Daihatsu Feroza 1.6 голям разход на масло -Защо ?!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Daihatsu Feroza 1.6 голям разход на масло -Защо ?!
Свий
X
-
От: Daihatsu Feroza 1.6 голям разход на масло -Защо ?!
Добре дошъл в клуба на маслоядите.Ако напишеш повече подробности-кога ,как,колко ще ти кажа какво да направиш да спестиш пари, време и нерви.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
-
Здравейте и от мен.Ние сменихме на Д-пръстена на делкото и на разпределителния вал уплатненията.Разхода преди това беше 1,5на 40W15 за около 250км.След смяната на тези уплътнения падна на 1л. от същото масло.Остана да сменим на на коляновия вал и гумичките на клапаните,от където всъщност е проблема/вала/.После сменихме и маслото с друго минерално и разхода падна доста при този теч от вала.
Коментар
-
Почва се от най-лесното, примено при последна смяна е налято М10Д, че е нямало друго....ако не е е от лошо масло, се сменят гумички на клапани (малко е тегавко, щот'има много разглобяване), ако не помогне се сменят маслобиращите сегменти на буталата....ъъъъ ама ако ще се бърка там, е добре да се сменят и биелните лагери, и профилактично почистване на клапанните легла, ама това си е сериозна инвазияПървоначално публикуван от dryordanov Преглед на мнениеDaihatsu Feroza 1.6 голям разход на масло -Защо ?!
т.е. решаваш сам 
П.П. това (горното)ако няма видим теч на масло от мотора
Брей, винаги има какво ново да науча от форумаПървоначално публикуван от новото парче Преглед на мнение...сменихме на Д-пръстена......

0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
В цялото изречение става въпрос за две неща ... ама що в моя двигател не съм ги срещал... нормално ли е ?Първоначално публикуван от новото парче Преглед на мнение...Ние сменихме на Д-пръстена на делкото и на разпределителния вал уплатненията...
Дядо Владо, я го разтедни във времето (за четене) и в пространството това дето научи ,че и аз да зацепя за ко става думаПървоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение...Брей, винаги има какво ново да науча от форума

>>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
Защото така ми харесва...
Телефон: НЯМАМ
Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят
Коментар
-
Подобен, че и по-голям разход съм постигал с износени сегменти. Много износени. На манометър има компресия, близка до докумнеталната. На практиак - гори като разпран и маслото го няма за нищо. след отваряне на мотора буталата се движеха от собствента си тежест в зависимост от наклона на блока без принудително усилие.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Нали съм си българин, винаги ми е приятно да се посмея за чужда сметка, нищо личноПървоначално публикуван от новото парче Преглед на мнениеИзвинете-О -то исках да кажа.
Коментар
-
Адаш, мойта не гори масло, ама си тече от О-пръстена. Нали ти показах.Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнениеДядо немой ги тормози новобранците; като че ли разхода на масло е свързан с тия неща
[ATTACH=CONFIG]398909[/ATTACH]
Не тече много, ама си доливам от време на време.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Ферозата е произведена септември 1993. Внесена от Австрия на 01.03.2011 (изключително запазена). Купих я от автодилър на 71000км, което не е за вярване
. Карам я само на бензин. Смених ремъци ролка и филтри и на 11.03.2011 и маслото с GM 10W40. На 16.05 на 72630км след след добавка за промивка М19 смених отново маслото с GM 10W40. Компресията на всеки цилиндър е 11.4 - 5. Към днешна дата е на 77122км и съм доливал периодично масло Мобил 10w40 - 5l те. около 900 мил. на 1000км. Много рядко съм ползвал 4х4. Двигателя е часовник и няма следи от масло по него. Поддържа нормална температура и при натоварване. Сутрин пали от раз и не хвърля черен дим от ауспуха.
Децата се възпитават 20 години преди да се родят.
Коментар
-
Сегменти!Моята Витара така папаше масло и след смяна на сегменти гумички на клапаните и биелни лагери вече не ми изчезва маслото!Първоначално публикуван от dryordanov Преглед на мнениеФерозата е произведена септември 1993. Внесена от Австрия на 01.03.2011 (изключително запазена). Купих я от автодилър на 71000км, което не е за вярване
. Карам я само на бензин. Смених ремъци ролка и филтри и на 11.03.2011 и маслото с GM 10W40. На 16.05 на 72630км след след добавка за промивка М19 смених отново маслото с GM 10W40. Компресията на всеки цилиндър е 11.4 - 5. Към днешна дата е на 77122км и съм доливал периодично масло Мобил 10w40 - 5l те. около 900 мил. на 1000км. Много рядко съм ползвал 4х4. Двигателя е часовник и няма следи от масло по него. Поддържа нормална температура и при натоварване. Сутрин пали от раз и не хвърля черен дим от ауспуха.Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
"Mud Angels" Stara Zagora
Коментар
-
Най-добре,Първоначално публикуван от dryordanov Преглед на мнение. Карам я .
продължавай да е караш така
Коментар
-
Като за начало, Мобила го забрави. Аз покрай тия боклуци си разглобих Витарата, само за да установя, че и няма нищо. Дори и след основен ремонт (така и така я бах пръснал), си ми гореше литър на 1000км, докато не се усетих и просто започнах да карам с друго масло. И те ти зимна приказка - спря да харчи масло. На баща ми Хондата имаше същия проблем, със същото решение. Уточнявам, и в двата случая си говорим за Мобил, произведен в завода в Турция. С все сертификатите, направих си труда да проверя.Първоначално публикуван от dryordanov Преглед на мнениеФерозата е произведена септември 1993. Внесена от Австрия на 01.03.2011 (изключително запазена). Купих я от автодилър на 71000км, което не е за вярване
. Карам я само на бензин. Смених ремъци ролка и филтри и на 11.03.2011 и маслото с GM 10W40. На 16.05 на 72630км след след добавка за промивка М19 смених отново маслото с GM 10W40. Компресията на всеки цилиндър е 11.4 - 5. Към днешна дата е на 77122км и съм доливал периодично масло Мобил 10w40 - 5l те. около 900 мил. на 1000км. Много рядко съм ползвал 4х4. Двигателя е часовник и няма следи от масло по него. Поддържа нормална температура и при натоварване. Сутрин пали от раз и не хвърля черен дим от ауспуха.
Намери си свястно масло (което не означава задължително скъпо). Провери къде е произведено. Пробвай. Ако до 1000км няма ефект и ако си съвсем сигурен, че нямаш течове, мотора долу и както е казал Дедо. За сегменти и лагери (ако се стигне до там) - питай SaTaNaTa_83_stz, беше намерил дилър с доооооста читави цени.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар