Обява

Свий
Няма добавени обяви.

горивопроводи-смяна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• горивопроводи-смяна

дайте съвет как да си сменя горивопроводите. може ли да се заменят с други тръбички, а така също и тръбичките за спирачната течност. моите са доста ръждясали. става дума за фероза ф300. ако някой си ги е сменял да обясни подробно. благодаря предварително...

От: горивопроводи-смяна

С медни тръби става, има меки лесно се гънат и подреждат. Или на маистор неиде или ако ще си го правиш сам иди в някоя фирма дето продават цветни метали. Аз преди две години сам си правих тръбите на спирачките и до сега не съм имал ядове. В темата ми "лошо състояние на шасито" имаше снимки.
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...E0%F1%E8%F2%EE

Коментар

Смених горивопроводите с маслоустойчиви шлангове до здраво и ги стегнах с по 2 качествени скоби във всеки край. Мойте бяха толкова изгнили, че хвърляха бензин като лозарска пръскачка. За 100км изгорих 25 литра бензин. Сега спи на 9/100км.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12032011483.jpg
Прегледи:1
Размер:131.8 КБ
ID:5330871
      Децата се възпитават 20 години преди да се родят.

Коментар

Всичките съм си ги сменил с медни.
        Централния бензинопровод е 8мм, всички останали 6мм.
        Спирачни правят на много места. Показваш им накраешника, казваш метража, цената е на метър мисля че беше около 10лв/м. Там би трябва да правят и за 8милиметровия бензинопровод. За бензиновите краищата трябва да са с удебеления ("маслинки"), Но предполагам с 2 скоби може и без.
        О899 2б2 1З2

Коментар

Могат да се намерят и стоманени, кадмирани. Кое е по-добро обаче не мога да кажа.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте колеги!Занимавайки се с частични реставраторски дейности по купето забелязах,че тръбопроводите не са в добро състояние.Прочетох в написаното по темата за възможните варианти за ремонт-дайте съвет кой е за предпочитане.Медни тръби ще се намерят,но доколко е трудоемко и доколко се искат специални знания и умения?Готов съм да поръчам готови тръбопроводи,ако въобще се предлагат.Благодаря на отзовалите се!
            ОФБ 2.2 ДТИ,YAMAHA XT,Дaihatsu Feroza SX 93

Коментар

Повиках неволята и почнахме...Кадмирани не намерих,гумените някак не ми вдъхват особена сигурност,затова взимам медни тръби и почвам да кроя.Между другото,срам не срам-не можах да открия горивен филтър...Как изглежда туй чудо,къде стои и възможно ли е да го няма?

Коментар

Здравей, горивния филтър е в двигателния отсек. Като застанеш с лице към него от средата в ляво. Има два модела и ако купуваш е добре да вземеш твоя за мостра.
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Discovery 1 300 TDi
                Land Rover Club Bulgaria
                0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Благодаря,Жоро! Аз го търсих около резервуара и встрани по шасито....Не знаех че са два модела..Ще го сваля и тогава ще му търся нов-предполагам,че е елемент.Поздрави!

Коментар

Да .. ламаринен черен цилиндър в който влизат две тръби. Поне моят е такъв, а другия модел не съм го виждал. Около резервоара на шасито е бензиновата помпа. Успех!
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Discovery 1 300 TDi
                    Land Rover Club Bulgaria
                    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Горивния филтър става от шкода фелиция вече две години карам с него нямам проблеми.
                      Поздрави!
                      Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

да се похваля смених си горивопроводите. от морга за коли взех стоманени, като гледах диаметъра на тръбите. наставките ги направих със гумени маркучи и никаккъв проблем. всичко ми излезе почти без пари. даже и тръбичката з аспирачките си подмених. в авто моргите има всякакви и то добре запазени...не е точно като фабричното, по грубо стоят, но нали са под купето, кой ги вижда

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X