Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ред на работа на цилиндрите на Feroza и въпрос за дистрибуторна капачка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ред на работа на цилиндрите на Feroza и въпрос за дистрибуторна капачка?

ЗдрАВЕЙТЕ колеги.
    Заставам отпред пред джипката може ли някой да ме информира как да наредя кабелите понеже се наложи подмяна и не запомних как ги извадих на капачката е отбелязан само 1-ви. Посочете ми реда погледнат отпред на самата капачка по посока на часовниковата стрелка или обратно.
    Ако може най-добре някой да снима да видя или схема.
    Мерси.

От: Ред на работа на цилиндрите на Feroza и въпрос за дистрибуторна капачка?

Жалко, че твоите колеги не са ти отговорили до сега......
    Конкретно за модела не знам, но повечето коли
    (4 цилиндрови) имат ред на запалване 1342- т.е. 1-3-4-2.
    Не съм срещал друг ред на цилиндрите, но не казвам, че няма.
    Просто аз знам този ред - 1-3-4-2.
    Та така ги нареди и да видим прав ли съм ?
    Успех !
    Трябва да установиш все пак кой ти е първи на капачката.
    Ако се наложи - намести ГМТ (горна мъртва точка) на първи цилиндър и виж палеца на кой подава искрата в този момент
    Той е първи и започваш реденето от него.
    Но това само, ако не знаеш кой е първи.

Коментар

Щом не можеш да се справиш с това-по-добре иди в сервиз.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Имах транзит 2.4, с ред 1-2-4-3. То е все тая. Винаги е краен-вътрешен-краен-вътрешен - което е същественото за да се клати двигателя възможно най-малко.

Ферозата е 1-3-4-2. Слагаш първи кабел, после 3-ти, после 4-ти, после втори. По посоката на въртене на ремъците при стартер ще прецениш и как се върти делкото (убий ме - не помня как беше на ферозата - дали по- или обратно на часовниковата стрелка.).
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Повечето двигатели (около 95%) се въртят по посока на часовниковата стрелка. Ама като чукне на стартер може лесно да го провери.
          Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
          SSang Yong Kyron 2.0xdi
          Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Много е просто:
            Абсолютно сигурно е, че на капачката 1 си е 1, 4 е срещу него, а за 2 и 3 остават 2 положения, в едното ще работи, в другото ще киха.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Имах транзит 2.4, с ред 1-2-4-3. То е все тая. Винаги е краен-вътрешен-краен-вътрешен - което е същественото за да се клати двигателя възможно най-малко.

Ферозата е 1-3-4-2. Слагаш първи кабел, после 3-ти, после 4-ти, после втори. По посоката на въртене на ремъците при стартер ще прецениш и как се върти делкото (убий ме - не помня как беше на ферозата - дали по- или обратно на часовниковата стрелка.).
              И понеже делкото е зад разпределителния вал се върти назад! Което означава, че този ред е обратно на часовниковата стрелка гледайки капачката!
              Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
              Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X