колеги,ако знаете кажете какви са номерата и от къде да си купя семеринг на кол.вал от към скоростната кутия и на задния деференциал от към кардана(Ферозата е с обикновен деференциал и мотор 1,6i 16v benzin)
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
семеринг на коленовия вал откъм скоростната кутия и на задния деференциал;
Свий
X
-
От: семеринг на коленовия вал откъм скоростната кутия и на задния деференциал;
Колега, преди час и половина си сглобих съединителя. Ако пазя стария семеринг ще погледна за номера.
За дифа не знам.Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
-
Имам свалена скоростна и заден диф, ще ги огледам ако може да се видят някакви номера без да се разблобяват. За скоростите според мен ще се види, но на дифа, мисля, че ще пречи фланеца на кардана.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Махаш скорости или мотор по избор и сменяш. Аз лично вадих мотора, че трябваше да се сменят ангренаж, тампони, смених си и разни маркучета на задната страна на главата.
Скоростите се свалят най-лесно с цялата греда на която лежи задния тампон. Отделно 7 или 8 дебели болта към блока, едно маркуче за вентилация, 4 кабелчета за лампа 4х4 и задна, и една защитна ламарина под камбаната на съединителя.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
При смяната е хубаво да видиш в какво състояние е лагерът на съединителя, моят беше блокирал и беше съсипал притискателния диск. Отделно в коляновия вал има лагер или втулка. Тям ляга опашката на скоростите. Смени и тези неща ако са заминали, иначе се товари лагерът на първичния вал на скоростие.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Ако се свалят скоростите трябва да се освободят и жилата за съединител и километраж, това съм го пропсунал.
Отделно - ако съединителят е много износен вероятно е обирано с регулацията на съединителя (горе в ляво до спирачната помпа и казанчето за чистачките). След смяната го освободи от там, иначе лагерът на съединителя натиска в новият притискателен диск и няма сглобяване. Аз се борих 2 часа докато се сетя за това.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Първоначално публикуван от petko51 Преглед на мнениеколеги,ако знаете кажете какви са номерата и от къде да си купя семеринг на кол.вал от към скоростната кутия и на задния деференциал от към кардана(Ферозата е с обикновен деференциал и мотор 1,6i 16v benzin)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар