Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз с Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз с Фероза

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
    Единственото за което съжалявам, е че японците доскоро си останаха консервативни към дизеловите мотори за лекия клас джипки.
    За твойте цели има Rocky - кеф ти двулитров бензин, кеф ти дизелак в различни комплектации, кеф ти цели мостове. А пак е в категория "лека джипка".

Ферозата е по-асфалтово насочена джипка от гегата. С тая цел е правена, и в тия условия се представя по-добре. Гегата е здраво тежко и неразрушимо джелезо с голЕм ресурс. Логично и се представя по-добре в условията, за които е правено. И пак съвсем логично, ако в гората тия 90 кончета в общия случай вършат работа, то на асфалта са крайно недостатъчни за каквото и да е. Получава се уголемен вариант на 800 кубиков самурай. И още по-логично, същото, но с адекватен двигател, вече е съвсееем друга бира. Патрола Y60 2.8TD, условно сложен в същия клас (според мен) автомобил, е далеч по-приемлива (пак според мен), алтернатива на маломощна гега. А и двете, оборудвани с едни други мотори, вече са си съвсем равностойни конкуренти в много отношения и поне аз не мога да преценя кое за къде е по-най.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Съгласен.
      Определено бих предпочел Патрол пред Гега. Не говорим за супер мотори...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
        Или пък сребърен феролит(боя и основа едновременно).

П.С.Г-класата на юнака е маалко повече от 90 коня и кой е казал че един джип трябва да е магистрална бегачка с тоя висок център.Аз мойта Ферозка с повече от 90 ми е нервно да я юркам.Иначе 124-ката съм я юркал до 180.Интересното в случая е че и двете са по 90 коня(не знам колко умрели има и при двете),но не съм виждал такова голямо надолнище ,че някоя Фероза да ги вдигне.Толкова за конете.Мерцедесовите и дизеловите коне се различават от конете на японските маслоядчета.Да сравняваме Г-класа(най-дълго произвеждания автомобил въобще) с Фероза(отдавна влязла в историята след кратко и слабо проблясване на небосклона) е все едно да сравняваме ББ с Алберт Айнщайн,пък ЦЦ с Крик и Уотсън. Всеки си харесва каручката и не му е приятно да я критикуват,но да бъдем реални.
        Г-класата на юнака е точно 88 коня.Не бъркай 3000 дизел който слагат на бусовете 210,310,410 и на 124 който е 100 коня с този на Гегата.Въпреки малкото повече коне на Ферозата все пак Гегата е 2.5 тона.Едно е 90 коня да теглят 1200кг. друго е 2.5 тона.Просто Гегата е правена да върви наравно с танковете, но не и
        по пътищата.Ако Гегата е с двигател 120 коня и нагоре - тва е друга бира.Относно блокажите този ловен сезон бях с Каймани 235/85/16 въобще не съм ги включвал,а и не се е налагало.Гегата е малко профилиран - за гората супер но за асвалта зле а все пак до гората се стига по-път.

Коментар

Това е странно, понеже всеки който има впечатления от Г знае, че на сериозен терен смукачите са опънати. То и няма друг начин толкова тежък автомобил да има такава сериозна успеваемост с нещастното си моторче.
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Един приятел смени моторите от 80к.с. дизел на 180 бензин и каза че забравил за смукачите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X