Днес гресирах Ферозата, при един маслар на бистришко шосе. Като покарах 4-5 км, погледнах отдолу шарнирите и ми се стори, че греста е доста течна. При гресирането "преля" което според мен е нормално, но този грес която ислезе отвън направо си се стича, все едно е гъсто масло. Нормално ли е това???? Да не би при гресирането да е избутало някаква гняс която е била вътре. Това ми е първо гресиране след покупката (нов внос).
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Първо гресиране??
Свий
X
-
До: Първо гресиране??
iiiopo, Ще ти отговоря тия дни- четвъртък или петък ще гресирам, заедно със смяната на водна помпа и т.н. консумативи /е, не аз де, ще я водя на майстор/
А колко броя са гресьорките отдолу? Машинно ли ги гресира?2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Коментар
-
Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнениеiiiopo, Ще ти отговоря тия дни- четвъртък или петък ще гресирам, заедно със смяната на водна помпа и т.н. консумативи /е, не аз де, ще я водя на майстор/
А колко броя са гресьорките отдолу? Машинно ли ги гресира?О899 2б2 1З2
Коментар
-
Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнениена всяка кръстачка на карданите има гресьорка а отпред са 10О899 2б2 1З2
Коментар
-
Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнениена всяка кръстачка на карданите има гресьорка а отпред са 10
Днеска майстора се е затруднил с гресирането на карданите, защото гресьорките били по-малки ..... имаш ли наблюдения или предложения по въпроса ???? Как да ги гресирам, май ще трябва да ида до някой майстор, който се занимава с гресиране, ама не знам къде в София има2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Коментар
-
Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнениеДнеска майстора се е затруднил с гресирането на карданите, защото гресьорките били по-малки ..... имаш ли наблюдения или предложения по въпроса ???? Как да ги гресирам, май ще трябва да ида до някой майстор, който се занимава с гресиране, ама не знам къде в София имаПоследно редактирано от iiiopo; 12-06-07, 21:04.О899 2б2 1З2
Коментар
-
Я малко да възродя темата. Предстои ми пак гресиране, но този път ще си го направя сам. В сервизите слагат много рядка грес, а и се сдобих с чудесен такламит и имам условия.
Та въпроса ми е от къде мога да си купя хубава грес? Подходяща ли е всякаква, или трябва да взема точно определена ? Имах една на Приста, вършеше ми чудесна работа, ама свърши.... българска ли да си взема / и от къде/ или да се доверявам на разни там Шел и тем подобни ?2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Коментар
-
Отиди при някой вносител. Кажи за какво ти е, и взимай.
На шел за масла нямам доверие, На приста ойл също.
Обаче за гресите май не е толкова важно. Само трябва да е от нужния вид. Има бая разновидности, и аз честно казано не знам точно каква е най-добре.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Тази тема съм я изпуснал, ама и аз поради наблюденията за течна грес почнах да си я гресирам сам (на около 3000 км).
В ръководството пише chassis grease, което според мен е обикновена литиева. Аз слагах украинска и нямам оплаквания, но съм карал към 30 хил. км.LZ1GUS
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар