Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza - Замяна на ресьорите с пружини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Feroza - Замяна на ресьорите с пружини

Само за протокола,предавателното число на руските редукторни мостове е 5,38:1.Отделно,има разработен кит,с който ПЧ се повишава до 6,75:1.Аз съм с такова от 1 година...Междудругото предния диф на въпросните мостове е еднакъв със задния и взаимно заменяем...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
      ...Междудругото предния диф на въпросните мостове е еднакъв със задния и взаимно заменяем...
      Което ме навежда на мисълта, че все пак може да се присади заден диф отпред. Няма начин, да са взаимозаменяеми и да са с еднаква посока на зъбите. На Рокито дифовете също са еднакви.
      Но двигателя на Кията е по-мощен от ферозовия...
      Благодаря за информацията!
      Сега, ако споделиш как се намират такива мостове и ориентировъчна цена... Имам опасения, че струват една камара пари.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Което ме навежда на мисълта, че все пак може да се присади заден диф отпред. Няма начин, да са взаимозаменяеми и да са с еднаква посока на зъбите. На Рокито дифовете също са еднакви.
        Прочетох опасенията ви преди 2-3 страници,но не стигнах до писане...по принцип няма проблем с наклона на зъбите.Доста джипки оригинално са така.
        Пък досега за счупен хибриден мост на Йонко не съм чувал.А там тормоза е страшен...

Но двигателя на Кията е по-мощен от ферозовия...
        Сега, ако споделиш как се намират такива мостове и ориентировъчна цена... Имам опасения, че струват една камара пари.
        Всичко зависи от ПЧ и размера на гумите.Руснаците по принцип компенсират липсата на мощност с предавки.Заводски...Но имаш ли си на идея какво се случва,когато си с предавки за малка мощност и як мотор...
        Последно редактирано от ninja_1; 03-02-11, 21:25.
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Благодаря ти!
          Ценя твоето мнение.

Коментар

Което ме навежда на мисълта, че все пак може да се присади заден диф отпред. Няма начин, да са взаимозаменяеми и да са с еднаква посока на зъбите.
            Никой не е казвал че не може, поне не и аз.
            На Рокито дифовете също са еднакви.
            Еднакви само като размер, или като размер, пиньон и корона едновременно? Виждал ли си отворени, гледал ли си парт номерата на пиньона/короната.

Направи галимацията с присаждане на заден отпред. Ако не ти хареса, поне няма да си се набутал много. Това гарантирано е може би най-евтиния вариант. Защото иначе може да се получи да преправиш всичко по окачването, и накрая да се окаже че например с тоя мотор нищо не става, щото джипката ще тежи с едни 200-300 кила отгоре.

Обаче от сега ти казвам че за да докараш съизмеримо пътно поведение при 100км/ч както си е оригинално, ще ти трябват доста проби и грешки.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, поне според документацията, предния и задния диф на Роки са абсолютно еднакви. И като диаметри на корона и пиньон, и като диаметри на оста на пиньона, и като брой зъби.Единствената разлика е, че на задния са 4 сателита, а на предния-2, като на Ферозата.
              Спирам да спамя тук.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Обаче от сега ти казвам че за да докараш съизмеримо пътно поведение при 100км/ч както си е оригинално, ще ти трябват доста проби и грешки.
                Спарки и на теб ще ти кажа същото - Ела да покараш и сам да решиш дали е добре или не. Не, че много съм карал със 100, ама няма разлика с оригинала в стабилноста. Тези безкрайни проби и грешки може да ги има ако предварително не е премислен мода и се решават кардинални проблеми в движение. От друга страна не удобрявам и прекаленото умуване. Докъто не вдигнеш колата на трупчета и не изхвърлиш ресьорите няма как да разбереш дали ще допуснеш грешка или не. А като оригиналното никога няма да стане. Със сигурност живота на определени неща ще се съкрати, макар че вече половин година карам на хард и не е гъкнала. Важното е, че ще постигнеш целта си да имаш мека возия, да имаш големи ходове и най-важното - ще си доказъл пред себе си и форум писачите, че това е постижимо предизвикателство!
                Всички сме драскачи, но някои сме го нарисували и с ъглошлайфа!
                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

При удобен случай - с удоволствие. И говоря за 2 цели моста, а не за смяна на ресорите само. При добра смяна на ресорите и заводско окачване отпред може да се постигне нещо добро без особено много усилия, по простичката причина че на тая джипка 90% от пътното поведение зависи от предницата.

А и сам казваш - не си карал много при 100км/ч. А аз карам редовно със 120. Въпрос на приоритети - на един му трябва джипка за в гората, на друг - за всеки ден.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Търся си части. Нали все отнякъде трябва да се започне. Не мога да хвана флекса, преди да съм подсигурил необходимото, а пък е студено и нямам гараж.
                    Търся шарнирни тампони от тоя род:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ce9110.jpg
Прегледи:1
Размер:87.9 КБ
ID:5250101

Коментар

• От: Feroza - Замяна на ресьорите с пружини

Добър избор. Има по около 100 лв бройката при Близнаците. Или поне имаха.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Мисля, че има и по-евтини варианти от тоя род за серийни возила. Ще проверя и ще пиша.

Коментар

Моята колица с промененото окачване, няма проблеми с високите скорости, проблемите са от друго естество, вътре не се диша от шум.
                          Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Ако си с "кални" гуми, не се учудвам. И при мен е така.

Коментар

Шумът ви пречи щото са ви слаби мастофоните
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

до мойта работилница има резервни части за камиони, там съм виждал такива неща, но не съм питал
                                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X