Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пружина за хъбове ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пружина за хъбове ...

Колеги от скоро имам и още една джипка Feroz-ка и имам проблем с левия хъб.Останови се ,че е счупена пружината.Какво мога да направя дайте ми съвет какво да направя
    Как да го застопоря така ,че да изкарам поне тази Зима.
    Последно редактирано от lada_niva123; 09-12-10, 20:57.

От: Пружина за хъбове ...

Привет, колега!
    Не уточняваш, какви са ти хъбовете, ръчни или автоматични.
    Аз скоро разглобявах моите, които са ръчни и така на първо четене, ми се струва че можеш да извадиш пружината и гривната, която зацепва.
    Така, обаче ще останеш с постоянно изключен хъб.
    Знам ли...
    Разглоби го, гледай и умувай. Веротно нещо може да се измисли, щото сега зимата е по-добре да са ти постоянно зацепени...
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Моите ръчни на единия пружинате беше се извадила, не беше счупена. Гривната се моташе напред назад и стържеше кофти. Нагласих пружината в улея и за сега няма никакви грижи. Иначе пружина може или да се търси от нещо или да се навие и закали. За зацепване просто трябва да се измисли нещо което да подпира гривната и да не позволява да излезе. Това ако са ръни де, за автоматични не знам.

Коментар

колега с рьчни сьм и умувам как да го блокирам да остане зацепен поне за месец

Коментар

Наистина има вариант, пружината да се е изхлузила от улея.

ПП: Що не направих снимки
          Човек, винаги трябва да снима всичко, щото и се забравя

Коментар

При автоматичните се случва ако включиш 4х4 ВЪВ препятствие и дадеш юнашка газ за да излезеш (честа грешка). Разглобяваш, наместваш и караш (ако няма счупено де).
            При ръчните трябва да си "голям майстор" за да извадиш пружините....
            Ако няма нещо счупено, намествай ги и карай. Ако си ги включваш предварително, както си му е реда няма да имаш проблеми.
            Обичам я тази планета! Много съм щастлив откакто съм тук.

Коментар

Първоначално публикуван от Diog Преглед на мнение
              При автоматичните се случва ако включиш 4х4 ВЪВ препятствие и дадеш юнашка газ за да излезеш (честа грешка). Разглобяваш, наместваш и караш (ако няма счупено де).
              При ръчните трябва да си "голям майстор" за да извадиш пружините....
              Ако няма нещо счупено, намествай ги и карай. Ако си ги включваш предварително, както си му е реда няма да имаш проблеми.
              Колега, един съсед има проблем с левия хъб със същите симптоми.
              Автоматичен е, но колата е Кия Спортидж. Има ли вероятност да се е откачила пружината и гривната да играе вътре?
              Извинявам се за спама, но вероятно хъбовете на Кията не са много по-различни от нашите.
              Ако е възможен такъв вариант, да разглобя утре че човека нищо не разбира...

Коментар

Колеги моята е счупена и някаде във форума бях чел , че някой го беше застопорил.Но не пишеше как го е направил и за това искам съвет.Какво да го правя?

Коментар

Първоначално публикуван от lada_niva123 Преглед на мнение
                  Колеги моята е счупена и някаде във форума бях чел , че някой го беше застопорил.Но не пишеше как го е направил и за това искам съвет.Какво да го правя?

Като махнеш капачката с врътката,пружините остават на нея.Трябва да виждаш муфата,която осъществява зацепването между полуоската и външната част на хъба,когато е в долно положение,хъба е "заключен",импровизирай с какво да уплътниш пространството между него и капачката.
                  Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    Колега, един съсед има проблем с левия хъб със същите симптоми.
                    Автоматичен е, но колата е Кия Спортидж. Има ли вероятност да се е откачила пружината и гривната да играе вътре?
                    Извинявам се за спама, но вероятно хъбовете на Кията не са много по-различни от нашите.
                    Ако е възможен такъв вариант, да разглобя утре че човека нищо не разбира...
                    Предполагам не са по-различни. Внимавай да не изтриеш смазката от спирачката, била с някаквъв точен вискозитет (така пише в ръководството, не че и аз много разбирам). Другите части се наместват лесно.
                    Успех.
                    Обичам я тази планета! Много съм щастлив откакто съм тук.

Коментар

Днес го разглобих. Не е сложен като устройство, но ми е малко странен в сравнение с ръчния. Обясних си обаче, как действа.
                      Проблема беше, че беше пълен със спечена грес, кал и ръжда. Вероятно от вътрешната страна на главината, където влиза полуоската е заминал семеринга и оттам през лагера се е напълнил с гняс. Капачката беше добре уплътнена.
                      Почистих добре всичко и напръсках тънко с грес на спрей и сега си работи. Само на лагера сложих нормална грес.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                        Като махнеш капачката с врътката,пружините остават на нея.Трябва да виждаш муфата,която осъществява зацепването между полуоската и външната част на хъба,когато е в долно положение,хъба е "заключен",импровизирай с какво да уплътниш пространството между него и капачката.
                        Би могло да се подложи някакъв пръстен от по-твърда гума, примерно. Гривната се движи радиално около 2см по спомен.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          Би могло да се подложи някакъв пръстен от по-твърда гума, примерно. Гривната се движи радиално около 2см по спомен.
                          Силикон, трупче, квадратна тръба, камък ет цетера
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Силикон, трупче, квадратна тръба, камък ет цетера
                            ,тъй де,импровизираш...Лично,съм против силиконЯ.Парче маркуч и дори,някаква хартия ще са достатъчни.
                            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X