Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Киа-та трака когато си поиска

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Киа-та трака когато си поиска

Здравейте карам киа спортидж 2.0TD 2002 година вече окло 6 месеца и забелязах че като я запаля започва да трака силно около 10 сек(което мисля че е нормално заради автоматичния обогатител защтото имам 1 фиат ритмо 1.7Д и когато дръпна обогатителя започваше да трака по същия начин.)но все пак като намалее продължава да трака и като че ли губи мощност.Днес пътувах от Пловдив до София и като изминах 30-тина километра изведнъж спря да трака стана много тиха и се чуваше само турбото и се досетих,че като я купувах в началото беше точно така,и си помислих че може би като загрее двигателя екуто автоматично си изключва обогатителя.Но не!както си карах отпуснах газта и пак я натиснах,започна да трака пак за около 3 секунди и спря а като карам градско и достигна работна температура пак трака.Също така като спра на светофар и като изреждам предавките от 1-ва пак започва да трака.Общо взето забелязвам че като я задържа на 5-та в постоянни обороти и температура утихва.
    На отиване към сф докато тракаше ми даде разход около 13/100 а на връщане 7-8.

П.С Искам да попитам при другите колеги дали като отпуснат газта докрай дали цялата джипка все едно се спъва и попридърпва леко,или като я натисна все едно някой я рита отзад.
    И на ниски обороти тресе.

П.С 2 Забравих да напиша че даже в това топло време като я паля сутрин като че ли в началото 1 цилиндър не пали но като подам газ и се оправя.

С 2 думи въпроса ми е за какъв проблем говорят тези симптоми.Благодаря.
    Последно редактирано от nickstein; 02-05-10, 16:04.

До: Киа-та трака когато си поиска

Бих сменил горивния филтър.
    Аз бих си замерил компресията на цилиндрите.
    Може би бих проверил тампоните на двигателя-дето се хваща към шасито, а също така и тампоните на скоростната кутия.
    Бих отишъл на диагностика - в дървеница имат компютър.
    Няма! Свършиха.

Коментар

Имам приятел дето казва "... - Докато не се счупи-карай!".
      Няма! Свършиха.

Коментар

Ахам мерси колега ще ги погледна.Всички филтри ги смених като я купих.
        Тампоните на СК ще ги проверя а иначе из пловдив има ли някой който да я разчете защото иначе ще ходим до сервиза на Киа.А тампоните на двигателя са добре.

Коментар

Казаха че може да е от EGR клапана,как мислите?И също така като я гася поразтриса това нормално ли е за дизеловата?

Коментар

Първоначално публикуван от nickstein Преглед на мнение
            Казаха че може да е от EGR клапана,как мислите?И също така като я гася поразтриса това нормално ли е за дизеловата?
            За разстърсването е съвсем нормално.....все пак 2.0
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Така проблема се оказа от 1 датчик на ГНП който контролира авансатора и общо взето до сега авансатора си е правил каквото иска,ходих до КИА сервиза закачиха го отчете грешката и казаха че такава част не се продавала и предложиха да си взема механична ГНП...но все пак тук в пловдив отидох в магазина за корейски части в който за пореден път намирам нещо което никъде го няма,и изкарах късмет че ще има поръчка от корея в събота та капарирахме датчика,ще го бутнат в някой от кашоните и след около 10 дена ще имам датчик,надявам се да се оправи(да не съм прекалено сигурен че да не остана с пръст в уста).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X