Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пластмасови подложки на ресорите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пластмасови подложки на ресорите

Не че откривам топлата вода, но въпросните подложки пасват чудесно от Москвич, смених си ги сам онзи ден, и пускам темата по-скоро като информативна.... Като резултат джипката като че ли се повдигна леко и сега има доста по-голямо разстояние между листовете. Купих ги от "Козлодуй" №2 /София/, смяната става без да се маха и гумата- с тънък лост, дебела отверка, крик и желание.... оригиналните бяха дооооста износени, но май са тефлонови, и следователно доста по-качествени

Знаете ли къде може да се намерят такива тефлонови, в случай, че тия се износят бързо???
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

До: Пластмасови подложки на ресорите

Не ги намирам - вземаш тефлонова пръчка с диаметъра на оригиналните и стругар ти ги врътка за без пари! От тази доработка минаха 21 000 км и не виждам да са мръднали. Смених ги всичките - и на двата ресора, отпред и отзад между всички листа.
    ...Дори си оставих един за мостра - за следващия път.
    Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
    KTM 350 SX 2011

Коментар

Здравей Мики,

Много ли ще те затрудня ако помоля за снимка на подложката?

Предварително благодаря.

Поздрави,
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

За съжаление в момента не мога да публикувам снимка.
        Само , че не е необходимо:
        - ако има някой "остатък" между ресорите от такава оригинална подложка, то на един канал с яка отверка(подвира се с причукване) и щанга(вкарва се до отверката и с извъртане се отделят листовете на ресора достатъчно далеч един от друг за да може да се извади "остатъка") се вади. Обикновено подложката почти се разпада, но смисъла е да се вземе диаметъра на дупката в ресора;
        - ако всички подложки са се "изпарили", просто се взема диаметъра на гореспомената дупка и ширината на ресора;

От тефлоновата пръчка (с диаметър не по-малък от ширината на ресора...е, може малко по-малък) се режат шайби с дебелина=дебелината на ресора+исканата дебелина на тефлоновата подложка(аз например ги направих малко по-тънки от дебелината на ресора, а може и почти колкото нея). След това се сваля от шайбата "излишната" част от нея, така че да се получи нещо като пул от табла с "цилиндрична пъпка" от едната страна, чийто диаметър е диаметър на дупката за застопоряване в ресора и дълбочина=дебелината на ресора.

Сори, ако не се изявявам като добър "о-писател", но всичко е толкова просто, че ми е трудно да го опиша и обясня...(тук си посипвам пепел на главата).

KTM XC 450 RW 2009
        KTM 350 SX 2011

Коментар

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
          За съжаление в момента не мога да публикувам снимка.
          Само , че не е необходимо:
          - ако има някой "остатък" между ресорите от такава оригинална подложка, то на един канал с яка отверка(подвира се с причукване) и щанга(вкарва се до отверката и с извъртане се отделят листовете на ресора достатъчно далеч един от друг за да може да се извади "остатъка") се вади. Обикновено подложката почти се разпада, но смисъла е да се вземе диаметъра на дупката в ресора;
          - ако всички подложки са се "изпарили", просто се взема диаметъра на гореспомената дупка и ширината на ресора;

От тефлоновата пръчка (с диаметър не по-малък от ширината на ресора...е, може малко по-малък) се режат шайби с дебелина=дебелината на ресора+исканата дебелина на тефлоновата подложка(аз например ги направих малко по-тънки от дебелината на ресора, а може и почти колкото нея). След това се сваля от шайбата "излишната" част от нея, така че да се получи нещо като пул от табла с "цилиндрична пъпка" от едната страна, чийто диаметър е диаметър на дупката за застопоряване в ресора и дълбочина=дебелината на ресора.

Сори, ако не се изявявам като добър "о-писател", но всичко е толкова просто, че ми е трудно да го опиша и обясня...(тук си посипвам пепел на главата).
          Да ти кажа много добре си го обясни, ама за неук като мен по отношение на ресорите, нищо не разбрах. Тряббва с описанието ти да легна под колата и да проверявам какво е положението.
          Та въпроса ми е малко тъп. За какво служат тези подложки, и фатално ли е ако са износени??? 15 г. карах кола с реори (Траби) и изобщо не съм предполагал че има подложки на ресорите, а иначе я познавах до последното болтче.
          О899 2б2 1З2

Коментар

Това намерих набързо ...

Мисля, че така е по-ясно

KTM XC 450 RW 2009
            KTM 350 SX 2011

Коментар

ЯСНО, Ясно, Ясно. Благодаря. Сега остава да ме светнеш от къде да се намерят тефлонови "пръчки". Защото съм сигурен че мойте подложки са "заминали"
              О899 2б2 1З2

Коментар

Пластмасови подложки на ресорите - Самурай

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                ... За какво служат тези подложки, и фатално ли е ако са износени???
                Според мен служат да не се трият листовете един в друг - иначе долния лист се вкопава в горния, който накрая се чупи. Аз също смених моите с такива от Москчич (от споменатия магазин - 40 ст./бр.) Само, че не можах да сменя всички. Самурая е с по 4 на всеки ресор и не можах да сменя тези, които са отпред под най - дългия лист. Има една скоба (позиция 5 от показаната по-горе картинка), която пречи, а за да се махне ... не знам - май трябва да се сваля ресора и да се грее. Какво мислите по въпроса?
                По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                X