Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете проблем с 4х4 на Feroza

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете проблем с 4х4 на Feroza

Здравейте колеги,проблема ми е следния.От една седмица имам Feroza и мъките започват. Ще сменям съединител или в най добрия случай ще мина с наковаване но това не ме притеснява толкова за сега. Джипа го е карал баща ми а той кара като албански тираджия и решил да си прави експеримент като сменя ръчката за 4х4 в движение и в този момент нещо се е прецакало но не знам какво.Когато дам от 2н на 4н примерно светва зелената лампа 4е е включено 4х4 но издава някакво виене което ме притеснява.Да поясня ако е важно в момента джипа не е в движение няма съединител и е от Англия.
    Последно редактирано от sparkybg; 27-12-12, 22:33.

От: ПОМОГНЕТЕ ПРОБЛЕМ С 4х4 на FEROZA

Ха сега спокойно и разбираемо обяснете стъпка по стъпка какво се е случило. Има ли въобще 4х4. След като няма съединител, как така вие? На място ли?

От 4H на 2H се превключва само на място. От какво и кога по-точно вие, след като не е в движение и няма съединител?

ПП: И обърнете внимание на правописа, че да се разберем.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Отговарям подред значи.Има 4х4.Преди да се счупи съединитела в движение е сменяна позицията на малкия лост и от тогава когато се даде на двойно вие.Сега когато не е в движение само на място пак вие.

Коментар

От 4H нa 4L и обратно винаги се сменя в спряло състояние, но често сменям от 2H на 4H и обратно (със съединител) и не съм имал проблеми.
        Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Дали от 4H към 4L, или от 2Х към 4Н, или която и да е такава операция се прави в спряло положение, също след изключването на 4х4 тоест лостчето да е на 2Н е препоръчително да се минават няколко метра на задна скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Groundhog Преглед на мнение
            Дали от 4H към 4L, или от 2Х към 4Н, или която и да е такава операция се прави в спряло положение, също след изключването на 4х4 тоест лостчето да е на 2Н е препоръчително да се минават няколко метра на задна скорост
            Това някъде пише ли го, или?

Щото при ръчни хъбове, натиснат съединител, и прав волан, от 2H на 4H се превключва лесно и безгрижно в движение. А движението назад е когато имаш автоматични хъбове, при това не е задължително. По някое време си изключват и без това. И на двете парт тайм джипки, дето имам - все си е така. И на двете съм с ръчни хъбове. И на двете редовно превключвам в движение от 2H на 4H, особено зимата, когато хъбовете си стоят заключени до напролет.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При заключени хъбове не ти трябва съединител за бързи - бавни и обратно
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Я пак?

Коментар

Ми предното е с муфа нали? Скоростта е еднаква на валовете
                  Влиза си като пич - на нисан 101%

ПП бързи бавни да се чете 2Н - 4Н - така е който спи, сори.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Това на каква кола?!?

... Влиза си като пич - на нисан 101%
                    На Нисана дори със съединител, ако не уцелиш съвсем точно момента, се раздава едно сърцераздирателно стържене при превключване от бързи на бавни ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

скоростта на валовете винаги е "ПОЧТИ" еднаква. Никога съвсем. А съединителя - за да се разтовари раздатката и да влезе по-лесно.

Коментар

имам и аз един въпрос горе долу по тази тема. Понеже съм с ръчни хъбове и не ми е съвсем ясно действието им - проблем ли е в лошо време (зимата например) да си карам с постоянно заключени хъбове и вече с лостчето когато си преценя да си карам само на задно или 4х4 (бързи или бавни). Мисълта ми е дали ще има някакво износване и дали ще води до увеличение на разхода на гориво когато карам само на задно
                        HONDA Civic 1.5 vtec D15Z3
                        Audi A3 1.9 tdi
                        Opel Frontera B 2.2i

Коментар

Вдига се леко разхода и се намаля леко вървежа. Но много леко. Други проблеми - износване и прочие, няма. Мойте си ги карам така зимата, като е сговнясано времето, освен ако нямам дълъг път по магистрала, да речем. Тогава няма смисъл.

Коментар

В крайна сметка не получих точен отговор на въпроса .

Коментар

За ръчните хъбове е ясно, че не трябва връщане назад. При колите с автоматични хъбове е хубаво при изключване да се връща назад, за да се освободи по лесно. Който е отварял автоматичен хъб, ще се досети защо. Плюс това, при мен на шофьорската врата пише, че трябва при изключване задължително да се върне назад(или напред, ако сте карали до момента на заден ход). Същото го прочетох и в сервизното ръководство. И друга особеност е че при включване и изключване волана трябва да е изправен, за да може и двата хъба да зацепят едновременно, или да се изключат едновременно.
                              А бавните на ферозата задължително в спряло положение. Аз практикувам така и досега никога не съм имал проблеми, като изключим момента когато се строши единия хъб, но това е друга тема и по други причини...
                              [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=Black][SIZE=4]Най-трудната борба е борбата със себе си, най-сладката победа е да пребориш себе си!![/SIZE][/COLOR][/B][/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X