От вчера мотора си е вече на мястото.Напредвам бавно.Дойде ред на раздатката ама трябва да се огъне нова гредичка.За целта трябва да ида на някой абкант който може да гъне 3 мм .Това вече понеделник.
Прикачени файлове
ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...
Вече и раздатката си намери мястото.Кардана между ск.кутия и раздатката е поръчан да се направи.Другите след като сложа купето .Следва монтажа на купето или каквото ще остане от него.....
Прикачени файлове
От два-три дена ми е влязла една муха че и аз трябва да имам механична лебетка.За целта се изчете почти всичко за тази благинка.Растърсих се за редуктор -намерисе емде 20 към1 .Петък ще говоря със майсторите които ще ми направят по дълъг вал за раздатката . Надявам се кома да стане едно към едно със купешкия.снимки -като почна да го зглобявам за сега имам редуктор и една неработеща лебетка.
и там е свършил препарата срещу мухи и бръмбари!
не прави като "сполучливия"опит на Колето.....работете с готови и работещи,по възможност оригинални детайли-КОМ и лебедки!инак резултата често е плачевен и свързан с много писане в форума и трагични резултати!
Как да стане със оригинални детайли.Редуктора е достатачно здрав.Лебетката е купешка.Кома ще се прави без заварки по осите.Същия майстор ми направи раздатката навремето -Като казвам я направи имам впредвид всички запчадки и оси бяха направени нови от старата раздатка ползвах само вилките.Със кома смятам да нямам проблеми -по скоро със лебетката се замислям как да я ползвам.Със карданите също смятам да нямам ядове-в Кубрат правят кардани.....Всичко ще се смята на максимум натоварване-и ще се отпуска още малко.А за Колето съм сигорен чи ще изпипа работата.
Днес пратих валовете да ми ги правят .Ще видим след някой друг ден резултати.Май минавам на хидравлична лебетка.Още не съм решил окончателно но сякаш така ще е по лесно .
Днес със доста консултации за хидравликата везните пак наклониха към механична лебедка.Сега ще търся конусен редуктор-правели ги в Добрич.Ще ползвам редукцията на ел.лебедка.Сега мисля в таз насока .Ако трябва ще направя компромис лебедката да е отзад.Докато стане кома ще мисля и ще смятам- също и ще се консултирам с знаещи.
Коментар