Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Счупено колело на ангренажа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Счупено колело на ангренажа

Колеги, подготвям си двигателя, за което ще напиша подробна тема с илюстрации.
    Много трудно развих централния болт на коляновия вал. за целта направих планка с отвори и т.н.
    Днес смених семеринка и почистих колелото за да го монтирам. За радост видях, че колелото е спукано в областта на единия от четирите периферни болтове. Колелото не подлежи на ремонт. За ново не ми се мисли. Надявам се ако има някой с баталясан мотор да има здраво колело и да не си го е сложил като трофей на стената.

Благодаря предварително!
    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

От: Счупено колело на ангренажа

Моята е със загинал двигател. Все още я карам, но до 10-тина дни ще я спра от движение и тръгва на части. Ако можеш да изчакаш ще ти изпратя колелото.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

За да не счупиш и новото колело остави тази планка (произведената от теб) и блокирай КВ от маховика.
      Виж ръководството на стр.115-демонтаж (т.5) и стр.160-монтаж има и силата на натягане (т.17) .Блокирането на КВ при монтажа е същото както при демонтажа но не е показано.

Коментар

Иване, не ми е проблем да изчакам. Тя горката не се движи от 14.02.2011 насам.
        Кажи за пари нещо.

Принципно до къде съм стигнал:
        Шайбата на Баленото е същата по диаметър, профил, форма и брой на зъбите. Отворите за монтаж на ремъчната шайба са 5 вместо 4 и са М6 вместо М8. Вътрешния диаметър е с 2мм по-голям. Има канал за шпонка, вместо фиксирана при ферозата. Има възможност да се преправи без много глупости. Обяснявам го за някой, който ще кукурига със същия проблем.

Спарки, ако искаш вкарай постовете в на Иван темата и тази я махни.

Коментар

15 пари?

Иначе за преправянето на друго - ако се направи втулка с подходящите размери и процеп за шпонка, която се надява на колелото няма ли да стане?
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

15 пари не са пари. Имаш ги!
            Ще стане естествено. Ще бие 0.1мм най-много, ама в най-лошия случай.

Коментар

Е колко да искам за едно колело, което в противен случай виси като трофей в мазето

Иначе за биенето - 0.1 ще е ако е била слаба ракуията, която си занесъл на стругаря.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X