Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За какъв бензин е Ферозата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За какъв бензин е Ферозата?

Здравейте , имам Фероза 1,6 16V 1991г пълна инжекция и искам да пробвам с добавки за октановото число , обаче все пак двигателя е стар и искам да попитам за какъв бензин е направен за ниско-октанов или обратното?
    Дидо
    Без Паджеро 2

От: За какъв бензин е Ферозата?

За нормален си бензин от бензиностанциите. Не правена като старите съветски мотори за нискооктанов. Няма проблеми. Друг е въпроса какво целиш, ама кинтите са си твои...
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Искам да върви малко повече , незнам дали ще се получи.Мисля да пробвам с добавка Bardahl Octane Booster
      Дидо
      Без Паджеро 2

Коментар

има един 99+ малко е по скьп но колата става самолет..пробваи.

Коментар

Здравей,

моята я карам с 98 - 100 (в момента мога да си го позволя, колата е лична, бензина държавен ). Работи перфектно! Двигателя направо мърка. Няколко пъти се наложи да сипя 95 и определено се чувства разлика.
          Според мен няма нужда от добавки, ако имаш възможност просто и сипвай хубав високооктанов бензин.

Коментар

Първоначално публикуван от brambar Преглед на мнение
            Здравей,

моята я карам с 98 - 100 (в момента мога да си го позволя, колата е лична, бензина държавен ). Работи перфектно! Двигателя направо мърка. Няколко пъти се наложи да сипя 95 и определено се чувства разлика.
            Според мен няма нужда от добавки, ако имаш възможност просто и сипвай хубав високооктанов бензин.
            А ако имаш възможност, просто и направи центровката за бензина, който караш най-често.

Ферозата е правена за 92. Демек, при еднакво качество, и 200 октанов да и сипете, няма да тръгне повече, а даже може и по-малко да тръгне. Това ако сте си напрвили центровката на запалването най-малкото.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ние центровката я правихме скоро, т.е. тя е за 95.Сложих аз добавката, обаче ефектът е минимален и не си струва.Явно с този вид добавки за октановото число няма да стане, и ще си поръчам една друга NITRO POWER да видим дали ще подскочи малко(търся още само 10 - 12 магарета, не искам повече)
              Дидо
              Без Паджеро 2

Коментар

Първоначално публикуван от dido6i Преглед на мнение
                Ние центровката я правихме скоро, т.е. тя е за 95.Сложих аз добавката, обаче ефектът е минимален и не си струва.Явно с този вид добавки за октановото число няма да стане, и ще си поръчам една друга NITRO POWER да видим дали ще подскочи малко(търся още само 10 - 12 магарета, не искам повече)
                Висок октан значи бавно горене. Ползва се на двигатели с висока степен на сгъстяване, където по-нискооктанов бензин не може да се ползва, защото се получават детонации. На двигатели с по-ниска степен на сгъстяване тоя скъп високооктанов бензин не носи нищо, дори напротив. Опитай, щом си се мераклядисал, ама от сега ти казвам че ефекта ще клони към нула. Виж ако пилнеш глава/блок за да увеличиш степента на сгъстяване може и да постигнеш нещо, ама не мисля че ферозовия двигател е подходящ за такива интервенции. Просто механически е оптимизиран до крайност във почти всяко отношение. Затова например не търпи неизправности по охладителната система.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

sparkybg,

както винаги коментарите ти са много професионални и на място! Благодаря!
                  Това което написах е резултат от преки наблюдения върху Ферозката. С 98 двигателя работи много по-равномерно. Факт, е и че с 95 не съм усетил проблем. Разход и мощност са същите, просто работата на двигателя е по-различена. Предполагам, че затова има логична и технически обоснована причина.
                  Накратко, ако колегата иска може да пробва и с по-октанов бензин. Нищо няма да й стане на джипката! Това вместо да си играе с разни добавки, а да не говорим за пилене и тн.
                  А тук си остава и вечния въпрос "Какъв бензин всъщност сипваме в БГ?"

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Висок октан значи бавно горене. Ползва се на двигатели с висока степен на сгъстяване, където по-нискооктанов бензин не може да се ползва, защото се получават детонации. На двигатели с по-ниска степен на сгъстяване тоя скъп високооктанов бензин не носи нищо, дори напротив. Опитай, щом си се мераклядисал, ама от сега ти казвам че ефекта ще клони към нула. Виж ако пилнеш глава/блок за да увеличиш степента на сгъстяване може и да постигнеш нещо, ама не мисля че ферозовия двигател е подходящ за такива интервенции. Просто механически е оптимизиран до крайност във почти всяко отношение. Затова например не търпи неизправности по охладителната система.
                    Това за октановото число е вярно, ама само когато като сипеш 95 получаваш 95, което май е доста далече от истината
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Това за октановото число е вярно, ама само когато като сипеш 95 получаваш 95, което май е доста далече от истината
                      Ма тя е правена за 92 бре. Нали това си приказваме тука. Иначе е вярно че всякакви боклуци има. Ама поне не е капризна. Като се уцели центровката, не съм забелязал сериозни разлики измебди 5-6 бензиностанции, на които сипвам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X