Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на шаси на Фероза - въпроси за решаване на проблема

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на шаси на Фероза - въпроси за решаване на проблема

Здравейте.Изчетох доста по форума,а вероятно и доста съм пропуснал.Има доста изписано по темата,но нвасякъде липсва пълна информация.Пускам тази тема за да може малко да се систематизират нещата по тази процедура.В дилема съм кърпене или подмяна?!
    Благодарение на опита ви се надявам да може да развием пълна тема (от закупуването на ново шаси през подготовката му,до разглабянето на старото и сглабянето на новото камионче.Темата със сигурност ще ми е много необходима,а надявам се да помогне и на всички,на които им предстои тази процедура.
    Ако сте съгласни,ас ги вийдам горе долу така нещата:
    -Въпрос 1.Има ли разлика в шаситата за F300 и F310?
    -Въпрос 2.Намиране на шаси/цена/оглед и проверка за корозия?
    -Въпрос 3.Документи за шасито/пререгистрация?
    -Въпрос 4.Отстраняване на ръждичката по новото шаси/обработката му от вън и вътре - с какви препатати и как?
    -Въпрос 5.Разглабяне-отделяне на старото шаси(ходова част/двигател/купе)?
    -Въпрос 6.Подмяна и/или ремонт на всичко непредвидено по ходова част/двигател/купе?
    -Въпрос 7.Комплектоване на съвършенната машина!
    Ще се развам темата да се развие подробно.Вярвам,че ще е полезна на всички-знаем,че тази "болест мори" камиончетата нм.
    Идеята ми е да се дискутира последователно по въпроси.Щом се изчерпи единият-преминаване на следващият и така до края.

П.П.: Моля нека не спамим по темата!

От: Смяна на шаси на фероза- въппоси за решаване на проблема

И така..

-Въпрос 1.Има ли разлика в шаситата за F300 и F310?

Коментар

От: Смяна на шаси на фероза- въппоси за решаване на проблема

Няма.
      Нищо сложно няма в замяната на шасито, стига човек да има време. Аз още не мога да стигна.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

От: Смяна на шаси на Фероза - въпроси за решаване на проблема

Купувайки шаси, все едно купуваш цял автомобил. Документите са същите - договор за покупко-продажба, с надлежно описан номер на шаси. Просто пред кат трябва даокумент че си купил точно това шаси с точно тоя номер, както и документ за собственост на джипката, върху която ще го монтираш, но това така или иначе го имаш. Как става в КАТ (вероятно и на технотест се ходи), обаче не знам в подробности.

Почистване отвътре може да се направи само във вана с химикали, в която се побира цялото шаси. Отвън - пясъкоструй, епоксиден грунд и боя. В последствие отвътре с "Tectyl" на Valvoline, или еквивалент на друга фирма (има го на BODY, CarSystem и т.н.). Някои му викат "течен парафин", ама не е.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Купувайки шаси, все едно купуваш цял автомобил...
          Освен, ако не направиш като нас с Търтьо

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Освен, ако не направиш като нас с Търтьо
            Има го и тоя момент. Ама ако шасито е прекалено добро, направо е грехота да го режеш, само за да запазиш VIN-а на старото.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...и ако е дясно...

Коментар

От Италия. От UK обикновено са гнили, така или иначе. На Теранотата от UK например доста често дори не могат да се извадят ABS датчиците, въпреки останалото да е в прилично състояние откъм ръжда.

Коментар

Значи по въпрос 1 - разлика в шаситата НЯМА. Преминаваме на въпрос 2.

-Въпрос 2.Намиране на шаси/цена/оглед и проверка за корозия?
                  -Ако някой знае да се продава читаво шаси моля да сподели.
                  -Цена?! Знам,че зависи от доста неща,но ориентировъчно колко струват?Чивал съм цени от 250 до 500лв.Пуснал съм запитване запитване и до вносителя.Още нямам отговор.Просто ми е любопитно колко е при тях.Щом ми отговорят ще споделя.
                  - Понеже се знае,че шаситата гният от вътре,как да да го проверя по обстойно.Има ли "гаранция",че ако от вън е ок,така ще е и отвтре?!.Накъде четох да го повдигна за да видя дали ще изпанбе ръжда и гнилоч?

Поздрави

Коментар

Аз продавам шаси. Гнило и ръжди няма. Последно като го гледах седеше заводкската маркировка за сериен номер.
                    Колата е внос от Италия. Карана е 3 години. Документи - има си всичко от вноса до бракуването в КАТ-София, номерата са върнати преди месец.
                    Почти е разглобена цялата, за да се махне шасито останаха 6 болта към купето, волана и спирачките и предния диф, не повече от един ден работа

Цеанта за която мислех беше от порадъка на 200-250 лева. Ако след демонтажа се установят забележки цената се коментира разбира се.

В София е.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Може да се прехвърли само парчето с номера ако е здраво шасито
                      Това ако на някой му се занимава.

ПП Смигал, ако си от София мини да пием сокче и ще ти разправям надълго
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз мисля, че на всичките ти въпроси има един единствен отговор.
                        Купуваш една по-запазена Фероза със зраво шаси и ползваш твойта за части.
                        Каквото ти е излишно - продаваш.
                        Последно редактирано от Ачо; 25-07-11, 12:26.

Коментар

Колегата Горчев продава здраво шаси. Не е толкова трудно да се приложи варианта описан от Търтьо.
                          Аз лично бих го взел, ама вече имам дясно в процес (все още) на подготовка.

Коментар

Ne sam v Sofia v momenta.Kato se pribera shte se obadia za shasito

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X