Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум в раздатката на Feroza при включени 4L

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум в раздатката на Feroza при включени 4L

Здравейте,
    от скоро имам Фероза 1.6 16 клапана , която смятам да ползвам умерено по черен път ( занимавам се с парапланеизъм и ще ползваме джипчето за качване до мястото з старт).
    Поизчетох доста от писаното до тук, но не срещнах това,което ме интересува ( а и като цяло дългото седене пред компютър и четене не ми е силна страна) та:
    Има силен шум при включени бавни предавки.Единствено на бавни. Тъй като имам условия проверих всичко още след покупката. В раздатката нивото на маслото е нормално, а самото масло е бистро,червено (подозирам,че е сменяно скоро,но не мога да съм сигурен). Някой може ли да ме посъветва как да процедирам?
    Преди години в диференциала на един бус имаше страхотен шум (виене). Сложихме добавка на Лики моли и след около 1000 км резултата беше впечатляващ...та до ден днешен. Препоръчително ли е да опитам отнов с тази добавка.

Надявам се да не повтарям нещо вече обсъждан.Ако е така-моля да ме извините.

Поздрави

Николай Стоянов

От: Шум в раздатката на Feroza при включени 4L

Ако под "червено" масло разбираш като това за автоматици, то раздатката не е с правилното масло. Принципно не е рядкост в раздатките на някои автомобили да се слага ATF, но не знам това да е валидно за фероза. А щом там не са сложили квото е по книга, значи не е сигурно по другите места какво са сложили. Затова ако питаш мен - смени маслата в преден, заден диф, и скорости и раздатка. В преден диф - GL-5 или GL-4+GL-5, в заден диф - GL-5 или GL-4+GL-5 зa LSD, а в скорости и раздатка - GL-4 или GL-4+GL-5. Задължително е маслото в скорости и раздатка да покрива GL-4, а това в дифовете - GL-5.

Спази вискозитетите от сервизното ръководство (не ги помня наизуст) за скоростите и раздатката задължително. В дифовете можеш да слагаш всичко между 75W90 и 75W140. За задния - с добавка за LSD, ако си с LSD.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да,маслото е червенo ,като при автоматиците. На някои от маслата, които предлагаме е наименувано като Dexron ll , Dexron lll . Явно това не е по предписанията защото и в Аутодата дават 75w90 ,но не утчняват за GL-4 и GL-5.
      Значи не е лоша идея да му сменя маслото на раздатката

Коментар

Е да де ... Спарки ти е казал!!
        Ти къде си виждал червено масло (Декстрон 2 или 3) у раздатка?
        Или ми посочи 75w90 с червен цвят!?!
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Това е първият ми автомобил 4х4 и не претендирам ,че съм виждал каквото и да било. За това и питам
          А иначе -Да,в раздатката ми има червено масло! Вероятно трябва да заключа,че и според теб е добре да заменя маслото с такова, което да не е червено ?

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
            Е да де ... Спарки ти е казал!!
            Ти къде си виждал червено масло (Декстрон 2 или 3) у раздатка?
            Или ми посочи 75w90 с червен цвят!?!
            Идат слухове че на патрол автоматик такова се сипвало и в раздатката, че даже и решавало проблеми.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Цитирам някой от колегите ,но нямам спомени от преди година точно кой :

Видове масла за трансмисията на ФЕРОЗА:
              скоростна кутия 1,7 л 75W-85 или 75W-90
              раздатка 1,4 л 75W-85 или 75W-90
              преден диф 0,9 л 90 или 80W-90
              заден диф 1,95 л 90 или 80W-90 за LSD: SAE 90 или 80W-90 API GL-5

По въпроса за маслото на диференциалите - трябва да знаеш дали задният ти диференциал не е LSD. Ако е, за него има специално масло.
              Проверката е - вдигат се и двете задни гуми във въздуха, изключва се от скорост и се върти едната гума.
              Ако другата се върти в същата посока - значи е LSD. Ако се върти в обратната - значи не е.

Закупих си масла на Мобил 1 и съм доволен. В момента съм източил на раждатката и скоростната кутия и са бистри както съм ги налял

ПП: Ако някои изяви претенции за авторски права ... на телефона да се договорим
              >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
              Защото така ми харесва...
              Телефон: НЯМАМ
              Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Благодаря за отговорите.
                Конкретно се интересувах от маслото в раздатката. Ще го сменя.
                Никой не коментира въпроса за добавките за трансмисии? Някой прбвал ли е да лекува шум в раздатка с такова мазило?

Коментар

Моята също е шумна на 4L, въпреки че маслото е правилното.
                  От както съм я купил си е така, но не ми е създавала проблеми.
                  Има някаква вероятност и да се касае за лагер някъде.

ПП: Ако маслото е правилното, от добавки файда няма.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

И моята вие на бавните,но си нямам идея с какво масло е.А има ли колеги,на които е безшумна?

Коментар

Сигурно има...
                      Аз не и се вманиячавам много. Все пак си ми е полу-сескостопанска машина.
                      Кат' се строши нещо, правя. Иначе, нямам нерви, пък и "време"
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Моята на бавни също е по-шумна, и това е откакто я имам веки 6 годин.
                        Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Не ми се вярва да е в рамките на нормалното да има такъв шум, още повече,че на 2 от 3-те включвания на режима шумът беше страшен,а при един от опитите шум нямаше.
                          Стигам до извода,че проблем има, но както е казал колегата Sapparo може и да се покара известно време

Благодаря отново за мненията по въпроса

Поздрави

Коментар

Едва ли такъв шум с такива прояви (като в моя случай ) е нещо нормално, но както каза sapporo може би ще издържи във времето.

Благодаря на включилите се в темата.

Поздрави

Коментар

И при мен бе шумно на бързи и бавни,но смених маслото в скоростната кутия с Кастрол ЕР 90 и сложих две тубички на ликуид моли за диференциал и утихна невероятно, но не стана веднага. Промяната усетих след ходене до Видин и обратно. Горе долу 500 км. А и добавката не е ефтина!
                              Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X