Колеги, извинете за питането, но сложих газова, конвенционална и имам 2 проблема, а именно: гори бензин докато карам на газ. много ми е странно, но е факт. проверих за теч поне 3 пъти, няма. помпата си работи, горивният филтър е добре. единствено обяснение е да отваря дюзите от налягането на горивото и да вкарва по малко бензин. Другият проблем е, че не работи добре на бензин, хълца, гърми в ауспуха, не иска да вдигне обороти дори на празен ход.За да сложа бутилка отдолу смених резервоара и намалих размера на маркуча с който помпата помпи от 14 вътр. на 9 мм. Гледам обаче, че бензина се движи по тръбички с диам не повече от 5-6 мм. някой с мнение, ако не, кажете читав майстор за Ферози, моля. От София съм. Благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фероза 1,6 i 16V гори бензин на газ
Свий
X
-
От: Фероза 1,6 i 16V гори бензин на газ
Как е реализирано прекъсването на бензина при каране на газ - спира се помпата или се прекъсват сигналите към инжекторите? Ако е предвидено да се спира помпата - явно не спира, ако се прекъсват сигналите към инжекторите има някой развален инжектор, който "пикае" гориво. Не съм чувал за здрав инжектор, който да пропуска гориво при затворено положение.
За гърмвенето и невървенето
- с колко аванс се кара на газ? Може от това да дава ядове ако проблемите са се появили след монтажът на газовата.
- след като газовата е конвенционална следва да има плочка за газта. Къде е монтирана и как - да не запушва някой отвор на колектора?
- да не достаига дебит на горивото поради намаленият диаметър на споменатият маркуч. Все пак там налягане няма, а след помпата, където тръбичката е 6мм горивото е под налягане.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
-
Плочката е вкарана върте в маркуча идващ от кутията, преди да влезе във входящият колектор. Прекъсват се инжекторите, помпата си работи. Като свалях горивният филтър и бях отил леко кухият болт, хвърляше бензин силно и високо, явно не е това. Единствено не знам дали е пипано делкото при газаджиите, но ще питам. Има и друго, седмица си работеше на бензин идеално, после взе да гърми и да хълца.
И моля ви, понеже не съм акт. участник и нямам достъп, дайте тел. на някои добри сервизи за нашите машинки в София.Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-02-11, 15:29.
Коментар
-
Ползван ли е емулатор за дюзите? имал съм подобен проблем емулатора понякога пропускаше сигнал и някоя дюза от време на време цъкваше ...резултата 2-3/100 разход на бензин, голям зор видях докъто открия виновника...
Коментар
-
Като начало прекъсни помпата,когато е на газ.Ако не можеш сам:
0888 214 197-сервизът се намира в Х.Димитър на ул.Васил Кънчев и ул.Резбарска...Там ще решат и евентуални други проблеми по газовата...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Емулатор е ползван, сега в събота ще отида да проверят, защото е в гаранция и да видим дали няма да се справят. това добре, ще прекъсна помпата на газ, дори да е с предпазителя, не ми е проблем, аз съм механик по мотоциклети. остава другият проблем с невървенето на бензин. Сервиз за нашите джипки, не газов, а конвенционален, в софия? благодаря колеги
Коментар
-
Първоначално публикуван от trifon1 Преглед на мнениеДайте съвет за Фероза пълна инжекция 92година.
Газов инжекцион или обикновена уредба....или от скъпата
.И двата случая си имат своите добри и лоши страни
Така че разходи се до някои качествен сервиз които не участва в конкурса "Тия няма да ми видят очите повече" обясни им какво имаш , какво искаш ... поинтересувай се коя как работи и до колко е обезопасена ... за да няма после " Ама те "майсторите " от форума така ми казаха " Успех в избора
>>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
Защото така ми харесва...
Телефон: НЯМАМ
Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят
Коментар
-
а знам че най добре е инжекцион. имам лек автомобил с инжекцион и съм наясно. но парите свършиха и питам става ли ферозата за обикновена. в смисъл дали ще има проблеми, щото автомобила ми е примера и заради един маф сензор ми казаха само инжекцион... не знам как ще е ферозата с обикновена газова....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар