава задължително скъпо). Провери къде е произведено. Пробвай. Ако до 1000км няма ефект и ако си съвсем сигурен, че нямаш течове, мотора долу и както е казал Дедо. За сегменти и лагери (ако се стигне до там) - питай SaTaNaTa_83_stz, беше намерил дилър с доооооста читави цени.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар