Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с ниските обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с ниските обороти

колеги помагайте когато кията работи на място има ниски обороти а когато е в движение на свободен ход оборотите се менят падат много и се дигат до нормалните когато падат светва лампата на чека дори някога огася но това го прави само когато е била на скорост и я изключа от скорост и я пусна по инерция тогава се появява този проблем а от скоро почна да губи мощност на байри когато подавам газ светва лампата на чека и забива предницата все едно че не и стига гориво или губи тоци а пропуснах да кажа че кията е спортеидж бензин 2000 куб. с газов инжекцион 8 клапана 1997 г.ако някой се е сблъсквал с такъв проблем моля да ми помогне

До: проблем с ниските обороти

а междо другото пропуснах да кажа че съм ходил на много майстори само ми вземат парите и нищо не става

Коментар

Първоначално публикуван от Nikkolay Преглед на мнение
      колеги помагайте когато кията работи на място има ниски обороти а когато е в движение на свободен ход оборотите се менят падат много и се дигат до нормалните когато падат светва лампата на чека дори някога огася но това го прави само когато е била на скорост и я изключа от скорост и я пусна по инерция тогава се появява този проблем а от скоро почна да губи мощност на байри когато подавам газ светва лампата на чека и забива предницата все едно че не и стига гориво или губи тоци а пропуснах да кажа че кията е спортеидж бензин 2000 куб. с газов инжекцион 8 клапана 1997 г.ако някой се е сблъсквал с такъв проблем моля да ми помогне
      Нормално е на място оборотите ти да са малко(от 900 до 1000)...също така и като я изключваш от скорост......за мененето опиши от колко до колко?.....за мощността(при мен ми заби веднъж в баир и ми се оказа турбина,но моята е дизелнезнам дали твоята има турбина),но може и да е от газта(един колега с лада нива имаше подобен проблем...,но не намирам темата)...чувал съм истории,че на кия за газова и трябва някаква платка допълнителна от завода....но не искам да те вкарвам в шаш Напиши от кой град си.
      Изчакай и Соти да си каже тежката дума.
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Здрсти колега,преди време и аз имах подобен проблем,а и като гледам си със същата колица.Накрая нещата ги оправихме,не без помоща и съветите на колегите от форума.Ако искаш прочети тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=54098 и тук:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=63919 ,пък може нещо да ти светне като идея.
        Успех.

Коментар

първо благодаря за съветите но сам немога да се оправя понеже с техниката съм на ВИЕ а що се отнася до комп. още повече но нямам пробиви по въздуховодите и вакумите там всичко си е наред а сега за оборотите са от почти 0 до 700 - 800 като постоянно играят и през това време светва чека и гасне (когато паднат светва а когато се вдигат угасва) ако не огасне колата преди това и когато спра на място се стаблилизират на около 700 - 800 оборота но това гоправи и на бензин и на газ по един и същи начин. А за въпроса от къде съм от Добрич но живея в Варна и в двата града съм ходил в сервизите на КИЯ но не помогнаха даже в единия сервиз когато включиха тестера направо му заби и го рестартира там ми казаха че давало грешка в ланда сондата смених я пак същото дебитомр на въздуха и него смених но уви проблема си остана кабели и свещи но ефект няма

Коментар

първо благодаря за съветите но сам немога да се оправя понеже с техниката съм на ВИЕ а що се отнася до комп. още повече но нямам пробиви по въздуховодите и вакумите там всичко си е наред а сега за оборотите са от почти 0 до 700 - 800 като постоянно играят и през това време светва чека и гасне (когато паднат светва а когато се вдигат угасва) ако не огасне колата преди това и когато спра на място се стаблилизират на около 700 - 800 оборота но това гоправи и на бензин и на газ по един и същи начин. А за въпроса от къде съм от Добрич но живея в Варна и в двата града съм ходил в сервизите на КИЯ но не помогнаха даже в единия сервиз когато включиха тестера направо му заби и го рестартира там ми казаха че давало грешка в ланда сондата смених я пак същото дебитомр на въздуха и него смених но уви проблема си остана кабели и свещи но ефект няма
            Да не се окаже проблема,като при мен,в самия комп.

Коментар

Здравейте!
              И аз от половин год, си взех Спортидж 2000 16в /1996г. за риболова...малко забиваше ниските докато загрее ,но си викам за 5000 хил. толкова ,страшно е запазен.Ще го оправя,сигурно е нещо дребно-два месеца после мъки.Бръкнаха му навред и накрая дефект в Бош Мотроник коп.
              Нов в Киа сервиза викат 3200-уаууу.Аре на старо 200 ,обаче проблем.Разлики в цифрите м/у 011 и 01W /с имобилайзер или без/+настройка въш фирм.сервиз от хакер тип гений още 200 лв.
              Ако имате нехарактерни симптоми и ви се струва ,че няма логика...погледнете под жабката/т.е.комп/

Коментар

Виж клапана за отработени газове.Намира се вьрху колекторните трьби.

Коментар

Подобен проблем с нестабилни ниски обороти може да възникни и от "микромоторчето" /стъпков мотор/, което се намира отгоре на капака на клапаните отпред на двигателя. В него влизат 3 бр. маркучи при двигателите с 16 клапана. Същото се сваля и изчиства на ултразвук, след което се смазва с подходяща смазка и се решава проблема с оборотите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X