Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маркучи за спирачките?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маркучи за спирачките?

В четвъртък (23.09) при рязко натискане на спирачката педалът изведнъж потъна до дъно. При огледа се оказа, че се е пробил заден ляв спирачен маркуч на една педя от колелото.

Намират ли се по магазините и някой сменял ли е ? Предполагам, че се сменят и двата едновременно. Някакви размери? Стават ли от нещо друго?

Видях, че в казанчето за спирачна течност има поплавък ( до сега не го бях отварял). Над него има някаква гумена мембрана, която е стояла свита. Сега се е разгънала и притиска поплавъка за да стои в най-долна позиция. Предполагам, че е някаква магия, която повишава малко налягането в казанчето за да не свети датчика, че няма масло. Има ли някакви особености при обезвъдушаването?
    Последно редактирано от Ачо; 25-09-10, 21:55.

От: Маркучи за спирачките?

Сменяй и маркучите, смени и спирачна течност. Ако не можеш да намериш, маркучи, отиваш със стария в "маркучоправачница", и там ще ти направят каквото поискаш. За Бъргас обаче не мога да каже къде.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При ремонта се оказа, че маркучи няма. Тръбите са стоманени и са поставени в тръба, която отвън прилича на маркуч.
      Оказа се, че пукнатата тръбичка е корозирала по някаква причина.
      Заменихме изгнилото парче и сега е добре.
      Не ми се ще да имам снадки по спирачните пътища.

Започнах да търся тръби и се оказа, че има такива с накрайници за Ферооза,
      с дължина по 2 метра или по 1,5 метра. От помпата до разпределителя и от него до колелата отзад.
      Накрайниците на тръбите, които влизат в спирачните цилиндри и в разпределителя са различни от нормалните. Конуса е обратен.

Дължината е голяма, а тръбите са хванати за задните полуоски вероятно за да се намали огъването на метала при вибрациите на колелата.

Тръбите които ми предлагат, обаче са медни.
      Дали са подходящи, или не си струва да се купуват?
      Не съм виждал медни тръби за спирачки.

Коментар

Аз карам с медни които сам си направих по размерите на старите. Така ферозата е от 1 година, за сега нямам забележки.

Коментар

Здравей,
          От завода излизат със стоманени просто защото са по ефтини.
          Медните са по лесни за монтаж пък по трудно корозират.
          Слагай медните и не се притеснявай.
          Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X