Как се обират луфтовете на диференциалите при КИА.Ако някой го е правил нека спомене.Сигурно много от четящите тук ,ще сме му благодарни.Търсих из форума ,но единствено прочетох за витара и дискавъри.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Както бях писал преди доста време, при мен чукането се чува по скоро към раздатката но се получава при въртене на кардана (обиране на луфтовете ляво-дясно) по скоро при рязкото му спиране в диференциала (раздатката и скоростната кутия при пробите бяха в неутрално положение). Диференциала е без никакви шумове, стържене, тропане и други симптоми. През пробката за наливане на масло в дифа с подходящо осветление установих че при въртене на кардана (силно казано въртене - по скоро описаното горе обиране на няколкото градуса свободен ход) короната се завърта без никакво забавяне в двете посоки. Чисто теоретично стигнах до извода че луфта е в сателити и планети или шлиците на полуосите. Предполагам че е може да се дължи на износени дискове на ЛСД-то защото същото не се подобри много и с правилното масло на кастрол, а шлиците там се мажат добре. Понеже луфта не е драматично голям не ми се влиза в лютеницата
Коментар