Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум с неясен произход ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум с неясен произход ?

От доста време при преминаване през неравност чувам шум, като чукане на метал в метал отзад в ляво. Шумът е доста отчетлив, така че нещо явно тропа здраво, но не мога да разбера какво е.

Шумът се чува само когато мина през дупка, легнал полицай или нещо по-голямо.

Оглеждах всичко което се сетих, проверявах тампони, ресьори, амортисьори, отварях тапицерията, гледах в калника, резервоара, луфтове по колелата и т.н. - няма никакви признаци нещо да не е наред, да хлопа или да не е закачено добре.

Възможно ли е това чукане да е вътре в полуоската, или в главината например?

От: Шум с неясен произход ?

Провери захватите на купето към шасито, евентуално пантите на задната врата.
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

+1
      Захватите (болтовете) на купето към шасито може да са си на място и стегнати, но аз имам изгнила гредичка точно където се завива най-задния ляв болт (зад бронята). Преди купето висеше там и вратата се биеше в бронята. Дори при отваряне и затваряне стържеше.
      При бодилифта оставих бронята една идейка по-ниско, но и сега когато мина през по-голяма дупка, купето блъска в болта и тряска. Ще се кърпи напролет. Сега съм му набил едно трупче, да бие на дърво, ама пак е гадно.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Виж ауспуха или в пространтвото между калника и подкалника , което се намира от към багажника да няма нещо!!! Може да има и счупен лист от ресьора.
        Последно редактирано от filko; 15-01-11, 20:53. Причина: жг
        Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

По принцип полуоските ще се чуват на завой , когато са натоварени , при неравност трябва да се търси другаде.
          Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

И аз гласувам за ауспуха. Провери всички "ластикотампони" - всичките трябва да са си на мястото. Отзад обича да опира в ресора, шасито, купето, на различни места. В момента и моя дрънка.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за съветите....

Вратата (задната) наистина тракаше, но още като я купих смених пантите, регулирах я и заварих куката на която се закача в най-горно положение. Още няма никакви луфтове.
              Гърнето и всички тампони са сменени преди месец и специално съм подсилил окачването с допълнителни тампони за да не тропа. Резервоара е проверен, ресьорите също, и всичко друго което се сещам... Повдигнах даже пода с допълнителна стелка под задните седалки за да се закачат по-здраво - не са и те...

Не съм проверил захващането на купето към шасито, което ще направя. Мисля че нямам изгнило по шасито но ще огледам и него.

Вчера се опитах да проверя някои и друг болт да не е хлабав и изпокъсах няколко.
              Най-неприятното на тая джипка е, че нито един болт не ще да се отвива или завива доброволно.
              Голяма рядкост е някой болт да се отвие без да се скъса, особено ако е някъде на открито.

Коментар

колега,виж тампоните на амортесиорите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X