На последък забелязвам, че при движение за по-дълго време със скорост 110-120 км./ч. и нагоре ( например по магистралата) - стрелката на термометъра се отклонява до леко в дясно от центъра на уреда и стои там ( при външна температура около нула градуса).
До сега не ми е правило впечатление стрелката да минава над средата.
При мен нормално стрелката на термометъра стои леко в ляво от средата, дори когато е най-топло през лятото.
При скорост до 100-110 км/ч. си стои там нормално и сега.
Възможно ли е това да е от смяната на гумите ( до скоро карах с летни гуми а сега съм с Кобра Малатеста - 195/75/15), които са доста тежки.
Освен това "Кобрите" ми вдигнаха разхода от 9.5 - 10 на 13-14 на дълъг път ( при скорост около 100 +-20 км./ч.).
Или това говори, че има някакъв проблем с охлаждането? Това става като карам и на газ и на бензин, така, че не е от горивото.
Има ли някой наблюдение по въпроса?
До сега не ми е правило впечатление стрелката да минава над средата.
При мен нормално стрелката на термометъра стои леко в ляво от средата, дори когато е най-топло през лятото.
При скорост до 100-110 км/ч. си стои там нормално и сега.
Възможно ли е това да е от смяната на гумите ( до скоро карах с летни гуми а сега съм с Кобра Малатеста - 195/75/15), които са доста тежки.
Освен това "Кобрите" ми вдигнаха разхода от 9.5 - 10 на 13-14 на дълъг път ( при скорост около 100 +-20 км./ч.).
Или това говори, че има някакъв проблем с охлаждането? Това става като карам и на газ и на бензин, така, че не е от горивото.
Има ли някой наблюдение по въпроса?
Коментар