Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно Спортидж...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно Спортидж...

Здравейте колеги,

Имам следния проблем, като започвам от самото начало:
    Преди около 3г баща ми почна работа в една фирма (персонал около 10-на човека). Имат 2-3 служебни коли. Преди 2 години (може и по-малко) докараха от Германия една Киа Спортидж ДБ 2.0 2001г в много добро състояние (на реални 135 хил беше, сега е на 165к). Такааа....Караха я известно време, като главно баща ми и шефа му. Минаха тия 3г, шефа му задлъжня на баща ми и сега му дава Киа-а, че нямал кеш. Понеже на него не му трябва и мисля аз да я взема (да му дам някакви парички и така и имам няколко въпроса. (съжалявам, че се отплеснах)
    Та...
    През тези 2г и изгоря инсталацията - смениха я, врътката на парното(и климатика) се развали, задно гърне за смяна, смени се съединител. От както смениха съединителя се чува ужасно ръмжене. на всички скорости с изключение на 4-та - там си работи перфектно. Освен това скоростите влизат ааадски трудно - дори и при натиснат до край съединител на първа се движи леко колата(лошото е, че така я караха около 20к км) Казаха ми, че имало някаква си джаджа на самия педал на съединителя, която може би е за смяна (цилиндърче, амортисьорче нз точно). Това е нещото, което ме притеснява, а съм на косъм да стана истински член на форума, дори и с Киа (ще я ползвам предимно за асфалт (градско и дълъг път) + ходене до вилата - малко кал).
    Бихте ли ме насочили къде може да я погледнат за да ми кажат какво и е и евентуално колко ще струва да се оправи(знам/чел съм, че Соти доста им разбира)
    (Деаааа - като я докараха светеше и миришеше на ново )
    Много ви благодаря-предварително - после още

П.С. Този мотор(чувал съм, че е на мазда 626) търпи ли газ-инжекцион? В града под 15 не мога да я сваля, а си е доста за приходите, които получавам.

До: Въпрос относно Спортидж...

Преди е миришела на ново, но сега намирисва на отърваване!
    Вярно не знаем срещу колко, но дали са оцеляли скоростите?
    Явно не отделя съединителя, причината може лесно да се установи, а идеята да я види Соти е добра.
    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
    ... turn on your A/С !

Коментар

Не разбрах от къде е колегата,но или Соти или някой колега от знаещите който му е по близо,могат да му окажат помощ,иначе симптомите които описва не са добри.

Коментар

Благодаря ви колеги, макар и за песимистичните отговори
        Съжалявам, че забравих да спомена - от София съм

Коментар

Скокни до ВилиКар(примерно) за оглед-02 962 20 75.И пиши после какво са ти казали.Това със скоростите не звучи добре...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Бладодаря Соти
            Утре ще се обадя и ще попитам дали им има възможност за сряда. Понеже съм от Люлин - един познат спомена за сервиз "Колос"(в квартала е) Само питам за него, иначе във Виликар ще я закарам.
            Евентуално колко горе-долу вървят скоростните кутии (втора употреба) - че почти убеден съм, че е за смяна (2.0 бензин, 5 скорости - 2001г ДБ).
            Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от koleca Преглед на мнение
              Бладодаря Соти
              Утре ще се обадя и ще попитам дали им има възможност за сряда. Понеже съм от Люлин - един познат спомена за сервиз "Колос"(в квартала е) Само питам за него, иначе във Виликар ще я закарам.
              Евентуално колко горе-долу вървят скоростните кутии (втора употреба) - че почти убеден съм, че е за смяна (2.0 бензин, 5 скорости - 2001г ДБ).
              Поздрави!
              Бягай далече от "Колос" не са в час, ама никак.
              Вкарвам я за профилактика моята. След няколко часа мв викат и заявяват, че водната помпа е за смяна. Имала аксиален луфт.
              Добре, казвам.
              На друигият ден отивам и какво да видя - сменили нещото на което е хванат вентилатора. Лагерно тяло с лагер. Нама и семеринги. Аксиален луфт около 0.5мм.
              Де е водна помпа, де е...
              Абе бегай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X