Обява

Свий
Няма добавени обяви.

РОКИ 2.0 бензин или 2.8 дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• РОКИ 2.0 бензин или 2.8 дизел

Здравейте колеги, предстои ми закупуване на Роки, попаднах на 2.0 бензин и 2.8 дизел. Дайте мнение за тези две машинки като разход, подръжка и издръжливост

От: РОКИ 2.0 бензин или 2.8 дизел

Аз съм привърженик на бензиновите ДВГ с АГУ.Предполагам,че дезела ще е с по-голям въртящ момент в ниските обороти(има три вариянта на дизеловия ДВГ,от 77 до 102 коня).Като ходова част между дизел и бензин няма разлика,така,че там разходите ще са съизмерими.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Аз съм привърженик на дизела, заради въртящия момент и безпроблемността (разбирай, по-лесна поддръжка). Ако бензиновия не е газифициран, разхода ще е много близък, дори при някои условия, ще надхвърля този на дизела.
      Въпрос на лични предпочитания е.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Полуоските са им различни.Дизела ги чупи като солети заради въртящия момент.

Коментар

Като вземем предвид, че това е малко камионче, по подходящ за този модел е дизелът. Този специално е доста читав. Справка Румен. Във форума е Car Test.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

От 1984 до 1993 Роки се окомплектова с три мотора.Toyota 3Y 2.0 бензин с 88кс и два дизелови.Атмосферния дизел с мощност 73кс и вариянт с турбо и мощност 88кс.
            Имах шанса да тествам всеки един,впечатленията ми от атмосферния дизел - тромав.Турбинирания ми се стори една идея по-добре.Като разход всеки(от собствениците) ми каза различно,но нещо като 9 до 14.От моторът на Toyota останах с по-добри впечатления,значително по-пъргав и достатъчно мощен.Разходът е нещо от рода на 10 - 17,по лични наблюдения.Освен това може да се газифицира,което при нафта гонеща 2,40 за литър и газ 1,20 за литър,избрах бензиновия мотор.

От 1994 до 2002 Toyota 4Y 2.2 бензин с мощност 91кс замества Toyota 3Y.Дизелът се окомплектова и с intercooler и мощност 102кс.
            За жалост никъде в България не намерих Роки с 4Y 2.2.
            TDi версията не пожелах да пробвам,бях решил да е бензин.
            Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X