Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се обират луфтовете на диференциалите при КИА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се обират луфтовете на диференциалите при КИА

Как се обират луфтовете на диференциалите при КИА.Ако някой го е правил нека спомене.Сигурно много от четящите тук ,ще сме му благодарни.Търсих из форума ,но единствено прочетох за витара и дискавъри.
    Благодаря предварително.

От: Как се обират луфтовете на диференциалите при КИА

На дифовете не се обират луфтове, ами се нагласява контактно петно. Самите луфтове не са никакъв показател за работоспособността и изправността на дифа.

Кажи какви са симптомите, че да ти кажем има ли смисъл нещо да се бърника.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами чукат и то сериозно.При тръгване,при смяна на скоростите,висока предавка с ниски обороти и т.н.Постоянно си чукат и дразнят.
      Това са симптомите.Не казвам,че не върви.Просто май ,не трябва да е така.

Коментар

Чукането при тези симптоматика може да е и от износени карета на карданните валове.

Коментар

По-скоро износени шлици на кардана.

Коментар

Каретата съм ги сменил.
            Ако проблема е от износени шлици,има ли оправяне?

Коментар

Първоначално публикуван от franko74 Преглед на мнение
              Каретата съм ги сменил.
              Че има-има. Всичко е въприс на финикийски знаци. И моята причуква, ама си я карам. По-скоро, не причуква а прозвънва.

Коментар

Моята също причуква, а ми казаха че карданите са ми здрави.
                Явно това е често срещан проблем,та да не му се шашкам много.
                Кия Спортидж 2000тди
                Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Първоначално публикуван от franko74 Преглед на мнение
                  Каретата съм ги сменил.
                  Шлицовата двойка не подлежи на ремонт.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Шлицовата двойка не подлежи на ремонт.
                    И мойта причуква. Каретата са в ред.

Ако беше диф, освен че причуква, щеше и да се чува виене или други странни звуци при движение.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като говорите за чукане и аз да кажа Както бях писал преди доста време, при мен чукането се чува по скоро към раздатката но се получава при въртене на кардана (обиране на луфтовете ляво-дясно) по скоро при рязкото му спиране в диференциала (раздатката и скоростната кутия при пробите бяха в неутрално положение). Диференциала е без никакви шумове, стържене, тропане и други симптоми. През пробката за наливане на масло в дифа с подходящо осветление установих че при въртене на кардана (силно казано въртене - по скоро описаното горе обиране на няколкото градуса свободен ход) короната се завърта без никакво забавяне в двете посоки. Чисто теоретично стигнах до извода че луфта е в сателити и планети или шлиците на полуосите. Предполагам че е може да се дължи на износени дискове на ЛСД-то защото същото не се подобри много и с правилното масло на кастрол, а шлиците там се мажат добре. Понеже луфта не е драматично голям не ми се влиза в лютеницата какти се изразява Соти и си карам но почукването си дразни. По добре не мога да го опиша, дано ми се разбира .

ПП. Ще съм благодарен ако някой е установил практически получава ли се накаква хлабина в дифа след износване на дисковете на ЛСД-то ?
                      0888594828 angel_kik@abv.bg

Коментар

Днес сменях разни неща и си вдигах "кантара" на задните спирачки, та да компенсирам лифта, та рекох да поразклатя и картаните. Единствения луфт, който установих, е между кардана и раздатката - в шлиците, но е далеч от проблемен, течове няма, няма и омасляване.

Има го и другия момент при мен - съединителя иначе е добре, но имам подозрения че демпферните му пружини отдавна са сплескани. Имам и шум от там при отпуснат съединител. Колега от Стара Загора беше установил че на Patrol Y60 всичките тия чукания и шумове изчезват след смяна на съединител с нов и читав такъв.

Коментар

Нещо не разбрах за кои диференциали става дума преден, заден?
                          Защото на предния най-често тракат накладките.
                          Като чука кардана - то той чука отдолу и отзад, но в средата.
                          Найстина е възможно да са се разтропали лагери, ако е преден мост - както колега в предна тема бе отбелязал: дигни на крик разклати гумата хваната на 09 и 03 часа, след това разклати на 12 и 06 часа, след това се наведи и хвани полуоската - клати тангенциално - това тракане ако е от там е от малкия иглен лагер - като се сваля се чупи -/Сотето както винаги е прав/.
                          Няма! Свършиха.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X