Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Температура на двигателя при висока скорост?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Температура на двигателя при висока скорост?

На последък забелязвам, че при движение за по-дълго време със скорост 110-120 км./ч. и нагоре ( например по магистралата) - стрелката на термометъра се отклонява до леко в дясно от центъра на уреда и стои там ( при външна температура около нула градуса).

До сега не ми е правило впечатление стрелката да минава над средата.

При мен нормално стрелката на термометъра стои леко в ляво от средата, дори когато е най-топло през лятото.
    При скорост до 100-110 км/ч. си стои там нормално и сега.

Възможно ли е това да е от смяната на гумите ( до скоро карах с летни гуми а сега съм с Кобра Малатеста - 195/75/15), които са доста тежки.
    Освен това "Кобрите" ми вдигнаха разхода от 9.5 - 10 на 13-14 на дълъг път ( при скорост около 100 +-20 км./ч.).

Или това говори, че има някакъв проблем с охлаждането? Това става като карам и на газ и на бензин, така, че не е от горивото.

Има ли някой наблюдение по въпроса?

От: Температура на двигателя при висока скорост?

Мале! Ти трябва да си голям смелчага, за да караш с Кобри със 110-120км/ч, че и да искаш още!
    При последното ми по-дълго пътуване, мойта ми даде около 10/100 със максимално до 100км/ч. със Кобри. Че са по-тежки спор няма, ама аз какво да кажа, като карам 235/75/15.
    Да ти вдига толкова температурата при нула градуса навън, ми се струва малко странно.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз от както взех кобрите не съм ги махнал и съм стигал и до 140 км ама повече неиска, а относно загряването мисля , че имаш някакъв проблем със системата, на мен при по-висока скорост ми пада температурата.

Коментар

Привет,
        при мен стрелката си стои в началото на вълничките. При як зор в топло време , доближава средата и до там. Зимата при висока скорост би трябвало да те охлажда.
        Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

При мен на жега и продължително каране със 120 се случва да подмине средата, няма и с милиметър - просто с една идея. При всякакви други условия, включително яко ръчкане с ниска скорост по горите и сокаците, си седи в нормалното положение - на милиметър-два преди средата.

За съжаление зимата такива скорости не съм развивал и не мога да кажа. Гимите са Fedima 225/75/15, по-тежки и от кобрите, но пък съм с алуминиеви джанти.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При мен стрелката си стои винаги(когато поработи) на средната черта.Направи ми впечатление,че на дълъг път при скотост 65-80км/ч,при около 0 градуса,на 4 и 5 предавка - планински път - стрелката си седеше постоянно на това положение и леко мина средата с около милиметър.Изненадах се доста,понеже при леките коли които съм карал при тези условия стрелката на пада по-ниско.Понеже джипа го карам от скоро,спрях да видя да ли случайно да не прегрее(да се е скапал термостата).Пипах радиатор,маркучи,разширителя - всичко си беше ок.Та доста се изненадах.Но като чета маи е нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от smigal Преглед на мнение
              При мен стрелката си стои винаги(когато поработи) на средната черта.Направи ми впечатление,че на дълъг път при скотост 65-80км/ч,при около 0 градуса,на 4 и 5 предавка - планински път - стрелката си седеше постоянно на това положение и леко мина средата с около милиметър.Изненадах се доста,понеже при леките коли които съм карал при тези условия стрелката на пада по-ниско.Понеже джипа го карам от скоро,спрях да видя да ли случайно да не прегрее(да се е скапал термостата).Пипах радиатор,маркучи,разширителя - всичко си беше ок.Та доста се изненадах.Но като чета маи е нормално.
              Моята не прави тоя номер. А като е подминала средата трябва да е зацепило виското. Мойто зацепва някъде малко под средата. В гората ясно се чува виенето на перката като зацепи.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Проблемът се реши за сега.
                Преглеждах въздушния филтър, време му е за смяна - на 20,000 км - оригинален за Дайхацу - върху повече от половината филтър е нахлузен пластмасов цилиндър с перки, като на турбина отвън.

Отново ме зачовърка фактът, че повече от половината е покрит с пластмасова обвивка. Това много намалява активната площ.

Махнах пластмасата и отдолу се показа повече от половината чист филтър. Монтирах го така и за сега се отказах да го сменям с нов.

А положителния ефект е, че загряването над средата на прибора вече го няма.

Коментар

Кой ли "умник" го епрецакал така?...

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    Кой ли "умник" го епрецакал така?...
                    Това са отпрословутите "завихрящи" намагнитвящи и прочие измишльотини, дето продават под път и над път.

Коментар

На Рокито и Ферито, филтъра ОРИГИНАЛНО е такъв ... с завихрящи пластмасови перки ....

Отворете си домашното!!!!
                      Ключовата дума е циклон!

Искам да ми кажете САМО един производител .... който ЩЕ СЕ ВКАРА в преразход .... за въздушен филтър.
                      За толкова прости, ли ги мислите!?!!

Не се ли научихте да четете форума .... преди да пишете глупости .....

А конкретната Фери .... явно има друг проблем по охлаждането!
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Възможно е. Не мога да споря. Просто идеята ми се видя бутикова.
                        Не съм виждал подобен.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                          На Рокито и Ферито, филтъра ОРИГИНАЛНО е такъв
                          А на ферозата???

Коментар

Е, да де .... Фери, Фероза, Склероза, Короза .... и .... каквото още се сетиш....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Air_filter.JPG
Прегледи:1
Размер:19.4 КБ
ID:5237019
                            Последно редактирано от CarTest™; 19-12-10, 22:13.
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Искаш да кажеш че рокито и ферозата са с един размер филтър? С един оригинален номер?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X