Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първо гресиране??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първо гресиране??

Днес гресирах Ферозата, при един маслар на бистришко шосе. Като покарах 4-5 км, погледнах отдолу шарнирите и ми се стори, че греста е доста течна. При гресирането "преля" което според мен е нормално, но този грес която ислезе отвън направо си се стича, все едно е гъсто масло. Нормално ли е това???? Да не би при гресирането да е избутало някаква гняс която е била вътре. Това ми е първо гресиране след покупката (нов внос).
    О899 2б2 1З2

До: Първо гресиране??

гресира ли каретата на карданите, а какво е изтекло не е важно нали си вкарал нова грес
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

iiiopo, Ще ти отговоря тия дни- четвъртък или петък ще гресирам, заедно със смяната на водна помпа и т.н. консумативи /е, не аз де, ще я водя на майстор/

А колко броя са гресьорките отдолу? Машинно ли ги гресира?
      2015 KTM EXC 450 six days Argentina
      Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнение
        iiiopo, Ще ти отговоря тия дни- четвъртък или петък ще гресирам, заедно със смяната на водна помпа и т.н. консумативи /е, не аз де, ще я водя на майстор/

А колко броя са гресьорките отдолу? Машинно ли ги гресира?
        Ами нещо се заплеснан и изпуснах броенето 8 или 10 точки, карданите са гресирани за каретата не знам, те с гресьорка ли са? Де що имаше гресьорки ги напълни с ръчна (крачна) гресьорка. Взе ми 10 лв.
        О899 2б2 1З2

Коментар

на всяка кръстачка на карданите има гресьорка а отпред са 10

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
            ОК утре ще лягам отдолу да гледам. 10 броя имаш предвид кадани + окаване. Всъщност ако не те затруднява можеш ли да ги изброиш по места, за цялата кола.
            О899 2б2 1З2

Коментар

общо са 14, 6 кормилни 4шарнирни и 4 на каретата, ако съм те излъгал с 1 ще ми простиш

Коментар

Благодаря ти. Утре ще видя дали всичко е нацвъкал. Ама в тоя дъжд...
                О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение

Днеска майстора се е затруднил с гресирането на карданите, защото гресьорките били по-малки ..... имаш ли наблюдения или предложения по въпроса ???? Как да ги гресирам, май ще трябва да ида до някой майстор, който се занимава с гресиране, ама не знам къде в София има

Коментар

Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнение
                    Днеска майстора се е затруднил с гресирането на карданите, защото гресьорките били по-малки ..... имаш ли наблюдения или предложения по въпроса ???? Как да ги гресирам, май ще трябва да ида до някой майстор, който се занимава с гресиране, ама не знам къде в София има
                    По бул Климент Охридски, след складовете за стротелни материали гледаш в дясно (преди да стигнеш околовръстното). Има табела "смяна масла и гресиране" има гараж с канал а до него 2 канала в двора. Там си я гресирах. Ама както споменах в началото на темата много течна ми се стори греста. При този майстор преди доста време си гресирах трабанта и имам спомени че ако се налага сменя гресьорките.
                    Последно редактирано от iiiopo; 12-06-07, 21:04.
                    О899 2б2 1З2

Коментар

при мен всички гресьорки са еднакви

Коментар

Я малко да възродя темата. Предстои ми пак гресиране, но този път ще си го направя сам. В сервизите слагат много рядка грес, а и се сдобих с чудесен такламит и имам условия.

Та въпроса ми е от къде мога да си купя хубава грес? Подходяща ли е всякаква, или трябва да взема точно определена ? Имах една на Приста, вършеше ми чудесна работа, ама свърши.... българска ли да си взема / и от къде/ или да се доверявам на разни там Шел и тем подобни ?

Коментар

Отиди при някой вносител. Кажи за какво ти е, и взимай.

На шел за масла нямам доверие, На приста ойл също.

Обаче за гресите май не е толкова важно. Само трябва да е от нужния вид. Има бая разновидности, и аз честно казано не знам точно каква е най-добре.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тази тема съм я изпуснал, ама и аз поради наблюденията за течна грес почнах да си я гресирам сам (на около 3000 км).

В ръководството пише chassis grease, което според мен е обикновена литиева. Аз слагах украинска и нямам оплаквания, но съм карал към 30 хил. км.
                            LZ1GUS

Коментар

Еми литиева грес има нявсякъде, и е все тая каква ще се вземе.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X