Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен звук при включено 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен звук при включено 4х4

С автоматични хъбове съм джипката е 1993 г. 1.6i има и бавни. При вклшючено 4х4 бързи отското когато включа на задна се чува едно като тупкане. На първа няма проблем. Проблема е от скоро, не съм я мъчил колата винаги пускам 4х4 преди да ми потрябва, а не като закъсам. Винаги като го изключа натиска съединителя и давам на задна, ама винаги. Имате ли идея от какво е ?

От: Странен звук при включено 4х4

Първоначално публикуван от Groundhog Преглед на мнение
    С автоматични хъбове съм джипката е 1993 г. 1.6i има и бавни. При вклшючено 4х4 бързи отското когато включа на задна се чува едно като тупкане. На първа няма проблем. Проблема е от скоро, не съм я мъчил колата винаги пускам 4х4 преди да ми потрябва, а не като закъсам. Винаги като го изключа натиска съединителя и давам на задна, ама винаги. Имате ли идея от какво е ?
    Виж да не си поизкривил щитовете под двигателя, и дато дадеш газ на задна да опира някъде. Виж и състоянието на тампоните по двигател и окачване.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Проблема е само когато пусна 4х4. При нормално положение няма проблеми.

Коментар

Да де, разбрах. И все още бих направил това, което ти казах по-горе, защото:
        - има, как казваха, циркулираща мощност май, в цялата система, породена от нееднаквостта на предните и задни гуми, от там и това на цялата трансмисия.
        - въртят и предните колела. Това значи при задна скорост натоварване наопъки на цялото предно окачване, и натоварване наобратно на цялата трансмисия. Тоест, трябва да се гледат тампони на трансмисия (то е двигател и скорости) + предно окачване.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аха разбрах. Може и да е от окачването нещо понеже имам едно ужасно скърцане отпред в дясно.

Коментар

Като проверяваш, виж си и каретата на предния кардан, въпреки че от каре звука е по-отчетливо чукане, почти метално.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Groundhog Преглед на мнение
              Аха разбрах. Може и да е от окачването нещо понеже имам едно ужасно скърцане отпред в дясно.
              Ако скърцането е при пълен ляв или десен волан, може да е от прословутите ограничителни болтове, които трият в носача особено при едновременно движение на окачването нагоре-надолу.
              Ако не, може да е от разбит тампон на оста на носача и да трие на желязо. И по-вероятно на горния носач, защото долния го подпира торсиона в задния му край и според мен, би трябвало по-трудно да се разбива.
              В този случай, има вариант външния край на носача където е шарнира, да се движи напред-назад макар и малко и да тропа при промяна на посоката на движение.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X