Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с електричеството

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с електричеството

Здравейте колеги,
    Имам странен проблем с електричеството Feroza 89г. При опит да запаля подавам на контакт, но няма резултат все едно колата е загасена изгаснало е цялото табло и всички уреди, също така без да правя нищто след извесно време всичко все едно е ок.Това става и по време на работещ двигател изведнъж загасва след няколко опита пали. Почистих клемите на акумолатора, проверих масата към купето и всички кабели изглеждат наред.Смених клемореда на стартерния ключ, прегледах , бушоните , акумолатора премерих и той е наред 13V.Имам допълнително вързани фарове и ел.перка, но те работят тъй като са вързани директно към акумолатора. Някой ако е имал подобен проблем нека да пише. Благодаря предварително.
    Последно редактирано от svfi; 16-11-11, 01:09.

От: Проблем с електричеството

Колега, това е работа за майстор, няма как да му се отговори по интернет!
    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от svfi Преглед на мнение
      Здравейте колеги,
      Имам странен проблем с електричеството Feroza 89г. При опит да запаля подавам на контакт, но няма резултат все едно колата е загасена изгаснало е цялото табло и всички уреди, също така без да правя нищто след извесно време всичко все едно е ок.Това става и по време на работещ двигател изведнъж загасва след няколко опита пали. Почистих клемите на акумолатора, проверих масата към купето и всички кабели изглеждат наред.Смених клемореда на стартерния ключ, прегледах , бушоните , акумолатора премерих и той е наред 13V.Имам допълнително вързани фарове и ел.перка, но те работят тъй като са вързани директно към акумолатора. Някой ако е имал подобен проблем нека да пише. Благодаря предварително.
      Щях да се насоча към клемореда на контактния ключ,но ти си го сменил.Въпроса е с какъв го смени?Нов или втора употреба?Каква е гаранцията ,че и той работи?Аз сложих втора употреба ,защото за нов ми искаха 90 лева.Колегата Горчев ми изпрати като отначало направи проблем,но засега работи.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Разбрах, че клемореда на контактния ключ си сменил. И аз имах подобен отказ. Та се оказа куплунг в отсега при мотора, долу пред акумулатора. Беше се окислил и прекъснал основен кабел отиващ към контактно-запалителния ключ.

Коментар

Първоначално публикуван от acarp Преглед на мнение
          Разбрах, че клемореда на контактния ключ си сменил. И аз имах подобен отказ. Та се оказа куплунг в отсега при мотора, долу пред акумулатора. Беше се окислил и прекъснал основен кабел отиващ към контактно-запалителния ключ.
          Точно там в буксата е проблема.Режи червената жица от двете страни на буксата ,лепи с поялника и си готов.

Коментар

Клемореда е втора употреба.Дядо Владо посъветва да се прегледат силовите кабели по специално масата. Днес вързах нов допълнителен кабел от акумолатора директно на купето и засега проблеми нямаше но до няколко дни ще си проличи.Но ще почистя и прегледам всички връзки ще сменя и кабелните обувки с нови.

Коментар

Първоначално публикуван от ВЕНЦИ КЛЮЧ Преглед на мнение
              Точно там в буксата е проблема.Режи червената жица от двете страни на буксата ,лепи с поялника и си готов.
              Kолега Венци преди два дни почистих и смених всички видими неща ,като клеми, кабели и кабелни обувки.Два дни всичко беше наред , но днес угаснах отново. Ще съм благодарен ако можеш да я снимаш тази букса за да видя за коя точно казваш да я проверя и нея. Гледах там където казваш ти и видях някаква букса с диаметър около 1,5-2 см и е между отсека за акумолатора и десния фар. Не съм сигурен за нея ли става въпрос тъй, като кабела изглежда тънък за захранващ .

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08060.jpg
Прегледи:1
Размер:142.1 КБ
ID:5321566Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08061.jpg
Размер:137.6 КБ
ID:5321567Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08062.jpg
Размер:139.2 КБ
ID:5321568
                Първоначално публикуван от svfi Преглед на мнение
                Kолега Венци преди два дни почистих и смених всички видими неща ,като клеми, кабели и кабелни обувки.Два дни всичко беше наред , но днес угаснах отново. Ще съм благодарен ако можеш да я снимаш тази букса за да видя за коя точно казваш да я проверя и нея. Гледах там където казваш ти и видях някаква букса с диаметър около 1,5-2 см и е между отсека за акумолатора и десния фар. Не съм сигурен за нея ли става въпрос тъй, като кабела изглежда тънък за захранващ .
                Проблема не е точно в буксата а на 5-10 мм от нея.Белия кабел от вътре изгние и самата изолация се надуе.Така беше на мойта и на един познат.Този белия кабел е захранващ.

Коментар

Колега благодаря много преди 3-4 дни го поправих и при мен беше белия кабел. Там точно под казанчето е толкова мръсно, че клемата не се вижда а беше и нагоряла и се рони ,ще я сменя някой ден но засега проблема е решен.
                  Последно редактирано от CarTest™; 09-12-11, 09:40. Причина: Правопис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X