Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Daihatsu Feroza SX

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Daihatsu Feroza SX

Здравейте, от скоро съм собственик на DAIHATSU FEROZA SX 1996г. и бих искал да попитам от какво може да се получа при крайно ляво или дясно навиване на волана да се чува селно пукане от предния мост, дали е полуоска или две, или може би шарнир. Дали някой би могъл да ме ориентира къде да търся проблема. Благодаря предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от okesurfista Преглед на мнение
      Здравейте, от скоро съм собственик на DAIHATSU FEROZA SX 1996г. и бих искал да попитам от какво може да се получа при крайно ляво или дясно навиване на волана да се чува селно пукане от предния мост, дали е полуоска или две, или може би шарнир. Дали някой би могъл да ме ориентира къде да търся проблема. Благодаря предварително!
      Има едни ограничителни болтове на завиването,които опират на съответно място в носача.Този плашещ скърцащ звук се получава про завиване в крайно положение съчетано с преминаване на препятствие,т.е. движение на носача.Общо взето няма страшно ,ще свикнеш и ще се стараеш да не го правиш.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Благодаря за отговора, много ме успокои. Определено е различно ,сещане сравнено с карането на обикновен автомобил.

Коментар

Честито колега и от мен пожелавам ти хиляди безавариини км. но те съветвам отдели малко време и почети другите теми в форума и поне малко ще ти стане ясно относно джипчето . Аз лично нищо не разбирам но чета питам лягам под него и малко по малко ми светна кое за какво е-опита и практиката учат най добре

Коментар

Първоначално публикуван от okesurfista Преглед на мнение
            Отговора вече е даден,но искам и аз да споделя
            Като взех моята,чух същите обезпокоителни звуци.Те озодочиха не един "майстор",макар че може и без кавички.Един реши,че е от торсионите и искаше да ги сваля,слага и т.н.Добре че нямаше време.
            Друг се засили да ми разглобява хъбовете,и добре че не разбираше от тях ,та се спря.
            Е,видях ограничителите на завиването.Естествено,че на 15-годищна машина няма и помен от евентуално съществувалите тампони.Няколко пъти слагах пластмасови капачки от лабораторни шишенца с подходящ размер.Те разбира се се износват.И тогава стигаме до споменатата истина-ЗНАЕШ КАКВО Е И СВИКВАШ ДА КАРАШ ТАКА,ЧЕ ДА НЕ СЕ СЛУЧВА МАКСИМАЛНО ЗАВИВАНЕ С ВЕРТИКАЛНО ПРИПЛЪЗВАНЕ.
            VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Аз им мацвам по малко грес, когато се сетя, ама не кара много. Пак си проскърцва. Свикваш да навиваш волана докрай и да връщаш една идейка.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

здравейте,отдавна небях влизал.стана ми много неприятно когато видях как се присмивате на мом4ето което си няма понятие от джипки,все пак е тук да пита и да намери решение на проблема си!!!!сигурен съм 4е вие също не сте компетентни по много други въпроси и не би ви било приятно да ви се присмеят когато попитате за неща които незнаете а силно ви засягат и интересуват.нуждаете се от помощ а полу4авате укори и присмех.дано не ми се налага от такива хора да полу4а каквато и да е помощ!не визирам никого и неискам да засягам никого!аиде СЪС ЗДРАВЕ И НАЗДРАВЕ!!!

Коментар

Ей,стига де!Да не си играем на ущипани,не това е смисъла.Естествено,че идеята е споделяне на опит и помощ.И основно-това се случва.Е понякога има и досада.Но нали трябва и да си прощаваме!Хайде,приятен ден на всички!
                  VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Оти се косиш, като ще ти мине, не виждаш ли ,че няма злоба, а само майтап. Но вярвай ми има бая компетентни хора, но все пак трябва да прочетеш малко преди да попиташ. Иначе просто не питай !!!
                    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Колеги помогнете ако можете. Дайхацу Фероза от 95 тече струйчица масло от семеринга на предния диференциал. Искам да сменя трите семеринга, но не мога да разбера какво точно да търся. Някой може ли да ми каже размерите?

Коментар

Мисля, че това ще ти помогне http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=101228 и http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=98019
                        Последно редактирано от белята; 25-03-11, 20:22. Причина: правопис
                        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

От моя опит с ремонтите, най добре е да отидеш в магазина със старата част. Че доста често се случва по VIN да не може да се определи точно каква част е необходима.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз му обещах на колегата да погледна, но днес не успях. Колега, стига на семеринга да го има номера, утре го имаш.
                            Иначе Колето е прав, ама трябва да я разглоби...

Коментар

Колеги благодаря за информацията! Намерих един магазин /на Евлоги Георгиев м/у военна академия и орлов мост/ и там казаха, че след като се поръчат ще ги доставят за около един месец...

Коментар

Виж и във раздел "Търговски партньори". Има двама колеги, които доставят части за японски возила. Нямаш право на ЛС, но колегата Patrol fen е дал телефон и адрес. Аз си поръчвах от него разни части и мога да кажа, че е много точен. Обади му се. Може пък, да се справи по-бързо, знае ли се. Аз тия дни, не мога да се добера до дифа, но веднага щом мога ще ти постна номера на семеринга.
                                Успех ти желая!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X