Здравейте!Интересувам се за разликата в двата модела.Има ли такава?Американския вариант оборудван ли е с LSD диф?И по-точно за евентуална поддръжка, намиране на части.Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Каква е разликата между Daihatsu Rocky/Fourtrak 1.6i SX и Daihatsu Фероза 1.6i ?
Свий
X
-
От: Каква е разликата между Daihatsu Rocky/Fourtrak 1.6i SX и Daihatsu Фероза 1.6i ?
А може ли някой да ми каже какво масло да слагам?
На колко километра да сменям ангренажа?
Тези масльонки по шарнирите за какво са?Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
-
От: Каква е разликата между Daihatsu Rocky/Fourtrak 1.6i SX и Daihatsu Фероза 1.6i ?
Трупащите мнения и "остроумните" да си правят пас ако не могат да помогнат.Чел съм достатъчно и щом питам, явно не съм стигнал до така желаната информация!И все пак ако съм Ви нагрубил неправомерно-очаквам Вашите изчерпателни и подробни отговори г-н sobax и г-н белята.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеДоколкото знам, американската е по-широка с 12см, като Бертоне Фрийклаймър.
Т.е. мостовете са по-широки.
Коментар
-
Искрено Ви благодаря, колеги!Мотора на въпросната джипка си е на Дайхатсу 1.6 i, същия като на Фероза.Освен по широката стъпка на следата от гумите/по-широк мост, по-дълги полуоски/.По трансмисията и окачването какви са съществените разлики?Има ли колеги , които да карат такъв автомобил и да споделят по-подробно как седи въпроса с подръжката на различните елементи и части, отличаващи се от тези на Фероза и евентуално намират ли се на пазара и като цени как са?
Коментар
-
Fourtrak - Колко широка?: 1690 мм
Feroza - Колко широка?: 1580 мм
ПП ; инфото е от най голямата търсачка , което ще рече ,че някой не е търсил и чел достатъчно(каквото почукало такова се обадило)
ПП 2; По-лесно ще е да се кажат приликите отколкото разликите...първите две са в заглавието>>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
Защото така ми харесва...
Телефон: НЯМАМ
Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят
Коментар
-
Основната разлика освен изброеното е,че американката няма проблеми с ръждата,заради по-добрата обработка на купето.Проблема и е,че вин номера и липсва даже в "Дайхацу"-оттам заявиха,че автомобил с такава рама не знаят да е произвеждан,а в "КАТ" е регистрирана като фероза,въпреки,че отстрани и в книжката и пише "Роки".Разликата е очевидна-с по-широки мостове,по-висока и с по-раздути калници.Ако има интерес,ще пусна снимки.
Коментар
-
С 12 см по-широко е Бертонето.
Листовете на ресорите са 65 мм, докато на Фероза са 60.
Има разлила и в ширината на шасито. Преди време Иво от форума взе един булбар от Фероза за Бертонето му, уж мерихме, но в крайна сметка се оказа, че има разлика в ширината на шасито и не става директно. Ще потърся темата да видим дали ширините съвпадат с твоята.
С какво окачване е? Предно торсион, задно ресор или всичко е ресор?
Ако е торсион вероятно е натягано за да се вдигне повече.
По едно време имаше една в Продава, тъмно синя. Беше американско изпълнение и си личеше, че е по-раздута.
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=114618Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
сашо2 аз имам интерес към снимка на двете табелки под предния капак и на напречната греда която държи скоростната кутия ако може + дължината и ... защото при мен е удължавана в двата края за да се захване за рамата и ми се струва ,че гърбицата и е по-малка и скоростната кутия седи наклонена назад
ПП; Известни са ми четири модификации на Фероза: Feroza 1.6i Rosy ,Feroza 1.6i SX ,Sportrak i Fourtrak като последните две са от настъпаните (по-широки) и мисля ,че са за US консумация.Последно редактирано от Ne_Razbral_4o; 22-11-11, 21:08.>>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
Коментар
-
Под ръка имам тези снимки,до довечера ще снимам и табелките под капака.На едната пише,че джипа е произведен за щата Ета или Флорида.Отстрани и в книжката пише,че е роки,двигателя е НD- от фероза,1.6-16 винтила.Вида на джипчето коренно се различава от Фероза.Има ЛСД диф,ръчни хъбове и бавни.Виж сам-
Коментар
-
Първоначално публикуван от сашо2 Преглед на мнениеПод ръка имам тези снимки,до довечера ще снимам и табелките под капака.На едната пише,че джипа е произведен за щата Ета или Флорида.Отстрани и в книжката пише,че е роки,двигателя е НD- от фероза,1.6-16 винтила.Вида на джипчето коренно се различава от Фероза.Има ЛСД диф,ръчни хъбове и бавни.Виж сам-
Коментар
-
Първоначално публикуван от ВЕНЦИ КЛЮЧ Преглед на мнениеЧе Ферозата няма ли ЛСД диф,ръчни хъбове и бавни????????Разликите са козметични.
Коментар
-
Аз май малко не съм съгласен с вас колеги.Защо ръчните хъбове да са екстра... е,да , ако автоматите са избушили.Относно разДъвките на кълниците: и аз много им се кефех докато не се пързулнах в една по-дълбока траншея и калника не заприлича на премазана тенекия от сирене ... сега със стандартните този проблем липсва . Сашко помисли за смяната на страничните степенки с по-масивни ... тези могат да ти довлекат само неприятности от рода на срязана гума или смачкан праг. Не ти намирам кусури ,а просто споделям моите неволи ,ако случайно решиш да се впуснеш в някоя по-сериозна off-разходка до къде може да я докараш.Реших си проблема с наклона на скоростната кутия : с подлагане на текстолитово трупче под тампона и може да не ми снимаш гредата>>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар