Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ел.проблеми,някакви.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ел.проблеми,някакви.

Колеги,имам следните проблеми с токовете по колата.Първия е когато паля колата,особено сутрин.Значи завъртам ключа и нищо не става,ефекта е съшия когато завъртиш ключа и нямаш ток в акумулатора.След това връщам ключа и пак завъртам и колата запалва от раз.Втория ми проблем е когато дам мигач и колата губи обороти и на бензин и на газ,започва да ми премигва осветлението на таблото и стрелката на уреда за заряда на акумулатора започва да се движи наляво и надясно и то в ритъм с мигането на мигача.Не рзбирам много от тоци ,но ми е ясно ,че нещо не е в ред.Бихте ли споделили къде да търся проблема и имали ли сте досега такива "ефекти".Благодаря на отзовалите се!

От: Ел.проблеми,някакви.

Имаш най-гадния вид електрически проблем - лош контакт някъде по инсталацията. Започни с изваждането на всички бушони един по един и връщането им по местата. После - същата процедура с всички букси зад таблото и около кормилото.

Коментар

Или разхлабени клеми на акумулатора, или лоша маса към двигателя или купето.

Коментар

Първоначално публикуван от zillius Преглед на мнение
        Колеги,имам следните проблеми с токовете по колата......
        Ако не се справиш, идвай да го гоним тока заедно
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дядо Владо направо да идвам да ги гоним тия токове,че така не се търпи работата.В четвъртък ще ходя до Таран да ми сваля бронята за оправяне,че имам тротоарна екзема на бронята ,та ако искаш да мина да ги видим тия неща!

Коментар

Първоначално публикуван от zillius Преглед на мнение
            В четвъртък ще ходя до Таран да ми сваля бронята за оправяне,че имам тротоарна екзема на бронята ,та ако искаш да мина да ги видим тия неща!
            О.К.! Доведи и Тарана на по лимонова резанка
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодарности на Дядо Владо за компетентното обяснение на проблемите.Относно мигачите и мърдането на стрелката на заряда на акумулатора ,проблем няма.Просто както той каза мърдането е нормално ,при такава консумация(около 9 А) от мигачите.Диагнозата е АВТО хипохондризъм.Относно паленето проблема е в стартера ,лош контакт и невъзможност на бендикса да извърши своите функции.Решението, рециклиране ,ако има възможност или каране докато се скапе изцяло!Поздрави!

Коментар

При мен имаше подобен проблем с паленето, пали когато си иска но лампите по таблото не гаснат както когато има недостиг на ток/грубо казано/. Проблема се реши с почистване и попритягане на управляващата клема на стартера. Тя е на букса и се беше окислила доста. След тази процедура минаха месеци и не съм имал забележки.

Коментар

Аз съм на същия хал отскоро. Не си вдигал капака досега, но имам надеждата че с една шкурка ще мога да зачистя контакта.
                  При завъртане на ключа се чува само едно чукване и стартера изобщо не отлепя. След няколко опита тръгва безпроблемно.
                  Според мен това е диагнозата, ако имам време тази седмица ще го погледна.
                  Зилиус ако има някоя и друга снимка покрай неговия ремонт ще е от голяма помощ.
                  Георги Тонев

Коментар

Аз също имах подобен проблем миналата зима. След една камара опити, случайно зпалваше.
                    Оказа се, че се е скапал бендикса. Смених го с някакъв тойотов, който е същият срещу 80лв.
                    Надявам се, при вас да не е толкова времеизточващо.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X